打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] .::§ - 十大門派 心得及戰法交流 - §::.

武當學左都係豆腐 不過係人見人憎既臭豆腐姐
o爆咀 發表於 8-1-2010 21:58

豆腐你都未必羸啊
唔羸豆腐, 那你又是捨??
武當控技唔差  技能唔算得上廢  好多都大派用埸
就算個幾萬血對個13萬血(門派免問, 忘了) 我都見過有人羸
武當我見過可以好似逍遙咁閃黎閃去 你見過咩??
有D叻到玩血祭(我指非校埸) 氣''血用得準既武當  見得多嗎??
雀仔>>放大>>天馬 只係1個程序,, 但擺位用法可以唔同
你咪因為武當血低就睇少啦  個個門派都有缺點架啦
又係例牌句子:識玩就好好好......勁, 唔識玩就好好好......廢。武當就是咁極端

ps;;;
最憎你呢D單方面想法既垃圾
回復 支持 反對

本人王SER 冇當小垃圾一名
係到打一打
呢排打天山多
想係到打下不喜勿插
首先行埋角落 用逍遙新手技
等佢中左用暈技 放大技 行遠少少用天馬 THEN飛仙 2技 3環 THEN用如封回多次2技 THEN 重複多次 唔夠打都冇計

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
浪跡天涯002 + 3 不錯

查看全部評分

回復 支持 反對

本人王SER 冇當小垃圾一名
係到打一打
呢排打天山多
想係到打下不喜勿插
首先行埋角落 用逍遙新手技
等佢中左用暈技 放大技 行遠少少用天馬 THEN飛仙 2技 3環 THEN用如封回多次2技 THEN 重複多次 唔夠打都冇計 ...
timmy296701 發表於 7-2-2010 11:28

亂下先..
冰介你仲有玩王服-0-?
回復 支持 反對

亂下先..
冰介你仲有玩王服-0-?
浪跡天涯002 發表於 7-2-2010 11:32
邊個係冰介??[[bao_24]]
回復 支持 反對

我代表的是天龍寺[[onion_51]]

天龍四屬皆通 內外雙持
特色是沒有特色(?
還有全部特色(踢飛

正題了
天龍招牌技能 靜影沉壁可以扣藍
由於是計百份比
無論對什麼等級 對什麼石都能發揮出大傷害
有幾個門派就特別留意 ...
o爆咀 發表於 8-1-2010 21:23

天罡正氣仲有一個用處  就係對住用戰神套ge用家永遠都5會減到負抗
雪擁藍關升到100心法,30%封穴5秒 (哩招都幾煩下)
回復 支持 反對

本人有玩明教
也有玩武當
因而對武當也有不深不淺的認識
讓我來說說我的心得
武當小血高攻常人也知道
但如何才能在有限血量的情況下打倒對手?
先說說加點:
基本上有3種加法
有人見意加靈氣(很多人也這樣加的)
但也有人見意加血(但我不會這樣做)
同時也會有當身法武當(這個只是看看大家想玩什麼類形的武當)

見意加石方法:
靈武當:內攻石靈氣石
血武當:血石體力石
身法武當:命中閃避&會心
(當然有玄攻和冰攻更好)
武當打架的心得:
武當封人的技有很多::
如:攬雀尾(昏睡)如封似閉(封印)&玉女穿梭(定身)&天外飛仙(麻痹)
這幾種技能也能令到對手手忙腳亂,對擾敵有很大的幫助
再者武當有技能氣盾,可以擋著敵人55%的攻擊
(如敵人傷受你1000血 這樣只會扣掉你的450血)
而mp就會扣去550
所以因這招技能保住了武當小血的缺點
所以我覺得真的不錯

說回打架方法:
當剛開始時,應先和對手保持距離

首先用白鶴亮翅,放大自己的攻擊
再用天馬飛瀑,再用仙人指路
再用玉女穿梭,好運的話對手會進入定身狀態
現在可再放65技,扣掉對手大陪份的血
信相對方打了這麼久,一定能埋到你身邊
就可用2儀劍,慢地扣他血
這時正好可以用梯雲縱,馬上閃開,這時後就可以使用60怒技把技能冷卻除消,再把天外飛仙和其他技能用多一次,多方相信也命不久以了

當然, 武當技能使用方法千變萬化,本人所說的未必能對付你的敵人,但也很希望能幫到大家~

原全本人原作....也看過了部份相關的攻略貼.~
有咩打錯左~回覆返比我知~我用全力修改~

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
榤奇 + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

丐幫可以點勁?宿敵係邊個派?
回復 支持 反對

丐幫可以點勁?宿敵係邊個派?
x-ways 發表於 14-2-2010 21:21

丐幫可以很強
在乎你能否玩得起...

高身法的丐幫令人頭疼
畢竟丐幫 有攻擊 有控制 有加速 有上毒

丐幫... 宿敵大概是星宿派吧, 因為星宿派有毒抗
回復 支持 反對

武當學左都係豆腐 不過係人見人憎既臭豆腐姐
o爆咀 發表於 8-1-2010 21:58

要靠技術
回復 支持 反對

本人有玩明教
也有玩武當
因而對武當也有不深不淺的認識
讓我來說說我的心得
武當小血高攻常人也知道
但如 ...
hihicame 發表於 13-2-2010 14:28

對啊,, 天外若中麻卑5秒可空出時間出天馬
此外對外功,  可以3環套月, 梯閃遠, 亦可空出時間再出天馬(此為外功有加速 所以要用梯閃, 否則不夠時間)
或者如距離不近, 出完3環可直出天馬
之後再梯閃遠, 再出天馬(可能距離被拉近  自己汁生)
之後例牌暈人, 天馬, 冷卻 重複...
其實擺位可自己選擇, 幾時出邊招, 愈層出不窮, 愈令對手難汁生
因為我覺得太多人熟識武當技
當2儀劍攻擊力不高, 天外5分鐘CD(太耐)
武當本身控技都0k 唔算少 唔算廢, so控技融合天馬就係最佳拍擋。
以上為個人認為, 可惜要好熟習, 時間要較得好準
因為有時未必天馬回得次  所以自己睇時間做人
只限校埸, 野外.. 哈, 睇你屬性高唔高, 否則死緊. 野外難用技術打人

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
榤奇 + 10

查看全部評分

回復 支持 反對