打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] .::§ - 十大門派 心得及戰法交流 - §::.

睇晒all
都無講過丐ge
回復 支持 反對

丐幫主要是自己要弄清哪個技能要連擊點

不然發不出技能可糗大 ...

丐幫, 靠的是閃避和直接傷害

上毒狀態緊記常開

天下無狗自己把握時機

建議履冰霜至還是用在千里橫行上吧

在天下無狗上使用了雖然是高攻擊, 可又浪費了減速效果 (-100%速度變成定身)

最後
飛龍在天要善用, 一邊打一邊放, 總傷害蠻高的

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
浪跡天涯002 + 10 原創內容

查看全部評分

回復 支持 反對

丐幫主要是自己要弄清哪個技能要連擊點

不然發不出技能可糗大 ...

丐幫, 靠的是閃避和直接傷害

上毒狀態緊記常開

天下無狗自己把握時機

建議履冰霜至還是用在千里橫行上吧

在天下無狗上使用了雖然是高攻擊,  ...
榤奇 發表於 26-1-2010 06:55 PM
聽說有個群體拖慢的
回復 支持 反對

提交九派缺點先[[onion_31]]

but有錯勿插[[onion_20]]

武當- 未學天外飛仙同游刃有餘之前係豆腐

峨嵋- 攻擊技太小...控技月落西山要埋人身出先有效...

明教- 控技太小...外強但內裏十分中乾...特別係對住逍遙 ...
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 21:56
明教中乾lo !  Orz  睇下點玩姐 又係單屬 又係最高攻外攻門派 武當比人拉左去 掃怒 睇你地係5係真係 (游刃有餘) 講到其他人都好似5識打人 得你打咁[[bao_27]]    當然啦 打逍遙 明教真係好吃力 對住其他門派  都5係好似你咁講咁蝕 [[bao_40]]
回復 支持 反對

聽說有個群體拖慢的
o爆咀 發表於 26-1-2010 18:55

新技能那個 ... ? (滿頭問號

天下無狗一向是群攻 及 減速50%
回復 支持 反對

我係南ser 105LV少林 個名唔講[[onion_09 我通常同d近攻派打(唔包括天山) 我係用拈花指 金剛伏魔圈 無限... 一拍... 大力... 暗器投擲 暗器打月(我果招係減人攻)  拈花指 金剛伏魔圈完左之後用金剛不壞體完左之後再用敬禮如來 之後有技就出 (唔用如來神掌 到最後唔夠用金剛不壞體先用) (拈花指同金剛伏魔圈一起用先至完整 如果又係到最後時刻有技就出) 不喜勿插[[onion_20]]不過我成日錦用都win[[onion_09]]
回復 支持 反對

樓上連帖了
系統問題自del吧

丐幫其實好好善用3招封技便可盡封10幾秒了
個人玩丐幫會開頭跟人玩平斬
丐幫血厚,等敵人使出絕技後便潛龍-->龍戰--->見龍---->冰履--->無狗或千里
然後不停出技~

枚場跟很多個少林打
少林的禮敬+金剛簡直是招牌動作
但最好要待敵人的封技用盡後才用
因為我用武當打少林果時我用如封hea左佢果兩招狀態
跟住佢就...

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
榤奇 + 10 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

我覺得星宿幾好玩丫...雖然PK會比較弱D...但係打怪必定係最好既....
回復 支持 反對

我玩的門派是峨嵋

首先,我覺得峨嵋pk時候要便用滅絕式,為什麼呢?因可扣別人的血氣上限
除外也可以用斬情訣,再用西子捧心,可以節省1.5秒

如果面對外攻門派,當然便要狂走,當血量不滿,就可以用清心普神咒補下,
以85lv心法來算,每使用一次可以增加自己的血上限11%,但是緊記峨嵋的氣(mp)是要很多的

其後,九陰神爪也是1種偏強的技能,每秒便會扣對方的血,以85lv心法算,大約414血,30秒便扣萬2血

其實峨嵋是要需要花很多金錢的門派,若玩家不太願意花費的話,就別選峨嵋派了!

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
榤奇 + 8 原創內容

查看全部評分

回復 支持 反對

其實天龍派真的是要用很多的[付出]
我身為天龍派也......
但其實他也很厲害的.
他的靜影沉壁可以扣藍,對內功門派有很大的影響,再加上如果的外功攻高也可以打掉他.
但也絕不可以看小他.
他的萬 朝宗是他的王牌絕招,也可能是全門派之中,直接傷害傷得最厲害的一個門派.
一陽指也不甘示弱的.
他的少澤和商陽劍就不用說了....
只要你可以加他任何部點(定力可以不用加太多,但也很有用,因為天龍用藍的招也用得比較厲害的)
回復 支持 反對