查看: 2090|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

打村長/集會下位轟龍小小心得....

武器:水龍槍(RARE-3)

子彈:1,2Lv貫通x60,2Lv礦散彈x53(打果時合...龍爪+空心骨「小」)...電彈x60
(其實只係要礦散彈就夠...不過最好帶埋...)

甲:猟人就得...唔洗+工

物品:小回x10,大回x10←(我冇用...不過都帶- -),合野書1~4

OK就go~~!

新手一路睇一路打......一開波就囉地圖等等果D野...

去第6區等隻野...跳上去挖草果到等佢...佢黎到...先用電彈/貫通屈機...

佢整3舊冰果陣要6黎6去...唔好係佢發火時硬食佢舊冰...會死人架XDD

佢退後1~2次就轉用主場彈-礦散~......

屈到佢走佬時...你唔好追...睇下佢去邊先...7區就咪埋...3區就正啦...

你可以去3區最上果到屈機...(有小小難射...)/可以去舊木到屈...

屈到得返20~30粒到佢就玩完...

新手教學/小小心得...不喜勿插...thx!!!

(打得好辛苦架= ="""路過都回1回呀= ="""""")
回復

呢個係槍手既打法...
本人就中意玩劍,so可能唔係好岩我用啦-_-"
but多謝分享...
回復 支持 反對

呢個係槍手既打法...
本人就中意玩劍,so可能唔係好岩我用啦-_-"
but多謝分享...
鬼兒.傑 發表於 29-6-2009 23:40

呢種"應該"適合新手打法......
回復 支持 反對

話說......在下比較中意用弓......
咁用弓的話又要用咩弓 ,甲?
轟龍好似係會大叫的說......
咁用甲蟲裝會唔會好d?
p.s.完全新手 請見諒
回復 支持 反對

話說......在下比較中意用弓......
咁用弓的話又要用咩弓 ,甲?
轟龍好似係會大叫的說......
咁用甲蟲裝會唔會好d?
p.s.完全新手 請見諒
三途川 發表於 24-7-2009 11:51

你用果個雷弓...(RARE-3)...大爆...閃彈呀...咩都囉D...

甲蟲都ok......不過小心佢一下秒你......
回復 支持 反對

嗯...
其實不用帶那麼多吧
村長的轟龍沒記錯15粒左右擴2就解決
下位的轟龍約2x~3x
上位單隻...因為多數組隊...所以不清楚要多少發
不過上位雙轟龍單人我用了...13擴1...50擴2...再加多一些貫通就可以雙捉(不過多數殺1捉1)
回復 支持 反對

其實洗咩咁麻煩  用大劍等佢龍車轉身三段斬頭  基本上有綠斬+屬性剋就一定斬得彈起

唔識用大劍咪用太刀囉   太刀斬2~3下就收刀 咪貪   只要做出唔貪刀就好易羸

其實片手 雙刀 長槍 統槍既道理都係一樣  係d新手成日貪刀先會死
回復 支持 反對

7# 薄荷葉

完全同意....大劍打轟龍確係一流~!

大劍+1~
回復 支持 反對

其實轟龍唔難打  最快殺既係大劍   只要捉到佢龍車之後仆低就好易殺
其實新手最緊要唔好心急     所有怪都係   第一次打最緊要睇佢有咩招

如果連轟龍都捉唔到路  咁迅龍更加唔洗打(本人都係大劍打迅龍)

貪刀+心急<-----新手一定要注意
回復 支持 反對

同你相反..本人唔識玩大劍..
我打迅龍多數用輕弩 片手
打轟龍 都係= =
我仲未想玩大劍住..
回復 支持 反對