查看: 9651|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] The Last KBall by Ant (加映老屎忽證據)

(遲來的文)

斷斷續續冇玩近兩年

段片唔係想分享渣技術

純粹想留個回憶:hug:

六年時光, 最掛住既除左一班朋友

仲有陪左我五年既KBall

3000場入面包括左兩次參加公會賽既經歷

第一次參加, 上台企到腳震, 緊張到完全唔唔知做乜

(DLLM由第一次到最後一次, 上台都係要企住打)

到第二次, 響網吧打, 有人喺後面吶喊助威

打出我超水準既一場

雖然最後都係輸, 但對住當時仲未nerf既v2ab

可以拎到一場, 都算無憾

之後, 因為v2ab, ka飛, 真劉備等既出現

令我覺得SD變得更重課金

同時為追求人生中更重要既野而擺低左SD:hug:

BGM: Yuna Ito - Miss You (Instrumental)
覺得原版同段片唔夾
所以選擇左樂器演奏版
揀呢首歌係因為我好鐘意呢首歌詞+mv
所以希望大家可以用少少時間聽返原版

MV:
http://www.metacafe.com/watch/6550808/pv_mv_miss_you_yuna_ito/
歌詞(中文):
https://hk.knowledge.yahoo.com/q ... n?qid=7010092801569
歌詞(日文):
http://mojim.com/twy104797x18x6.htm

首歌係講主角於夏天
將對舊情人既思念放下, 重新出發
將思念放於一個貝殼, 將其連同海水沖走

会いたくて 会いたくて 君を想いながら

好想見你 好想見你 想著你

淋しさに振りかえることもあるけど

雖然偶爾也會有孤獨的時候

迷わずに 迷わずに 私のままに

不要迷惘 不要迷惘 就這樣做我自己

歩きだせる 心 信じて

開始新起步 心中 深信不疑

そう I miss you 今素直に伝えたくて

是的 我要毫無保留的告訴你 I miss you

遠く近く 感じながら

忽近忽遠 的感覺

さようならの そのかわりに…

是代替了 再見...

呢六年, 可能各位都有d遺憾或者放唔低既野
有人耿耿於懷, 放唔低遊戲裡面既資料
或者因為遊戲而捨棄一d現實中寶貴既東西
如今SD結束了, 希望大家都能放下
重新出發

そのかわりに...

回復

加映:
上個月執屋搵到既老屎忽證據
SD開服第一部自由相信各位都知點得黎
呢兩個面具係當日喺荷里活廣場買貼附送 :hug:
回復 支持 反對

原來你玩得兩次比賽咋...我一直以為你玩左好多次...
第2次就係我同你夾個次既比賽??
回復 支持 反對

原來你玩得兩次比賽咋...我一直以為你玩左好多次...
第2次就係我同你夾個次既比賽?? ...
工口仔 發表於 6/8/2015 23:39

出黎打既應該得兩次
至於岩先果次...
我冇報(明架啦):time:
回復 支持 反對

見你咁有心機打篇嘢...我應該回返關篇嘢既留言...

我自己黎講對SD無乜留戀...朋友方面又好遊戲資料(課金)又好...

零感覺,但舊時啲毒事...有時諗起都幾搞笑既,就好似琴日發生咁;P

不過同你所講既一樣喇...放低...其實都放低左OLG好耐:sleepy:
回復 支持 反對

見你咁有心機打篇嘢...我應該回返關篇嘢既留言...

我自己黎講對SD無乜留戀...朋友方面又好遊戲資料(課金) ...
工口仔 發表於 6/8/2015 23:54

好有心機咩

純粹用左好多字講首歌姐[sosad]
回復 支持 反對

TYPE D打會戰最勁
回復 支持 反對

其實原版MV我覺得都唔算唔襯
回復 支持 反對

ANT GOR
WHAT THE HELL  
OH MY GOD
BRILLANT