打印 上一主題 下一主題
收起左側

[敲擊樂] 有冇人有Beyond-Amani既鼓譜丫

有冇人用Beyond-Amani既鼓譜丫急要
同埋呢家小弟自學鼓,應該要點自學
我淨係學個一排就冇學,因好貴,同埋有冇d好正既fill in比小弟
回復

有冇人用Beyond-Amani既鼓譜丫急要
同埋呢家小弟自學鼓,應該要點自學
我淨係學個一排就冇學,因好貴,同埋有 ...
poi369 發表於 2012-3-30 19:07

$100你book場我可以教1粒中  :lolfill-in 要正就要自己創出黎 無得教既-.-
自學鼓有點難度
因為鼓涉及好多身體協調
有良好打鼓思維 比 練習打鼓更重要..
而好多時呢d思維都要人教的
不如你講講你遇到咩難題等我有個方向答你既問題

-
回復 支持 反對

回復 2# FMK.

如果有錢既我都會學既-.-遲下可能搵同學教-口-
呢家其實我都冇咩問題,係打歌果陣fill in唔多識加-.-
回復 支持 反對

回復  FMK.

如果有錢既我都會學既-.-遲下可能搵同學教-口-
呢家其實我都冇咩問題,係打歌果陣fill in ...
poi369 發表於 2012-3-30 21:40

唔會唔多識加既..好多rock歌既fill-in 都只是一連串snare架啫..
當然有d會好複雜 但其實 一串snare 都好有rock味的了
如果係guitar solo既fill-in位就盡可能切合番個melody
大致上都係咁..
有一點要提既係打鼓追求穩而唔係快..
所以慢慢自學 細心d研究自己既身體構造 打好基本功未嘗唔係好事

btw 若有生意麻煩通傳一下
雖然我都只係3級既鼓手 但係我識玩好多歌的

-
回復 支持 反對

回復 4# FMK.

淨係打snare既fill in好似有點悶-.-想加點變化
回復 支持 反對

回復  FMK.

淨係打snare既fill in好似有點悶-.-想加點變化
poi369 發表於 2012-3-30 22:11

開頭果大串你抽d出黎都夠用-.-

-
回復 支持 反對

回復 6# FMK.

遲下自己發掘下先-0-
回復 支持 反對