打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新鮮試玩] 明朝時代

遊戲名稱:
明朝時代
測試會員名稱:sohoipan2009
官方網頁:http://mcsd.egame.hk/
遊戲類型:角色扮演
遊戲狀態: 正式營運中
星評
  畫面:★★☆☆☆ (5星為滿分)
  內容:★★★★★ (5星為滿分)
  操作:★★★★☆ (5星為滿分)
  整體:★★★★☆ (5星為滿分)

電腦配備要求:冇

遊戲截圖:

對此遊戲的感想/經驗:這遊戲十分特別(廢話)....雖然看上去平平無奇,畫面也不算太好。但其實玩久了,也會漸漸被遊戲中各系統吸引著。像打BOSS和嘉裕關這兩個系統中,可以有機會得到一些很強的裝備。(不用花太多金錢進去\(≧ω≦)/)而攻城戰,宗戰和國戰等也可以讓玩家從中得到一些戰鬥的快感><.完全不比一些戰略遊戲遜色.(順帶一說宗族系統是令玩家團結的重要系統,每晚的宗族戰更令士氣高漲,羣策羣力,也滿刺激。日子久了,自然有歸屬感!)

總括來講這遊戲吸引之處有以下各項:
1.不用花太多金錢
2.具有攻城戰,宗戰和國戰等..可滿足一些好戰會員
3.內容豐富(不多說了..)還有些較特別的系統。如:迷官系統(不是副本),天官爐

教學連結:
3生石技巧http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3981901&extra=page%3D1

小弟第2次寫GAME評,如有不足,請見諒~。。。(~ ̄▽ ̄)~[]

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
JSN + 15 內容精彩

查看全部評分

回復

總括來講這遊戲吸引之處有以下各項:
1.不用花太多金錢
2.具有攻城戰,宗戰和國戰等..可滿足一些好戰會員
3.內容豐富(不多說了..)還有些較特別的系統。如:迷官系統(不是副本),天官爐
sohoipan2009 發表於 14-8-2010 09:23 PM

反對第一點;不花金錢 一定比人蝦死
隻game 唔放1000以上hkd 都無野好玩..

國戰:no hkd 玩家;送分(仲要死兵)
宗族:no hkd 玩家;比人秒
嘉裕關:no hkd 玩家;無10階兵都唔洗打上90關
(掛3-4個月應該95lv既)
BOSS:no hkd 玩家;無裝 = 狂死兵

對此遊戲的感想/經驗:
1. 食水深
2. 遊戲不公平 ( 官方說: 我們內部人員是不會參與遊戲的 ! )
3. 所有官方活動都是給 hkd玩家 玩的

以上
回復 支持 反對

不花金錢 一定比人蝦死..其實不一定既..我認為係睇你識唔識玩..好似我有2個FD狂中善幸,然後拎去賣,賺元寶...賺元之後狂抽銅人遇到7煞就賣。之後佢地將D石鑲曬上D軍功裝到。結果連有3套7煞既人(我)都贏唔到佢...8服中冇乜人打得贏佢...(希望小火你不介意LA︽⊙_⊙︽)
而2. 遊戲不公平
3. 所有官方活動都是給 hkd玩家 玩的
大致上我也是認同的
回復 支持 反對

軍功裝 ;P
6(炮領)弓陣 有3套七煞
無可能會輸 軍功裝.. 就算全5級石都無可能嬴七煞

七煞 0石 1200攻 防體敏約7xx
軍功 0石 攻防體敏約400-500

一睇就知輸兵陣啦。。。

仲有嘉裕關出裝機率 內部控制既
最多咪 一星期 5-6件
回復 支持 反對

兵陣尼家野唔太熟...但佢好似用全弓WIN左全炮..
嘉裕關出裝機率 內部控制既(你先前唔係咁講GA...同埋佢大把分身慢慢打=()
回復 支持 反對

目前兵陣 都是弓兵最強呢..
官方好強大的 想出就出
我呢啲成日搞破壞既 -- 頂多出銀虎
回復 支持 反對

回復 6# 神乂怒火

「 我呢啲成日搞破壞既」,何出此言?A_A
回復 支持 反對

回復  神乂怒火

「 我呢啲成日搞破壞既」,何出此言?A_A
sohoipan2009 發表於 15-8-2010 12:17 AM

唔好提啦 ;P
回復 支持 反對