打印 上一主題 下一主題
收起左側

JOEY

哦=.=我都唔知呀XDDDD
咁到時咪話親戚囉=.=冇所謂咖
可以上去煮-_-

-_-..係HK啊.....

係囉-_-佢示都冇示範...
搞到我唔識點畫跟住就開始唔鍾意畫

下=.=我細個專揀乾淨既地方去
要踎/污糟=.=我死忍
HK小1-6個陣-.-加埋係學校都去唔夠5次WC
我都唔知呀. 我算係斯文+鵪鶉掛-,-
我睇情願啦. 上堂答問題/同FD吹水好大聲
同 老豆/老豆既同事食就會好細聲-_-
算啦-.-我小3已經放棄 冇興趣
=.=嗯. E+D人真係..唉~ 冇眼睇

你搵隻豬望下就OK)0(
有幾啊-_-.. 我唔識露齒笑....
係-.-其實我知囧 上個SEM GYM有得學SELF-DEFENSE
我係個係適當時候做適當既野既人黎
回復 支持 反對

用人地廚房或者共用廚房都係一件麻煩事黎呢!

係香港咁細個就要做功課做到通頂?
早一、兩個年代既話,罰妳企睇下妳會唔會重訓到。

搵笨既畫畫堂呢!

經過 D 醫生、科學家等研究發現,其實蹲係到如廁係對身體較好,去得會順暢 D同乾淨 D,
所以近年開始愈黎愈多人用返蹲廁了!

怕且係怕羞吧!

邊個話笑得燦爛=要露齒?
回復 支持 反對

=.=係.呀媽又想搬 頂唔順

=.=hk通頂=正常囉
我d fd第1年334. 平時一放學番黎做功課都要通頂
跟住要集體同老師講減功課先減囉 慶幸自己今年黎左CA XD

= =係.最重要係搞到我驚左畫畫

.........我E+鍾意踎多D==好過凌空坐仲慘
你地就好啦男仔=.=有得企.......

係囧我少見老豆 而且敬佢三分

=_=下..不是的嗎...我一直覺得笑得燦爛=露齒笑
回復 支持 反對

可能我搞錯。
即係依家有廚房定無廚房?

香港依家 D 功課咁誇張嗎?
通頂 > 上堂眼訓集中唔到精神 > 上堂吸收唔到所以更需時做功課(即係通頂)
惡性循環呢!
不過香港既家長都有責任,如果唔係只睇成績表既成績既話,
學校就唔會愈黎愈只塞 D data 入 D 學生既腦到,
靈活運用同了解真意重有學生品行變成無人理了!

妳依家都重幾鐘意吧?
係唔想有壓力下畫姐!

唔係呀?凌空坐?
坐無影凳時全身都會崩緊,好難去吧?
污穢咪用廁紙鋪好塊廁板先坐囉!
而且我相信加拿大同美國一樣,公廁都會有專用黎鋪廁所板既紙吧?
小解就話可以企,大解都唔得吧?
不過駕車去遠途旅行時,又或者去埋 D 山卡啦既地方時,確係方便過女仔好多的。

笑得燦爛同笑得好陽光一樣,也許都會笑到見牙,不過都唔一定既。

咁依家個簽名係咪小妹妹妳本人?
回復 支持 反對

冇. 要上樓上共用

真的=.=我見到佢地d xg都o晒
一個聖誕假兩個禮拜(?) 作7篇文. 仲要做晒成本workbook-.-仲有其他科
因為今年係佢地第一年334=.=谷到行囉
你想講求學不是求分數? 開啥玩笑?
自己唔睇個分姐 人地會唔會睇? 所以自己都要睇.
其實靈活運用係成績度睇得出咖=.=
品行咪係操行既成績度睇囉

係...最近見到d畫都想畫下但開始忙. 真諷刺是也
btw-_-我真係要得閒問下老師拎番d作品影!

=.=咁唔係點呀 坐落去會好污糟咖嘛
所以我鍾意踎-,-v....
十億萬人坐過屙過 又可能踩過 有時又...你敢坐嗎=.=
鋪煩呀嘛=.=...又晒紙
我冇去過公廁喎 學校就冇
上次我去摘蘋果 個流動廁所..嚇死我
唔沖得=.=成陣問 有大有細=.=d紙巾x巾又周圍都係
仲要冬天=.=著緊厚衫羽絨頸巾囧 超慘
咪係囉=.=sad!

哦=_=但我覺得我唔係好陽光囉

你=.=唔好講笑~
回復 支持 反對

都係妳母親用姐!
妳會用嗎?

莫非因為係第一年,學校都唔知邊 D 要教哂,所以咁亂?

又唔係完全唔求分數既!
只係唔應該過份填鴨式姐!
學校成績表既操行其實不太可信的。
妳覺得一個擦鞋仔既操行一般係成績表係咩?
更重要既係校內校外可以好大分別。

因為污穢,所以先要鋪。
流動廁所都係咁的。
我有次去辟D既地方到釣魚,果度個廁所就真係經曲喇!
除左妳所講既問題之外,佢重要乜顏色都有。
馬桶內鮮藍色既野小妹妹認為會係 D 咩?

鬼知果個係邊個。
回復 支持 反對

唔係呀=.=食早餐/拎野食都要 好煩

可能係因為第1年334 特別緊張
我明. 所有野都應該適中/適量
我hk中學操行要自己賺..每個人一開學有83底分(B)
有咩家長晚 你有幫手呀個d-.-就視情況而加1-2分咁
我有年做prefect做左成年先得5分sad-.-
我日日都好勤力當值=.=人地個個唔當都有2-3分!
除左呢樣. 我學校仲有學習態度分.頭兩年學校唔太注重. 其實係老師唔記得加==
上堂分組活動win左就有分-.-仲有其他可以加分 但都係關於學習
我是一個例子A0A 校內校外=兩個人
唔知點解係學校勁乖 係HOME/網上就...A0A

=_=都話左係因為煩 踎快嘛
-,-所以我最憎囉. 個次係頂唔順先去
係呀=.=乜色乜味都有
UM=.=係除臭的吧? 問過人-_-....

夢夢Online 既代言人- 夢夢 囧也
回復 支持 反對

係煩 D架啦!
如果會見到外人,重未必好意思著得太隨便 tim!

妳學校果 D 好似唔係操行喎!
只不過係學校表現、活躍同participation 既野黎 jar 喎!
不過分數為上既學校都會係咁吧!
我哩邊有間所謂既各校高中,
收既學生都係要考入學試,初中極好成績先入得。
我高中時有位老師係果度教過,
佢話佢當時見到班學生為左考試高分 D,
乜鬼貓都出過哂。
更死既,係有次全市公立高中既 cross country 比賽。
果次既終點就係係果間學校附近,
我有個朋友比賽完,係果邊塔巴士返屋企。
佢見有幾位婆婆要上車,
就讓幾位婆婆上車先啦!
點知就係哩個時候,
有幾位所謂既名校生居然頂開 D 婆婆上車先!
哩 D 人就算第時幾高成就,
咪都只係斯文敗類囉!
哩 D 先係操行、德行嘛!
我位朋友上左車之後,
重故意大聲同佢位隊位講:
「名校生喎!」
名校生咪怒睥我朋友,無聲出囉!
不過我係 d 論壇到發現,
香港,特別係年青 D 既一代,
佢地都偏向唔讓人,例如讓座畀大肚婆呢!
重大大聲話哩 D 係佢地既權利。
無架,係佢既權利,不過明顯無品囉!

呀!好大段呢!

妳有幾唔乖?

藍色物體唔係用黎清潔廁所既野黎,
係一 pet 的,所以錯了!

唔知咩係夢夢 online,
最多只可以話睇樣似台灣妹。
回復 支持 反對

係呀=.=我著緊睡衣入面仲..囧
所以上去一定要著番件背心囧

=.=但佢既操行係咁計
總好過印象分呀嘛
而且d人上堂搞事都會扣=.=扣得好甘咖有時
下.我hk間學校 校風算唔錯=.=比出面個d 純好多
=.=我唔知我個間有冇啦....
得我學校d人=.=衰極都係圍內講笑但帶有少少18+/粗口
但對人=.=就唔會差得去邊 只係鍾意玩老師個種
嗯..我上車就即訓=.=讓不了
不過有時hk搭mtr 呀媽/我都會讓位比d婆婆坐
有覺會覺得唔好意思囧 明明做緊d正義野囧

我講粗口   囉-,-..

=.=咁係咩?

冇. 咁岩見到隻online game出代言人姐
係啊=.=tw的
回復 支持 反對

提醒妳一句,
女仔咁著,其實係可以極度吸引男仔的,小心點了。

雖然講粗口哩 D 係學校一定扣操行分,
不過好多時候只係爛口,人品好可能係唔錯。
玩老師反而唔覺得有乜好玩,
感覺上都係本身較扮野既人會特別鐘意咁做。
曳既學生多數都係搞破壞(非惡意)咁。

上車就訓?
好野!
我姑姐都係咁,重要係差唔多要落車就識起身既 tim!
當然,都試過失手啦!

讓座畀公公婆婆大肚婆哩 D 係"正確"姐!唔係"正義"。

屋企同網上都會講粗口?
不過首先要清楚,咩係粗口先?
每一個年代既人係妳既年齡時,
好多都唔係真係知道邊 D 係粗口,邊 D 唔係架喎!
就算知都好,大部份人都唔知點解呢!
妳所謂既粗口,係指邊 D?

果 D 係.....「藍色異物」!
得果一個山卡啦既流動廁所見過,無負責人可問的。

對 online game 完全無興趣。
對哩 D 代言人既感覺更加係 R 哂頭。
完全唔覺得個 game 會因為個代言人就會好賣 D,
因為個代言人而令人卻步我反而相信。
回復 支持 反對