打印 上一主題 下一主題
收起左側

[官方情報] [真的是大災變]新資料片下舊有屬性的改變......

MP5、法術能量、攻擊強度、防禦技能、護甲穿透將取消(沒錯,是完全取消!)

MP5會由精神完全取代
智力現在會提高法力與法術能量
敏捷會提供盜賊,獵人,薩滿與德魯伊的攻擊強度(1敏=2AP),所以鎧甲職可以不用搶皮甲鎖甲了
坦克可以透過天賦達成免爆,不用再去堆防禦技能了
格擋值會取消,格擋會降低百分比的傷害,這屬性現在成了實在的減傷屬性
護甲穿透會由熟練代替
加速會增加能量,怒氣,集中的回復速度
耐力會變成主流屬性...大概吧

另外有關於獵人與術士的訊息:
獵人不會再用法力了,取而代之的是集中
獵人的集中每秒恢復6點,穩固射擊施放時每秒恢復12點
技能冷卻時間將降低;子彈將成為物品

術士的靈魂碎片將不會再存在於背包之中,而像死騎般溶入使用者介面
你將會有三塊的碎片提你使用;你可以使用靈魂吸取去補充
有一個新的要使用靈魂碎片的技能,暫不能理解ORZ
回復

看完影片 我熱血了
看完文章 我擔心了
回復 支持 反對

術士:
每場戰鬥一開始會俾3個碎片你用,戰鬥中唔會自然回復
但係你可以用吸取靈魂黎吸碎片用落去
戰鬥完之後會快速回復你3個碎片

所有召喚(寵物,糖,傳送門)同暗影灼燒都唔會再用碎片
唯一會用碎片既就只係新技能
用左果招新技能會強化你其中一招技能一次(恐懼唔使施法,靈魂之火唔使施法等等)
回復 支持 反對

我覺得咁樣唔好用....
太多限制
我寧願要我用返碎片包好過......

回復 支持 反對

看完影片 我熱血了
看完文章 我擔心了
開心殯儀館 發表於 23-8-2009 20:40
未到最後也不用擔心
暴雪可是一個可以將一款完成度90%的遊戲推倒不開的遊戲公司~不到改版那天也不能擔心啊(拍肩
回復 支持 反對

我覺得咁樣唔好用....
太多限制
我寧願要我用返碎片包好過......

boylofhk 發表於 25-8-2009 17:35

人地俾招新招你,召寵召傳送門召糖暗灼唔使碎片,你仲想點....
唔通俾你32片碎片慢慢用?術士玩哂啦
俾得3片碎片你就係要你好好考慮點用
而且又唔係補唔返
回復 支持 反對

術士萬歲-口-!(雖然我唔係玩術士的...
獵人招蛇守係唔係變左回能快d -0-?
無左攻強法能,姐係變化少左-,-"
先頭可以屈攻強打大力d,有d人玩敏加暴擊爽d,
e家係唔係都加敏-,-"
d坦加天賦就免疫暴擊- -"咁d坦去打pvp都屈哂啦,賊仔暴唔出等訓街...
咁o既話就真係睇下邊個血多-,-"
最好都唔好改成咁,腐朽哂....到時一定唔玩佢算Orz
(不過都未見到有d比wow好o既online出...唔通又要死番去打單機game~囧!)
回復 支持 反對

6# 卍無極王者卍

問題係...
你打緊Boss果時都要用靈魂石
唔通用哂3格你走去吸Boss咩.......

回復 支持 反對

6# 卍無極王者卍

問題係...
你打緊Boss果時都要用靈魂石
唔通用哂3格你走去吸Boss咩.......

boylofhk 發表於 1-9-2009 16:00

你e+打一場boss戰需唔需要用到3片碎片?
果招新招可以強化既招式中我只係見到強化靈魂之火係pve有用
姐係話你可以每場boss可以用3次唔使施法既靈魂之火
如果要用第4次,你就要浪費dps去吸碎片
blz就係明顯要你自己取捨
回復 支持 反對

你e+打一場boss戰需唔需要用到3片碎片?
果招新招可以強化既招式中我只係見到強化靈魂之火係pve有用
姐係話你可以每場boss可以用3次唔使施法既靈魂之火
如果要用第4次,你就要浪費dps去吸碎片
blz就係明顯要你自己取 ...
卍無極王者卍 發表於 1-9-2009 22:10

你pve 有幾可見到人地用靈魂之火? 要點出深惡天賦屠虐先用架啦, 唔洗碎片+施法時間-少, 不過要斬殺期先用到
回復 支持 反對