查看: 21141|回復: 235
打印 上一主題 下一主題
收起左側

一隻好玩既外國遊戲!!![必玩][有攻略!~]更新左!!!!!!

好玩外國遊戲!!!good game 更新左!!!!!!

以下是但按一個都ok:

http://www.fallensword.com/?ref=2918427

遊戲玩法:
呢隻係一隻外國遊戲
除了學英文@@_
我認為好玩就係好玩在佢好依靠自己guild members(盟友)既幫助
因為有d裝係係唔一定要自己買或打 如果guild到有d高lv d
佢地會俾裝你(當然睇你入咩guild)
而且入guild會有attack(攻擊)、defence(防禦)、armor(裝甲值)、damage(傷害值)加成

所以記住唔好做獨行俠@__@""

隻game其實係開頭比較難升
因為開頭咩裝都冇同 damage值低

一開頭係Mountain Path到打Goblin或者Rat
升到3lv可以係下圖(link) 既(5,8)做 Quest Wrap Up Warm
會送係3lv裝
任務quest item 係Snow Leopard Skin

升lv記住唔好加任何skill point
因為每隻skill點唔夠100點以上係冇咩用
同埋d skill point 係唔會冇左既
唔駛咁急住去加

而stat point 升lv個2點+晒落damage到
唔好加其他
因為其他前期冇用~~(下面有講)

STAT POINT:

attack(攻擊):
defence(防禦):
armor(裝甲值):
damage(傷害值):最有用,因為打怪每打一個combat係會扣1個sta 如果你唔想晒左d sta 一下秒怪係最好方法!!

仲有隻game每行一步計1stamina(sta=你的行動點  每小時會回復65pt的)---遊戲上方會見到file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/%E6%A1%8C%E9%9D%A2/icon_stamina.gif 右邊數值=sta

以上所講係因為開頭玩
一下殺怪最好
因為sta上限少(sta上限增加方法在下面講)
att,def,armor個d都係去到高lv 係pvp,arena,打高lv怪先有更大效用

FSP(fallen sword point)取得方法:
FSP就係上面有個波波
FSP唔會俾人搶
而且好有用
可以+sta上限 +背包上限 (下接無數功能.....= =)

正常就係要俾真$買先有
但係免費game不嬲唔俾錢玩

係隻game有個地方可以俾你買到FSP
就係係右邊既ACTION------marketplace到買到
一粒FSP 市價= 125K glod
對新手黎講可以話係天文數字
不過唔駛灰心
其實125Kgold當你玩幾日之後升高lv d就 手到擒來@@@@!!!

sta上限增加方法:
當你有FSP後 係upgrade到
用2個fsp 可以+10個sta上限

+buff(skill)方法:
+buff有咩用?
+buff 就係額外加成 打怪會多d xp同gold(咁正!?)
但係點搵人幫自己加buff?
以下個link就係可以搵到
或者右邊有個FSBox
有時d人會post話自己可以幫人加buff
當然要俾錢
新手如果冇錢就唯有慢慢升到10lv
10lv之後去到左邊既guild入盟
相信盟中有好多人樂意免費俾裝你同幫你加buff!!!

add人(pm,send message)方法:
左邊係character---log到
可以打人地個名add人

你可以add我 我叫 0jacky0 (可以係左邊find player 打我名搵我)
我可以幫你加一個加xp既buff~_~""
我都唔係玩左好耐
希望多d人玩
大家一齊努力=]]

有咩問題add我 問我啦=]]

下面有個攻略網
一定要睇
有好多寶貴既tips XDDD

!!!!!攻略網(必睇)!!!!!!!!
http://www.onemanmob.page.tl/Training-Tips-and-Advice.htm

各升lv地方!!!
http://www.onemanmob.page.tl/Best-Places-to-Train-at-Your-Current-Level--k1-lvl-1_99-k2-.htm
(ps:如果迷左路 想番番去Kurl Island 可以係左邊character-----Preferences 下面 用25sta 飛番去)

前期中lv(一下殺到怪)攻略:
(遲d先打)~__~""
如果你想知
可以係game add我~~
回復

咩遊戲-v-????
回復 支持 反對

有幾好玩呀
回復 支持 反對

咩遊戲,有幾好玩呀??
回復 支持 反對

[[bao_36]]睇下先~~
回復 支持 反對

咩GAME咁神x呀,要人睇先!
回復 支持 反對

比我       ...................
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

ccccccccccccccccccc
回復 支持 反對

好唔好玩嫁睇下先-.-
回復 支持 反對