查看: 18431|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

好想脫離所有既關係...

如題...i don't no why~~~€
家人,朋友,愛人...
人與人之間既相處...令到我覺得好多野都好虛偽...

我自問世上..我5會搵到一個知己......
自己都5想比人知道真既一面,或者戴住面具做人係我最好既選擇~~~€
回復

我都係鍋..
不過脫離就脫離咩-_-好難做到
回復 支持 反對

如題...i don't no why~~~€
家人,朋友,愛人...
人與人之間既相處...令到我覺得好多野都好虛偽...

我自問世上..我5會搵到一個知己......
自己都5想比人知道真既一面,或者戴住面具做人係我最好既選擇~~~€ ...
趕羚羊的人 發表於 7-4-2009 11:25

那有人不會有虛面的1面  (?) ( 好少

下下用真正的自己對人  

可能令自己更易受傷
回復 支持 反對

個個人都有
不過係家人裡面
我諗佢地係真心為你好
回復 支持 反對

如果你有一天;
冇哂d朋友會諗@@?
你諗諗吧!小學一樣有教的哦;
回復 支持 反對

我都想-3-.....有關係...實在太煩..
有陣時我都會覺得身邊既人講一套做一套既,我講乜佢地又吾明我WO..
一味只係識得話我,有D人就討好我...咁同虛偽有咩分別?
每個人都帶住面具...想睇清又睇唔清...有時仲會出賣自己..這樣的朋友/家人.我寧願吾要..
回復 支持 反對

我家人會常因為金錢而發生爭執,錢在我眼中,以前是可有可無,但現在看到家人對金錢的執著,每日因為金錢而發生

的口角,令到我覺得金錢是非常重要...

朋友,由小學到中學,認識的朋友有許多,不過點頭之交的佔大部份,尋找知心朋友的路程中,遇到的困難,導致對朋友

已經失去了大部份的信心,朋友們互相猜忌,自己卻成為了一個中心點,兩邊也不想失去,但想清楚一點,朋友是不應

該這樣的,脫離朋友的關係也是不壞的選擇...

戴著面具去面對別人,是為了應付不同的人。何時才會有人對你說"朋友,是時候脫下面具了吧"......
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

樓主幾歲阿?
咁快看破紅塵
樓主可以練習下野外生存既能力,然後以後隱居係無人熱帶森林生存~
回復 支持 反對

在下只有16歲,你的提議也是不錯的...
只可惜自認沒有這樣的能力
回復 支持 反對