查看: 2845|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 請問GM,弱國有檀香(雙經)攞,是否不合理?

現在的國戰,因為弱國有雙經驗的檀香攞,搞到魏蜀吳三國的軍團都放棄了國戰攻城,大家都想自己的國變成弱國,以期能有雙經的檀香攞,國戰已經變為沒有意義的國戰(因為大家都放棄攻城) ,咁請問GM,今時今日弱國有雙經檀香攞,呢個設定係唔係已經唔合理呢??
回復

60lv以上都無咩用 因為e隻game唔係打怪升lv而係做任升lv 所以比黎都無咩用仲有強國打國戰一次d經同文武都會多個弱國因為地多小既問題所以無咩唔合理
回復 支持 反對

60lv以上都無咩用 因為e隻game唔係打怪升lv而係做任升lv 所以比黎都無咩用仲有強國打國戰一次d經同文武都會多個弱國因為地多小既問題所以無咩唔合理
~呀杰 發表於 27-3-2009 17:58

如果加100%無用,就唔會有人收+3%經果粒符玉
回復 支持 反對

係加20%唔係加100%~~~~~
回復 支持 反對

一點都唔合理--
個個國家都想做弱國,國戰玩來做咩?除非你話強國有更好獎勵zhe
回復 支持 反對

一點都唔合理--
個個國家都想做弱國,國戰玩來做咩?除非你話強國有更好獎勵zhe
天英云 發表於 27-3-2009 19:17

岩聽,弱國有雙經檀香攞,變相來講好似係一種獎勵,呢個獎勵對各個玩家個人來說有更加直接既利害關係.再加上依家係升lv時期,d玩家個個都想攞檀香啦.好似係勝者並不是王者,弱者才是王者,玩遊戲本來就應該有競爭性既,但依家搞到個個都放棄國戰,明明打得嬴既都放棄嬴既機會,或者直接唔去投城,想自己既國變成弱國,咁國戰要來做咩姐?睇怕GM都要反映下呢個設定.無理由反而弱國既玩家有咁好既獎勵既!咁嬴來國戰有咩用?照呢位仁兄話,除非強國有更好的獎勵,咁樣就差唔多!
回復 支持 反對

2# ~呀杰
檀香對60lv以上無用??你做任都要打怪嫁麻.24小時俾你用檀香.一邊打怪做任.一邊用檀香升lv.不知幾好用呀!你唔好睇小個20%經驗!
如果唔好用.依家就唔會搞到個個都放棄國戰啦!個個想變弱國為咩?咪就係為左個24小時既檀香lo...有d玩家為左攞個檀香,特登轉去弱國呀.你又知唔知?
回復 支持 反對

哈,雖然係就係多左雙經,但我想問你一聲,國戰又加武又加文,點解唔打,又有國戰x章,點解沒用?你所謂的沒人想打,唔係佢地唔想打,e係唔夠打,如果沒記錯魔虫大部分勁人都退隱左.重點打?唔係都好難蜀國可以搶到禁多地?當然這是收回來的風.但目前想來應該都係魔虫廢曬??
重有米傻啦,特登轉國就算係兩倍經,到左60e上都基本上沒咩分別,d怪打禁多都咩,就算10000經一隻,雙經都未過係20000吧,打多幾隻怪倒不如馬上閃人交任啦??怪係升唔到好多架炸..人人都知,60都要成一千四百萬升上去?而一隻怪呢汁到幾多經?都不過是幾百?快幾多??
當然一定希望國戰打嬴有野汁啦~~
回復 支持 反對

国战胜后退国转弱国领双升级,周五转回,周六日国战后再转弱
回復 支持 反對

現在的國戰,因為弱國有雙經驗的檀香攞,搞到魏蜀吳三國的軍團都放棄了國戰攻城,大家都想自己的國變成弱國,以期能有雙經的檀香攞,國戰已經變為沒有意義的國戰(因為大家都放棄攻城) ,咁請問GM,今時今日弱國有雙經檀香攞 ...
SeLectll 發表於 27/3/2009 16:47

弱國拎雙經當然唔抵啦,但拎20%經驗值,絕對合理~

琴晚國戰魏國輸得好抵啦,實真係要多謝哂蜀國既協助去拎番一塊地,可以搞到魏國變弱國
回復 支持 反對