查看: 5573|回復: 51
打印 上一主題 下一主題
收起左側

劍士/聖劍士/劍聖討論區

一些老手所謂的唔識飄向左只係因為鍵盤↑→↓哩3個制同時按先可以向右飄...
但係↑←↓又唔可以向左飄...
正式飄移:←← →↑ →↓ →↑ →↓
三角飄移:←← →↑ →↓ ←↑ ←↓…
練飄地方:火龍任務的第1關

將飄移技術練得七七八八後開始練大跳摔
初學大跳:
↑ 著地時按→↑→↑
大跳:
→→ →↑ →↑ →↓(要非常快)
大跳摔:
→→ →↑ →↑ →↓z
備注:大跳摔是對剛剛出完技的人用最大效

個人感受:
平時人地話三角飄移可以擴闊視野....
點解我睇唔到有變大到...
我只係覺得係度練緊飄-_-

感謝:siu邪,翼
幫我每日練飄

如對本人發表的自學飄移技術或自學大跳摔有問題歡迎話俾我聽

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
kenken1212 + 4 精品文章

查看全部評分

回復

原帖由 蒙奇.D.路飛 於 2007-4-10 04:52 發表
一些老手所謂的唔識飄向左只係因為鍵盤↑→↓哩3個制同時按先可以向右飄...
但係↑←↓又唔可以向左飄...
正式飄移:←← →↑ →↓ →↑ →↓
三角飄移:←← →↑ →↓ ←↑ ←↓…
練飄地方:火龍 ...

那個...
跑步時是應該會令畫面視野變大沒錯
應該是地圖的關係吧..
回復 支持 反對

原帖由 Alta 於 2007-4-10 04:54 發表

那個...
跑步時是應該會令畫面視野變大沒錯
應該是地圖的關係吧..

只有起步時會變大嗎??
那我飄移是不是不會變大?
回復 支持 反對

而已開始變為討論區XDD
大家可在呢度分享技術 會加分

回復 支持 反對

劍士1技唔可以亂出
因為咁會好易死
如果命中既話當然係好啦
但係失誤可能會比機會人地殺自己
==============================
加分加分加分!!!!!>3<
回復 支持 反對

原帖由 仲少 於 2007-4-10 13:56 發表
劍士1技唔可以亂出
因為咁會好易死
如果命中既話當然係好啦
但係失誤可能會比機會人地殺自己
==============================
加分加分加分!!!!!>3

會唔會短左少少呢-.-"
應該加長d同講埋2技3技...
加多少少其他技術都好架...
回復 支持 反對

之前有個高手教我大跳唔係咁嫁啵--’’
回復 支持 反對

大跳唔係咁家= =
係←↓ ←↑ ←↓先岩= =2個2個一起按,要按好快,= =
我太屎按到拍拍聲先做到
唔只呢個
你唔中意出呢種可以出
← ←↑ ←↓但係←↓ ←↑ ←↓易d好似
摔埋=←↓ ←↑ ←↓+←z,查實←+z先係摔,你想空摔姐係↑←←←+z,果d←←z係有時得,但係好易會比左沖沖打= =
大跳摔真係好正下,一跳便跳左埋人地到重摔埋佢,人地可以話係看唔到你點走埋佢到= =
不過係山谷右下真係唔好用= =我有一次一跳,跳左落街= =因為我忘了按←+z(囧)
開頭大跳唔洗按←↓住,你試下按←↓ ←↑先,如果得ga,佢係會遠過←↑ ←↑好多
同埋用巨劍or拉3按←↓ ←↑,超遠= =,係練習可以由個公仔,跳到go左下右小小,
拉3大跳好鬼快,快過人地,可以話係閃= =一按便閃埋人地到,超快,只係看到空中沖果d影= =有人會城日出唔到大跳,係因為佢←↓之後,要↑左先可以←,但又要2個按,因此要你地自己練下先得,唔知有沒人看曬呢--?有唔好唔好x我,我new手一名
回復 支持 反對

原帖由 wai仔 於 2007-4-10 21:47 發表
大跳唔係咁家= =
係←↓ ←↑ ←↓先岩= =2個2個一起按,要按好快,= =
我太屎按到拍拍聲先做到
唔只呢個
你唔中意出呢種可以出
← ←↑ ←↓但係←↓ ←↑ ←↓易d好似
摔埋=←↓ ← ...

這好像跟鍵盤有關係, 我的舊鍵盤都按不到大跳, 按←↓ ←↑都只會向前跳高
換了一個靈敏度較高的鍵盤後大跳十分輕易便用出來了....
回復 支持 反對

看完還是不太明白    可不可以拍片慢動作的示範一次-_____-

還有請高手教我用愛>____<    用莓經常給人踢- -+
回復 支持 反對