打印 上一主題 下一主題
收起左側

魔法師/魔導士/神燈討論區

原帖由 Chestnut 於 2007-4-6 01:49 發表
魔師跳打然後捉人不錯...但是...跳打能扣多少呢XD

跳打捉扣好多,但跳打扣得小都唔怕,最重要係捉,何況跳打真的沒用嗎
回復 支持 反對

原帖由 國崎住人 於 2007-4-6 01:12 發表

怎麼不自己試探找答安- -!"

因為宜家基本上我唔會點用魔導==
我怕係pk場用未出招就掛了
回復 支持 反對

好難得見到有咁多人重會討論下職業如何使用

總好過次次上黎膠人一大班係度開邊個最強邊個最快d post

回正題...

以下只是供玩森林場的玩家(本人視山場為無物)

法師-最多人唔識得玩既職

只懂龜+火球+石化+流星..多麼納悶的戰鬥方式

使用法師時給劍的時候 請多加使用跳打

再睇準時機一個火球+石化/電擊

火球+石化者..不用多說當然就是繼續石化摔

火球+電擊者..視乎被電者淨下多小血量再加以進攻吧

重點:在出石化/電擊前 請先中了火球再放

魔導-一個十分強勁但識玩的人近乎0的人

玩魔導前請先練習如何快速連掉兩粒炸彈 如果唔識..想定人都幾難

重點攻擊技當然是心摔/毒

不要覺得心摔廢和浪費MP 不知道有多小劍死在這技上

毒要放得準..就要視乎使用者的技術了
(提示:打倒了敵到地時 先看敵人的移動方向再作出攻擊)

重點:請多加使用轉轉和把轉轉成為主要攻擊技吧

因為本人不太喜歡教人..所以有很多地方都無詳盡地說

如果有心學玩小莓的 請多玩森林和不要太淆啦...十個有九個見到森林都走 汗..
回復 支持 反對

幹麼會有人說火山實用度低
沒記錯的話是不能counter=.=
魔導用心摔浪費mp囧
企一陣未有番
睇你幾時用
魔導摔最緊要果樣野你又唔講
魔導摔唔可以就咁->+z
要跑摔

更怪的是
魔導點技1接地雷?
可行的嗎
我沒試過-,-

原帖由 巴布vs超力 於 2007-4-6 00:28 發表

就咁->->z就可以有5hit~"~?
沒可能的事

囧5hit不是難
如神射要人地中哂技1 8hit一樣

回復 支持 反對

5hit唔係難唔難既問題...係沒可能既問題~"~
魔導轉是前一下...後一下...再前一下...
根本最多係3hit....
要5hit既就要轉2下的了="=
回復 支持 反對

原帖由 boyboy198907 於 2007-4-6 10:59 發表
幹麼會有人說火山實用度低
沒記錯的話是不能counter=.=
魔導用心摔浪費mp囧
企一陣未有番
睇你幾時用
魔導摔最緊要果樣野你又唔講
魔導摔唔可以就咁->+z
要跑摔

更怪的是
魔導點技1接地雷?
可行的 ...

8 hit 我真係未試過
haha 能提供影片嗎 影片版主xDDD" 你就禁前+z 比你捉到果d都係on8+1仔=.=!我拎隻劍係禁高攻你捉條毛=.=?

用下腦子也知是不可行啦 點技 一出了都飛走了接什麼 你玩過點技1沒有?_?

回復 支持 反對

原帖由 chanpouu 於 2007-4-5 14:56 發表
魔導--

炸彈 魔導最主要ge接技之一 功能為定格 好少用梨攻擊

摔  同魔師一樣 不過做魔導捉人比魔師捉人更好 但係唔建議用治癒->捉 甘樣好浪費mp- - 
雖然可以捉多下 但係留番梨接技 ...

下..好浪費MP!?

會咩=___= 3格氣 摔人摔哂3次儲到大約1格 再摔再儲1格

「共摔5次」 a"a 點解唔建議呢

我諗好多人都會問 無限連摔?邊有可能

你唔信你可以搵我我試比你睇 雖然我唔係常日用 但係我至少都做到3∼6下 (我時間捉不好咩)
而且上網搵片都睇到啦係唔係-v-?

4下都會跌落樓啦-___-"

囧5hit不是難
如神射要人地中哂技1 8hit一樣

how to do 8hit

回復 支持 反對

原帖由 國崎住人 於 2007-4-5 16:35 發表
小生有少少意見

魔法陣 唔好以為魔法陣冇傷害就睇少佢 佢ge接技雖然好難先做到 但你中左就死無全c 而且係山谷
極為好用 所以做魔師 一定要識運用e招 不過唔識用我唔怪你 因為真係好難用... ...

首先我好火甘想講一句  【你唔想就咪係到嘈嘈嘈!!! 】 (sor我真係好火)

首先我講番魔法陣 你有冇睇清楚我講咩 【佢ge接技雖然好難先做到】e句我就講左啦!!!!!你重甘問係咪白痴阿!?

石化 你到底有冇睇清楚我講咩阿 我ge意思係角落頭到石化 石完會掉左落去 係掉落去味到地果陣 用白魔第2招係會中!!!!
你唔識野咪係到嘈\口/  

閃電 我話冇得接ge意思係講緊遠處電人接唔到技!!!!

火雨 所以我咪話如果撞到逃跑高手e招冇用lor 你d中文水平係咪得1年級咋!?

黑魔點技3招 e個我認我有錯 我琴日打post唔記得左火山 我一間會改 但係前兩招的確係甘

魔導
摔 你甘樣諗我唔怪你 不過你甘樣做冇後路(順唔順口先?-v-)

轉轉轉 我想講你有特別技巧最多做到4下 要做到5~6下一定要岩位 你到底係咪連魔師魔導都唔識玩ga!?

毒氣 首先 我要罵你一句【你唔識就唔好係到亂甘梨!!!】(sor我e+重火)
你唔識無限連摔 你自己上台網捉文問ok? 不過唔好諗住叫我試比你睇 我試比第2個都唔想試比你 因為我對住你好火-口-!!!!

【好對唔住 i sorry 以上果d罵人字句 好對唔住 因為我真係好火 估唔到e+重有魔師
回復 支持 反對

禁多人問點解治癒捉人會唔好

我唔係話唔好 因為e個的確係幾好用 不過係我心目中我唔會甘樣做
我要留後路比自己接招咩....(我不是怪人-口-)

無限連摔 係真係做到 你唔信我唔怪你 不過你要記得要係毒氣到做

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
kenken1212 -5 連post

查看全部評分

回復 支持 反對

[quote]原帖由 chanpouu 於 2007-4-6 06:09 發表

首先我好火甘想講一句  【你唔想就咪係到嘈嘈嘈!!! 】 (sor我真係好火)

首先我講番魔法陣 你有冇睇清楚我講咩 【佢ge接技雖然好難先做到】e句我就講左啦!!!!!你重甘問係咪白痴阿!?

石化 你到底有冇睇清楚我講咩阿 我ge意思係角落頭到石化 石完會掉左落去 係掉落去味到地果陣 用白魔第2招係會中!!!!
你唔識野咪係到嘈\口/  

閃電 我話冇得接ge意思係講緊遠處電人接唔到技!!!!

火雨 所以我咪話如果撞到逃跑高手e招冇用lor 你d中文水平係咪得1年級咋!?

黑魔點技3招 e個我認我有錯 我琴日打post唔記得左火山 我一間會改 但係前兩招的確係甘

魔導
摔 你甘樣諗我唔怪你 不過你甘樣做冇後路(順唔順口先?-v-)

轉轉轉 我想講你有特別技巧最多做到4下 要做到5~6下一定要岩位 你到底係咪連魔師魔導都唔識玩ga!?

毒氣 首先 我要罵你一句【你唔識就唔好係到亂甘梨!!!】(sor我e+重火)
你唔識無限連摔 你自己上台網捉文問ok? 不過唔好諗住叫我試比你睇 我試比第2個都唔想試比你 因為我對住你好火-口-!!!!

【好對唔住 i sorry 以上果d罵人字句 好對唔住 因為我真係好火 估唔到e+重有魔師
回復 支持 反對