查看: 128648|回復: 291
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] .::§ - 十大門派 心得及戰法交流 - §::.

基於好像沒有這類型的集中帖,我就僭權開了。

所有會員寫的門派特點/戰法等等我會列在一樓,請大家賜教。

因為我只有玩過武當

所以請其他門派的玩家也為此篇努力一下,稍後亦會在此寫寫我玩武當的心得。

一樓將會用作羅列其他樓層的連結,故心得我會放在其他地方。]

亦請版主對所有寫心得的會員進行加分以作鼓勵,分數建議

詳盡心得就20分以上

簡略介紹-5-10分

門派特點/天敵門派打法-15分上

配點/打石-版主你決定吧

--------------------分隔線------------------

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
浪跡天涯002 + 10 熱心協助

查看全部評分

回復

有人能夠繼續在這裡一齊傾心得嗎= =?
不想讓這好帖沉下去- -
回復 支持 反對

出埋破天就開始好玩了 但驚溫始終..
回復 支持 反對

mo容要善用控技先贏到.畢竟都少人幾招技
回復 支持 反對

慕容小弟都講下吧;這是小弟打法;
情況:假設打穴是(散攻) 狀態是蓄雲欲雨 沒有慕容第7同第8本心
如果打遠攻;
首先我會暗器打穴 之後星河定佢身 劍鎖(有機會散攻)  
*(成功劍鎖散就耀陽蝕森吾好俾佢走)
吾成功就探營封佢 期間用下重雲,橫劍打佢
當就完探營呢個時候 敵人通常有2種情況
一係隱 一係封番你
呢個時候就善用反控同氣定六合
隱>氣定六合 封你>反控

之後再平推佢幾下 行得遠就用武魂技/暗技/內攻攻擊 打對手~

小弟分享咁多 如果有錯誤 不妨指出來大家一齊討論~

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
5567 + 5 戰法交流

查看全部評分

回復 支持 反對

也是#3
回復 支持 反對

最好都係有全場秒殺技
回復 支持 反對

丐幫打近攻我糸會先45技跟住散功跟住雙陪+65技定人再開8步+80技再打圈走因為有時D近攻識開+50%解定身你就比佢追你佢食哂80技旦糸打唔到你.之後出潛龍+出技再暗打+出技咁打發應該扣到half血有多跟住留招龍戰糸後面平推佢(龍戰盡可能避到打技同控技&如無意外你D血都仲有70-85%).都糸咁講...你先手糸一個很大的勝利條件
我出錯唔好鬧我

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
5567 + 5 戰法交流

查看全部評分

回復 支持 反對

有冇慕容派人士黎過黎齊傾計=.=?
回復 支持 反對

有冇玩慕容派既人黎呢到揮揮手?
回復 支持 反對