查看: 7070|回復: 94
打印 上一主題 下一主題
收起左側

魔法師/魔導士/神燈討論區

另更有詳盡的技術分享↓
魔導教學(流雪/♑藍薔薇〆絳雪ⅰ)版本1.33(已修改6次)再度增加影片
蘋果教學﹏ 魔法師的基本技巧 (已補給完成)

今日玩gc 我想問點解冇一個人真係識玩魔導

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
kenken1212 + 3 精品文章

查看全部評分

回復

魔導--

炸彈 魔導最主要ge接技之一 功能為定格 好少用梨攻擊

摔  同魔師一樣 不過做魔導捉人比魔師捉人更好 但係唔建議用治癒->捉 甘樣好浪費mp- - 
雖然可以捉多下 但係留番梨接技咪重好

轉轉轉 最好用ge攻擊技 如果位置岩 要轉上5 6下唔係問題∼

地雷 山谷屈技一招 係角落頭到放炸人落街係常見招數 不過如果對方有氣e招就冇用 

毒氣 最主要攻擊技 唔洗我講係人都知要點樣用 不過 如果你想做9連摔 一定要係有毒氣ga情況下先得
(你冇睇錯 係9連摔 再多都重得 想知點樣做到? 我話你聽          【秘密】)

炸彈大炮 實用性雖然唔係甘高 不過運用得好ge話都算一招恐怖接技之一

補血 定格->捉係最常用 而且可以幫人補血 有時重可以用梨逃走tim

白魔mp2

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
kenken1212 + 5 內容精彩

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-5 14:57 發表
跳攻我覺得實用性低==
基本上如果要博技 我諗要係差唔多落地果時先起手
咁樣起得手黎都比人打中
電可以用石化/摔接(多數都係摔)
當然距離唔可以太遠
黑魔點3技要黎上面既台突破下面既台用
姐係山谷左2既台 ...

所以我都話實用性【唔錯】- -∼∼∼
不過運用得好真係好勁...因為我見識過..(台版)

-------題外話------
你個簽名圖搞到我e+好想玩魔力寶貝-3-

回復 支持 反對

原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-5 15:03 發表

魔導d mp 除左要黎補血摔
就係毒
毒基本上對d有d技術既人黎講 真係好難中==
留黎補血摔仲好==
黑魔mp3真係幾難用==
命中最多都係2炮(印象中係)
毒我多數都係掟炸彈算==
[就咁摔既話個人唔會跌落地架咩 ...

@3@其實你d意見唔係冇理 不過係我心目中 我係唔會甘樣做
你d方法多數係用係岩岩玩魔導果d人到  (我唔係串你 係真)
雖然重有高手係甘樣玩 不過我個人認為補血捉係冇用之如重浪費mp 講真果句 佢捉好難掉街
難接技之如 重要浪費mp 甘不如留mp放毒就最實際

回復 支持 反對

原帖由 國崎住人 於 2007-4-5 16:35 發表
小生有少少意見

魔法陣 唔好以為魔法陣冇傷害就睇少佢 佢ge接技雖然好難先做到 但你中左就死無全c 而且係山谷
極為好用 所以做魔師 一定要識運用e招 不過唔識用我唔怪你 因為真係好難用... ...

首先我好火甘想講一句  【你唔想就咪係到嘈嘈嘈!!! 】 (sor我真係好火)

首先我講番魔法陣 你有冇睇清楚我講咩 【佢ge接技雖然好難先做到】e句我就講左啦!!!!!你重甘問係咪白痴阿!?

石化 你到底有冇睇清楚我講咩阿 我ge意思係角落頭到石化 石完會掉左落去 係掉落去味到地果陣 用白魔第2招係會中!!!!
你唔識野咪係到嘈\口/  

閃電 我話冇得接ge意思係講緊遠處電人接唔到技!!!!

火雨 所以我咪話如果撞到逃跑高手e招冇用lor 你d中文水平係咪得1年級咋!?

黑魔點技3招 e個我認我有錯 我琴日打post唔記得左火山 我一間會改 但係前兩招的確係甘

魔導
摔 你甘樣諗我唔怪你 不過你甘樣做冇後路(順唔順口先?-v-)

轉轉轉 我想講你有特別技巧最多做到4下 要做到5~6下一定要岩位 你到底係咪連魔師魔導都唔識玩ga!?

毒氣 首先 我要罵你一句【你唔識就唔好係到亂甘梨!!!】(sor我e+重火)
你唔識無限連摔 你自己上台網捉文問ok? 不過唔好諗住叫我試比你睇 我試比第2個都唔想試比你 因為我對住你好火-口-!!!!

【好對唔住 i sorry 以上果d罵人字句 好對唔住 因為我真係好火 估唔到e+重有魔師
回復 支持 反對

禁多人問點解治癒捉人會唔好

我唔係話唔好 因為e個的確係幾好用 不過係我心目中我唔會甘樣做
我要留後路比自己接招咩....(我不是怪人-口-)

無限連摔 係真係做到 你唔信我唔怪你 不過你要記得要係毒氣到做

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
kenken1212 -5 連post

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 巴布vs超力 於 2007-4-6 06:20 發表

小兄弟...你連post了~"~

無限摔的確魔導是得的...但必須有lag先得

我覺得魔導出技太灑了...反而普通轉轉都傷到好多血
咁不如留返d mp出白3@@"
一陣抽到個無敵...隱形果d唔係仲好嗎~"~?

玩魔c既一定 ...

你講左等於冇講- -

我都話要係毒氣到先得
你重同我講lag
甘你係咪講廢話阿- -”””
回復 支持 反對

令仔 你可唔可以睇下1樓果post
我都話左 連摔唔係唔得 除非毒氣冇左...

各位令仔令女 唔好再唔睇post就講啦-口- 我爆血管啦....
回復 支持 反對

隻秋?你前日弓手先輸完我
唔洗隻啦..你輸緊
回復 支持 反對

給藍草莓同認為佢冇打輸的人:
我唔明佢有咩甘勁(弓手) 魔導輸唔出奇 我對自己法師冇咩信心 弓手輸比我係事實 有人見到

-----------------------------------------------------------------------------------------
給認為篇文冇新野的人:
係冇新野 我開比新手睇有話開比你睇? 你甘勁你就唔好睇啦
-----------------------------------------------------------------------------------------
給認為紙上談兵的人:
開post出梨都係大家討論下ja 你認為講就容易 做就難 甘唔講又點識做阿?
給認為我自以為是的人:
自以為是? 你講你???
回復 支持 反對