打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] 告別SDGO 永別了

;tbName=CappaNotice&idx=1853&searchCatIdx=13
안녕하세요 SD건담 캡슐파이터 입니다.

2015년 3월 19일  ...
UIOPRT 發表於 13-3-2015 21:58

這是不同的公告吧,關閉遊戲的公告一早被拿下了,現在已經沒有在新聞區那裡了。
回復 支持 反對

回復 支持 反對

這是不同的公告吧,關閉遊戲的公告一早被拿下了,現在已經沒有在新聞區那裡了。 ...
nicktsh 發表於 13-3-2015 22:14

咁刪左仲好, 即係證明悟會關服
回復 支持 反對

SD神作咁就完左

SD高達無雙online誕生
回復 支持 反對

台服玩家都話睇到3月19號先算
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=09106&snA=101207&tnum=15
(問心,我都有點擔心sd會倒,不只是tf,而是hf
不過一日hf沒倒,我都不太憂心tf會倒
看看比tf差的港服還沒倒我就不用擔心很多
請在這版的人不要再扇風點火說sd要倒,影響玩家心理

我再說一次,hf在2月12日是有改過版,不要沒說hf沒改過)
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=09106&snA=101215&tnum=4
回復 支持 反對

咁刪左仲好, 即係證明悟會關服
UIOPRT 發表於 13-3-2015 22:35

希望啦,我本身也不希望SD會倒,還沒復出的說
回復 支持 反對

大家冷靜,

平心而論,sd1同所謂嘅sd2,無論內容同玩法都大有不同。
而且,在商言商,韓國GM唔會咁蠢關服。

理由1。兩隻game無抵觸,大家唔會影響到彼此,玩法唔同就係好大理由
理由2。韓服GM大多都會聆聽韓服玩家意見,如果突然關ser的話必定有大量玩家不滿及投訴,如一齊罷玩sd2
理由3。兩隻game嘅收益可互補不足,斷不會棄一存一,以生意來說風險過高
理想4。韓國有法例規定遊戲不能突然停辦,最多唔更新或更新得慢啲,但就唔會關ser

小弟暫時就諗到咁多,其他大大有無補充?
回復 支持 反對

雖然已經好少玩 不過始終唔希望見到SD執笠
回復 支持 反對

雖然已經好少玩 不過始終唔希望見到SD執笠
舞動神經 發表於 14-3-2015 00:11

啊~舞佬BB又出現啦~
回復 支持 反對

各位SD港服既玩家 多謝各位
希望SD2有緣再見 等我打頭陣做高玩打殘所有人統一天下

講。下。笑。咋...
回復 支持 反對