打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 《天龍八部2》玩家對移民計劃意向投票

可唔可以咁樣...先backup左邊d玩家擁有商會..然後將掌櫃要訣停產..再等合ser之後開個公告 讓合ser之前有商 ...
∼香B∼ 發表於 29-5-2013 19:02

其實玩家會收到一個叫“店鋪回遷帖”,唔洗再打一次”掌櫃要訣”,同有一個月優先開商會,但問題係...要商會有位

C.玩家商店、元寶和元寶票

合服後,「移民伺服器」玩家角色身上的元寶和元寶票將安全轉移到「目標伺服器」。但「移民伺服器」玩家的"玩家商店"將被清空,不會移到「目標伺服器」。因此,在合服前的準備時間,「移民伺服器」將暫時關閉“創建玩家商店”的功能,同時開啟了“註銷玩家商店”的功能,請「移民伺服器」的玩家們務必提前把自己“玩家商店”中所有的物品(包括收購商店中的物品)、寵物和營利資金轉移到背包或者倉庫,並找“店鋪管理員”註銷自己的“玩家商店”,以獲得商店本金,避免您受到不必要的損失。

(在註銷您的商店之後,您將獲得一個“店鋪回遷帖”道具,使用“店鋪回遷帖”可以在移民到「目標伺服器」後的一個月內優先重新開店,且不需要消耗“掌櫃秘訣”道具,如於一個月後玩家仍未申請到商店,仍可選擇繼續持有“店鋪回遷帖”申請商店或將回遷帖賣給NPC換取9999金的補償。故請注意玩家妥善保存該道具!)
回復

其實無辦法..更新到天龍3..氏族玩法會更傾向霸主方式..優勢盟就可以獨享龍紋啊果D..其他人想刷龍紋副本就 ...
∼香B∼ 發表於 29-5-2013 19:12

咁就要睇下第2個ser既幫順唔順佢啦
回復

嘈有Q用咩
人地都喺按本子辦事炸
BBCHU 發表於 29-5-2013 19:11

最慘係..唔係我地唔想賠,如果賠到個商會比你我地一早合左服
係我地真係賠唔到,因為個上限真係冇得加大
回復

商會個到點解唔公平D , 例如可以清空晒 , 每個SER一半商會再進行抽籤 , 抽中唔要 (放棄後收回該帖) 再抽籤 , 直至現有商會持有人都唔要而有剩先再開放俾其他人
回復

其實玩家會收到一個叫“店鋪回遷帖”,唔洗再打一次”掌櫃要訣”,同有一個月優先開商會,但問題係 ...
長政 發表於 29-5-2013 07:13 PM

如果連目標伺服器既商會都一同清空呢?? 即係兩個合區既玩家重新申請商會...先到先得 或者會有d離開左天龍好耐但個商會一直丟空 可以順便清理埋
回復

商會個到點解唔公平D , 例如可以清空晒 , 每個SER一半商會再進行抽籤 , 抽中唔要 (放棄後收回該帖) 再抽籤  ...
怪怪 發表於 29-5-2013 19:15

有提出過..但因為原廠做唔到..所以就..
回復

如果連目標伺服器既商會都一同清空呢?? 即係兩個合區既玩家重新申請商會...先到先得 或者會有d離開左天龍 ...
∼香B∼ 發表於 29-5-2013 19:17

呢一點,我可以聽日再幫大家問問開發商做唔做到
回復

天龍3係咩樣都冇知=,=
AlexMercer 發表於 29-5-2013 07:07 PM

咪同上次同你玩果個服差唔多...
回復

有提出過..但因為原廠做唔到..所以就..
長政 發表於 29-5-2013 19:17

咁都做唔到 =.=
回復

商會個到點解唔公平D , 例如可以清空晒 , 每個SER一半商會再進行抽籤 , 抽中唔要 (放棄後收回該帖) 再抽籤  ...
怪怪 發表於 29-5-2013 19:15

不能同意更多 HAHA
清空曬最公平,等D人鬥快開囉
同埋有D商會喺吉左,D人好耐冇ON霸住左
回復