查看: 1609|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 收集港澳台玩家的問題(6/11更新)

大家有沒有想知道的爆料?

開測時間,收費方式這些就別問了

以下是收集好的問題:

1,生活技能和武功的學習方式和是否有限制學習量?

2,是否可以蓋建築物,怎麼蓋?

3,石總會來玩嗎?

4,是否可以娶數個妻妾?

5,是否有防沉迷或疲勞度之類的系統?

6,唐門暗器有餵毒,那有技能可以幫人解毒或者是當醫生嗎?我想當平一指

7,幫會系統詳情?

8,能否假名探情?

9,獲得秘笈後,修練該秘笈的武學,秘笈會否會消失?

10,組隊系統詳情?

11,有每日活動嗎?

12,解析度有多少種?最大是多少?是否能直接拉動視窗調整解析度?

13,生活職業需要就職,轉職嗎?還是學會生活技能就行了?

14,是否有稱號系統?會如何呈現?

15,半自動的尋路系統形式如何?還是只是給你引路?

16,手腳斷了是否一定要找醫生?

17,武林絕學出現地方與小說所講的地方有否關連?

18,角色創建後還有改名的機會嗎?

19,所有劇情都能享受到嗎?

20,會有分流嗎?

21,會有走火入魔系統嗎?

22,錢莊可以打劫嗎?

23,有點穴系統嗎?

24,可以將內力傳給別人嗎?

25,可以隨意殺街上npc嗎?

26,能篡位嗎?

27,叛師後所學的門派技能會不會消失?

28,幫會的名字有任何限制嗎?

29,可以強搶民女嗎?

30,能否像張無忌那樣跟人邊打邊偷學對手的武學?

31,能否傳授武功?

32,會有”刷奇遇”這種情況出現嗎?

33,內功要怎麼練?

34,8級宣傳片什麼時候能放出?

35,可以不要開瞬間移動的功能嗎?

36,語音交談會嗎?

37,有什麼皇室之類的嗎?(我想連夜刺探王府、進皇宮殺狗皇帝)

38,有沒有易容術變裝術之類的?

39,下線玩家變成NPC可以殺他嗎?

40,殺死玩家NPC會有殺人懲罰嗎?

41,殺死玩家NPC會不會隨機搶到他身上的裝備道具和財物?

42,門派有無正、邪派之分?

43,武功是否有階段性的?

44,奇遇系統的唯一性?(自己學了絕世武功當然不希望第二人出現)

45,玩家能當官過過官癮嗎?

46,武功會否廢掉?

47,

48,

49,

50,

1,門派定位
2,食物的效果
3,內功的設定
4,雙人騎乘
5,死亡的懲罰
6,破壞場景
7,靠什麼加強自身武學修為
8,九陰伺服器品質,PK戰爭系統概貌
9,工會戰和門派戰
10,任務量多不多
11,有沒有結婚系統和生育系統
12,有哪幾種PK形式
13,出師叛師系統
14PK有沒有鎖定
15,擺攤
16,斷背系統
17,寄售,
18,可不可以收徒,可不可以收NPC
19,交易平臺是怎麼樣的
21,離婚的懲罰
22,任務有沒有玩家之間的交流互動
23,支線劇情的影響力
24,飛鴿傳書系統有無及體現
25,聊天系統
26,坐騎系統
27,生活系統的成長性的相關資料,生活系統和絕世武功的關聯
28,點穴方式的實現,不下線的具體方式
29,特定的武功有沒有特定的心法相配合
30,音樂和武功的關係

回復

大家有沒有想知道的爆料?可以在這裡問,我可以收集好問題交給碎草,他會交給官方人員統一解答。開測時間, ...
99金 發表於 14-10-2010 19:50

1.有組隊系統?
2.除左副本 每日有活動?
3.解析度係幾多?
4.畫面有冇得放大到個mon咁大?
5.可以同時間有幾多生活職業?
6.有冇稱號系統?
7.坐騎係唔係唔可以自己擁有?
8.自動尋路系統形式係點?
9.死左之後唔可以再玩?
10.打斷手腳一定要醫好先可以繼續玩?
11.武林絕學出現地方係唔係小說原本講既地方?
12.開左角色之後可唔可以再改名?
13.可唔可以玩哂10個劇情?
14.會唔會有分流?
15.有冇房屋系統?
16.有冇走火入魔系統?
17.介面會係點?
18.有冇wc系統?
19.角色會唔會因老而有白髮or光頭?
20.有咩字唔可以係聊天頻道顯示出黎?
21.江湖勢力有咩用?
回復 支持 反對

2樓都問得幾好=)
1.除了6大門派還有其他門派嗎?
2.奇遇npc得到的東西是否可以交易?
3.有錢莊供打劫嗎?
4.有點穴系統嗎?
5.有坐騎系統嗎 e.g.  馬
6.可以將內力傳給別人嗎?
7.可以做皇帝嗎?
8.GM會唔會同玩家玩?
9.升級打怪沒有金錢嗎?
10.可以除意殺街上npc嗎?
回復 支持 反對

2樓都問得幾好=)
1.除了6大門派還有其他門派嗎?
2.奇遇npc得到的東西是否可以交易?
3.有錢莊供打劫嗎?
4.有 ...
神經俠客 發表於 14-10-2010 23:17

1.俾玩家加入既門派有8個~
2.應該可以~
3.做山賊罷啦~
4.有~
5.有~
6.內力應該係療傷用~
7.就係除左皇帝之外咩職位都做得~
8.你想?!我估唔會~
9.冇LV冇怪,何來升級打怪?!
10.官兵亦可以隨便拉你~
回復 支持 反對

1.俾玩家加入既門派有8個~
2.應該可以~
3.做山賊罷啦~
4.有~
5.有~
6.內力應該係療傷用~
7.就係除左皇帝之 ...
~蛇仔~ 發表於 14-10-2010 23:24

冇怪咩?
幫我答埋22條問題:lol
回復 支持 反對

1.有組隊系統?
2.每日有活動?
3.解析度係幾多?
4.畫面有冇得放大到個mon咁大?
5.可以同時間有幾多生活職業 ...
刺客先生 發表於 14-10-2010 22:08

1.組隊系統好似冇作用,加上有組隊系統又變番科幻野= =
2.應該有,13妹話有副本~
3.我電腦白痴^^"
4.應該係全屏最順~
5.應該有限...愈多好似愈亂咁~
6.聽聞係有...
7.應該可以,有錢咪得囉~
8.好大爭議,個人覺得有會好D,反正有你可以唔用咁解~
9.官方冇透露過,知道既師兄通知聲~
10.即係呢,係而家21世紀,你俾人斬左隻手,你都係醫唔番,更何況明朝?!
11.應該係,自己作過個洗乜用金庸個名?!
12.自己改,傳說有百家姓定唔知千家姓= =係百家姓入面做姓就實冇死,但係名就只可以2個字~
13.我估你冇時間= =
14.一定會,九陰咁堅...
15.相傳係有~
16.冇咁仔細掛= =我估個引擎頂唔住...
17.爬文唔該~
18.你想有?!我覺得會好煩...有圖見到NPC去廁所~
19.少林非俗家弟子就可以唔洗光頭~
20.英文同NUMBER掛~
21.個人認為唔係技能,只係你既職業...
22.奇遇^^
回復 支持 反對

仲有幾個問題-_-
1.結婚系只限跟npc?
2.斷腳之後  以後咪得番1隻腳??點行路?
3.可以攻打各大派嗎?
4.時間對比現實  1日等於幾多??
回復 支持 反對

1.組隊系統好似冇作用,加上有組隊系統又變番科幻野= =
2.應該有,13妹話有副本~
3.我電腦白痴^^"
4.應該係 ...
~蛇仔~ 發表於 14-10-2010 23:41

1.江湖上既朋友應該互相幫助 組隊好科幻咩= =
2.活動唔一定係副本
4.冇得全屏既game個畫面會好細...
5.可以打多幾份工 多D錢= =
8.冇既話會好煩 搵個npc都要好耐
10.比人斬左隻手要開過新角色?
11.地方可以唔同架ma
13.咁要睇下一個劇情既開始到結束要幾耐...
16.九陰要真實 但走火入魔角色既玩家就慘lo 冇得控制角色
17.我爬左成個nakuz九陰版先問22條問題 只想知最新情報
18.NPC都要 角色唔洗?
20.會好難溝通
21.有技能先可以有個種職業 我估要有左技能先可以申請職業
22.應該係奇遇+任務
回復 支持 反對

1.江湖上既朋友應該互相幫助 組隊好科幻咩= =
2.活動唔一定係副本
4.冇得全屏既game個畫面會好細...
5.可 ...
刺客先生 發表於 15-10-2010 18:07

1.互相幫助還互相幫助,我覺得組隊系統好科幻囉= =我覺得組...
2.但係副本一定係活動,你係問有冇活動~
4.問題係非全屏但係可以郁來郁去(好似天龍咁),其實電腦負荷大左,只不過天龍D檔冇咁大...
5.同你問既第21條類似,既然係有技能,即係愈高LV愈好...(用LV來表達住先= =)
8.尋日爬多次文見到係半自動,介乎係無同有之間,可能任務NPC會有得尋路~
10.錯~應該係冇斷手斷腳呢D野...
11.地方唔同咁咪即係唔同哂囉= =
13.我都唔知/.\
16.應該唔會有,咁既GAME俾人插到死...
17.99金大大之前有個PO,內容係介紹3個介面~
18.都係個句,有咪好麻煩?!打打下交...「且慢!!」.....「我要解手^^"」
20.鬧人要打字,唔可以_ _ _XD
21.職業唔洗申請掛,我上山打獵都要申請?!
22.都係個D野架啦...
回復 支持 反對

仲有幾個問題-_-
1.結婚系只限跟npc?
2.斷腳之後  以後咪得番1隻腳??點行路?
3.可以攻打各大派嗎?
4.時間對 ...
神經俠客 發表於 15-10-2010 00:20

1.唔係,玩家同玩家之間都可以結婚~
2.估計冇斷手斷腳呢樣野,有會好煩...
3.相信除左預設俾玩家加入既八大派之外,其他都係可以攻陷~
4.對等易D接受= =
回復 支持 反對