打印 上一主題 下一主題
收起左側

o,o.........(加左畫?)

re.hyuuga
係啊...佢一出黎做就成4萬啦好似-,-
佢做左應該有10年有多= =但就轉過2-3間公司

問題係= =我拎住隻spoon 畫唔到嘛囧
由下而上= =影鼻哥窿咩

re.傻佬囧
點會唔記得你啊.我覺得係你唔記得我先xd
唔係讀art ...
Janelle`:3 發表於 7-12-2009 20:50

係香港居然可以一出黎做 design 就有四萬,真係估唔到呢!   
妳兄長會唔會知道係香港做動畫既有幾多人工?

妳阿哥大妳咁多,無其他兄第姐妹既話,係屋企實係小公主啦?

無叫妳由下向上呀。無意義既唔好用上向下或下向上既角度姐!

一路同妳傾,一路幫妳個 post updated,幫妳搵番唔少舊朋友咁呢!
回復 支持 反對

傻婆真係傻婆@@
我點會唔記得你呢.....
我不知幾掛住你""
你有冇掛住我先@@?
得閒On Msn睇下你係唔係先xD'
小瀑﹏§ 發表於 7-12-2009 21:34
掛住就唔會唔搵人啦-_-
我msn不嬲長on-,-係你唔on

re.hyuuga
-_-可能佢係hk名校出身 係英國澳洲又讀過..識好多人..所以咪咁囉
我唔知佢知唔知喎-_-你想做?

-_-..小咩公主丫 我老豆都唔係同我住既..我同呀媽住only 呀媽好嚴囧
何謂無意義-[]-?
haha~ 都要佢地黎呢個版先得咖xd
回復 支持 反對

識人比本身能力更重要呢!
唔係話妳阿哥係,不過確實有好多能力唔係話高既人,因為識人而得到份好工,相反好多有一定能力既人,因為唔識人,所以好難搵到份好工。

我讀完 3D animation 的。
如果香港既人工 cover 到我個student loan 同必需既支出既話,我有諗過返去的。
不過連專門搵各行各業係唔同國家地區既網都搵唔到香港做 3D animator 會有幾多人工,所以一直都 hold 住左。
方便既幫我問問。
講到好似家庭問題咁。
嚴都有好多公主的。
妳應該無學過攝影、動漫畫、電影等等既哩類科目吧?
畫畫有喇掛?構圖時都會諗下用個咩 perspective 黎表達幅圖吧?
果隻自拍角度係完全表達唔到任何野加好失真囉!
回復 支持 反對

掛住就唔會唔搵人啦-_-
我msn不嬲長on-,-係你唔on

re.hyuuga
-_-可能佢係hk名校出身 係英國澳洲又讀過..識好多人..所以咪咁囉
我唔知佢知唔知喎-_-你想做?

-_-..小咩公主丫 我老豆都唔係同我住既..我同呀媽住only ...
Janelle`:3 發表於 8-12-2009 05:09

傻婆唔好嬲啦(摸頭...

我MSN唔係成日ON=口=
我答應你我得閒就ON搵你@_@
回復 支持 反對

識人比本身能力更重要呢!
唔係話妳阿哥係,不過確實有好多能力唔係話高既人,因為識人而得到份好工,相反好多有一定能力既人,因為唔識人,所以好難搵到份好工。

我讀完 3D animation 的。
如果香港既人工 cover  ...
hyuuga 發表於 8-12-2009 16:06
的確-,-但都有種係能力高又識得多人既
原來呀哥起薪點係2萬-,-記錯左sor.
但e+人工8萬幾就係真既-_-
wow~3D..唔知係點咖呢-,-
我個人鍾意2D多d-.-..e+有套叫"極上 超人氣委員會"啦
佢套野係3D-.-~嘩 d人既動作好生硬 成套木偶劇 好難睇
其實我好怕同呀哥傾計-,-始終相差咁遠..但佢同呀嫂都好錫我如果有機會我幫你問下啦囧
囧..我老豆係第度做野嘛..
嚴= =都有公主咖咩? eg?
無=.=你覺得hk 中學會有咩? 我間中學連電腦,普通話,家政都冇囉
畫畫- -由小一學到中一吧 素描就小三開始
不過從來都係抄畫= =冇咩講其他野
但我明你想講咩既

re.傻佬
我冇嬲-,-a 你點先叫得閒囧 不過我冇咩所謂搵唔搵我都
回復 支持 反對

係香港,起身點有2萬都好難得啦!

3D 既動畫應該好常見吧?
就算唔計 3D 動畫,大把game、電視、電影等等都有好多 3D 動畫係入面。
2D、3D都好,整得唔好都係好差的!
雖然我學既係3D animation(當然係要先學2D為基礎啦!),不過我其實都係鐘意2D動畫的。
錫妳又駛乜怕?
如果可以既話,聖誕前問下佢知唔知。Thank you 定先。
大把嚴既父母教出公主啦!嚴都有分好多種架嘛!

唔知妳住係加拿大邊到。不過就算講左我都係唔知阿拿大既東南西北。
如果妳住得近溫哥華既話,有機會既去現場欣賞下黎緊冬季奧運既雙人花樣滑冰。
花樣滑冰界既傳奇組合,中國既申雪同趙宏博既演出真係令人歎為觀止架!
回復 支持 反對

係香港,起身點有2萬都好難得啦!

3D 既動畫應該好常見吧?
就算唔計 3D 動畫,大把game、電視、電影等等都有好多 3D 動畫係入面。
2D、3D都好,整得唔好都係好差的!
雖然我學既係3D animation(當然係要先學2D為基 ...
hyuuga 發表於 9-12-2009 14:23
係囉-,-個陣仲要好似係97年(?)
哦-,-你講animation我就好易諗左去日本動畫-..-
除左日本動畫個種3D-.-其他方面我都覺得發展得唔錯
總覺得溝唔到通-,-....唔太敢同佢講野
如果我咁樣問佢: 我有個fd讀3D animation..係hk大約幾錢人工
佢只會覺得我係網上亂識人而已
所以..我就係唔知點好囉 我做乜都當我細路 雖然佢真係大我好多
公主唔係嬌生慣養個種咩囧....
我住toronto-_-....其實應該叫ontario(?) 好亂
=m=..有時間我都會去NY掃貨啦xd
回復 支持 反對

的確-,-但都有種係能力高又識得多人既
原來呀哥起薪點係2萬-,-記錯左sor.
但e+人工8萬幾就係真既-_-
wow~3D..唔知係點咖呢-,-
我個人鍾意2D多d-.-..e+有套叫"極上 超人氣委員會"啦
佢套野係3D-.-~嘩 d人既動作好生硬 ...
Janelle`:3 發表於 9-12-2009 05:21

@___@'''真係無?!?

我得閒既定義係....係...當你想見到我既時候..我就得閒
回復 支持 反對

係囉-,-個陣仲要好似係97年(?)
哦-,-你講animation我就好易諗左去日本動畫-..-
除左日本動畫個種3D-.-其他方面我都覺得發展得唔錯
總覺得溝唔到通-,-....唔太敢同佢講野
如果我咁樣問佢: 我有個fd讀3D animation..係 ...
Janelle`:3 發表於 9-12-2009 18:14

咁問會唔會好 D?
「知唔知係香港做 3D動畫師既人工有幾多倒呀?」
「做咩咁問?對哩方面有興趣?」
「唔係~!識得人想回流返去,不過唔佢搵唔到哩方面既資料,諗起咪問下你囉!」.....

正正經經咁問應該無乜問題吧?
定係妳 record 唔好,真係亂咁係網上識人,所以佢地擔心呀?
公主除左嬌生慣養之外,重會係極自我,人人都欠佢咁,佢做乜都 arm等等等等。
多倫多嗎?不過我其實都唔知係係加拿大既邊一方。
另一個係法文名?
NY我只理解為 New York 喎!指 New York?
回復 支持 反對

@___@'''真係無?!?

我得閒既定義係....係...當你想見到我既時候..我就得閒
小瀑﹏§ 發表於 9-12-2009 22:26
冇..咁我諗你都會幾唔得閒xd

re.hyuuga
-.-個point係 我點會識到人咁大個呢?
我record..我都唔知呀..我成日上網同fd吹水佢地就覺得我亂識人-,-
但我又冇話同佢地出街個d咁-.-....
哦-.-..我細個會係咁..好自私囉唔比玩具人玩-.-跟住呀媽就鬧到我喊..呢樣我好記得
我都唔知xdddddd
唔知=.=..我住  12 ABC Street, Markham, Ontario <<咁的
但呢度有時又叫toronto....
我只知ontario係大過toronto-.-..
對...呢度去好近..當然你應該仲近-,-?
回復 支持 反對