打印 上一主題 下一主題
收起左側

入一入黎 問問價

筆直唔多就不如出amd好過,唔好同我講amd u會唔穩定+熱過I記果d..
g31殘廢主機版: o)
哂哂張顯卡.
cheak 發表於 2009-9-23 21:21

佢加顯示卡關onboard果張咩事呀?
講到G31咁廢 你知唔知大把文書機都係用G31?.?
姐係個底版要換???
8400S勁d?
咁8400S同 同價CPU比較 算唔算好?

傻濱 發表於 2009-9-23 21:33

Q8400同Q8400S個分別主要係個TDP
Q8400 TDP=95W
Q8400S TDP=65W
相對黎講冇咁熱 但係價錢就...
回復 支持 反對

佢加顯示卡關onboard果張咩事呀?
講到G31咁廢 你知唔知大把文書機都係用G31?.?

Q8400同Q8400S個分別主要係個TDP
Q8400 TDP=95W
Q8400S TDP=65W
相對黎講冇咁熱 但係價錢就... ...
霰彈佬 發表於 24-9-2009 10:42
我仲以為高W就會load快d
原來係會低溫d
又學多樣野
---------------------------------------------------------------------
咁果張list有冇野要改?CPU : Intel Quad-Core  Q8400 四核 (2.66Gx4)
Ram : Samsung DDR2 800mhz 4G
HDD : Hitachi 640GB
M/B : Gigabyte GA - G31M
Display : Nvidia Geforce GTS250 DDR3 DVI  HDMI 512mbs 3D
DVD : LiteOn 22X Dual Layer
Lan : 10/100/1000 Gigabits Lan Card
Audio : Onbroad HD 5.1
Power Supply : Antec Ture Power 480 Watts
Case : GTR K07 透明側板
回復 支持 反對

我仲以為高W就會load快d
原來係會低溫d
又學多樣野
---------------------------------------------------------------------
咁果張list有冇野要改?CPU : Intel Quad-Core  Q8400 四核 (2.66Gx4)
Ram  ...
傻濱 發表於 2009-9-24 16:37

前幾日我去完SSP
WD隻808GB HDD同佢自己廠隻640GB 32MB(WD6401AALS)價錢差唔多
如果HDD容量要大d既話可以轉隻WD 808GB
回復 支持 反對

問一問
塊版真係好廢???
回復 支持 反對

10# 傻濱
8400都幾貴下,唔夠筆直就amd4核+張hd4850#hoho#
咁我問你,邊個用4春仲用g31先?
打機,唔係顯卡重要,cpu同埋主機版一樣好重要
其實最重要都係火牛
E3200我會用g31既
你都識講啦文書機呀ma,用4春唔差在換塊貴少少既版啦
回復 支持 反對

咁我問你,邊個用4春仲用g31先?
打機,唔係顯卡重要,cpu同埋主機版一樣好重要
其實最重要都係火牛
E3200我會用g31既
你都識講啦文書機呀ma,用4春唔差在換塊貴少少既版啦

咁你係咪唔比人地4春用G31先?
G31係平 又有PCI-E x16槽
邊個話用4春一定要用勁板?

打機 顯示卡唔係最重要..我笑了
打機睇3D效能 梗係關顯示卡事 唔通關底板事?
出LGA 775咪又係FSB 又唔係1156 1366 快得咩?
回復 支持 反對

16# 霰彈佬
所以而家出LGA 775根本唔抵.
pd 820推張gtx260: o)...顯卡效能咁重要?
: o)cpu推唔哂張顯卡=浪費
仲有呢張係yahoo list.
重點係G31 行PCI-E 1.1
第日升display絕對要換版.
主機版一樣會影響顯卡效能
有錢用得4核點解仲要用g31先?
回復 支持 反對

16# 霰彈佬
所以而家出LGA 775根本唔抵.
pd 820推張gtx260: o)...顯卡效能咁重要?
: o)cpu推唔哂張顯卡=浪費
仲有呢張係yahoo list.
重點係G31 行PCI-E 1.1
第日升display絕對要換版.
主機版一樣會影響顯卡效能
有 ...
cheak 發表於 2009-9-26 14:15

你估個個好似你咁有錢咩
PCI-E1.1有咩問題?
宜家顯示卡個頻寬連1.1都行唔晒 3.0都就出
數字上既遊戲有咩意義?
回復 支持 反對

18# 霰彈佬
無錢就真係唔好用4核啦,反正4核係轉片,多野做先會快過高頻雙核(p.s係指低階4核)
而家一係換i5,i7,速龍 ii x4,肥龍 ii x2/x3/x4
q系完全唔抵玩
yahoo呢條list,要4千2蚊....
明搵笨
回復 支持 反對

18# 霰彈佬
無錢就真係唔好用4核啦,反正4核係轉片,多野做先會快過高頻雙核(p.s係指低階4核)
而家一係換i5,i7,速龍 ii x4,肥龍 ii x2/x3/x4
q系完全唔抵玩
yahoo呢條list,要4千2蚊....
明搵笨 ...
cheak 發表於 2009-9-27 11:07

未來越黎越多遊戲將會優化多核心CPU
GTA4已經係一個例子

你估個個好似你咁有錢咩?
Q9550 1800蚊都唔使 升級一流
又用得返所有野 頂多幾年 好過你又出過部新機
回復 支持 反對