查看: 11092|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手的我

我想問下咩叫上位,下位
同未水龍我用紅葉比佢秒殺(我用電龍EQ)
大名X好難打唔該講講
回復

下位係集會所第1位姐姐d任...
上位係第2姐姐d任...
回復 支持 反對

唔該,我想問水龍點打
回復 支持 反對

我想問下咩叫上位,下位
同未水龍我用紅葉比佢秒殺(我用電龍EQ)
大名X好難打唔該講講
nauture 發表於 16-7-2009 01:07

你好喔~ 首先很高興又一位朋友加入獵人行列~ 多多指教呢

咳咳,, 說話好像多了一點.. (默) 回正題 ; 上, 下位是任務的分級, 有下位, 上位, G級. 其中G級只有集會所才有G級任務的委託.

另外對於水龍跟盾蟹的戰法..

先說盾蟹吧~ 這傢伙的揮抓攻擊能夠從腳下滾過去迴避.. 另外某些攻擊也能夠這樣迴避, 在對戰中多嘗嘗~ 進攻以腳為目標, 當把牠打倒後衝向正面狂砍, 重複就可以. (謎: 喂.. 別教新手獵人當拼血流..)

而水龍.. 最討厭的種族... 咳咳, 從閣下的話中推斷.. 閣下是太刀獵人吧? 對付水龍的話, 紅葉是不行的.. 水龍弱的屬性是雷, 用雷屬性的斬破刀系列才能有夠地砍下牠. 至於戰法方面建議在牠前方游走, 等牠放水鐵砲, 在牠放水鐵砲時在牠頭側砍, 最多三刀, 多的話接下來有機會吃鐵山靠(囧?).. 重複如此. (謎: 還是拼血流戰法...)
回復 支持 反對

你好喔~ 首先很高興又一位朋友加入獵人行列~ 多多指教呢

咳咳,, 說話好像多了一點.. (默) 回正題 ; 上, 下位是任務的分級, 有下位, 上位, G級. 其中G級只有集會所才有G級任務的委託.

另外對於水龍跟盾蟹的戰法.. ...
萊.馬斯丹 發表於 17-7-2009 09:50

我打水龍通常都係走去佢條尾前小小,近肚果度...狂打,一自轉,6走=]"
回復 支持 反對

盾蟹我今日k左la,唔該!
水龍砍大約幾刀先死?
回復 支持 反對

仲有,個雪獅王都k左
回復 支持 反對

仲有,個雪獅王都k左
nauture 發表於 18-7-2009 00:34

終於有一位新獵人誕生,恭喜
如果還有不明可以問我地(謎音:會問你嗎?)
回復 支持 反對

水龍用輕重弩會安全D
安全的是輕弩  射電 火彈 下位射哂兩排應該都死得
企佢左邊射佢,最好同佢有一條尾既身位,射幾彈就記得行開少少.佢噴水就偷幾下,偷夠120粒彈就會任務完成..
另外 帶閃光玉同音爆彈,幾粒夠
閃光玉:佢去到好底好深就放,因為音爆果時用係無效果..而閃光可以閃佢到水面
音爆彈:佢一係水面就丟去佢度  包佢上水
回復 支持 反對

-口-"咁多輕弩系槍手ge......
咁我用弓咪好冇前途......
水龍......未打得......
盾螿又係......
學習一下先=]
回復 支持 反對