查看: 1770|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

打訓練所既小小心得.

細佬之前見悶悶地,貪得意去打訓練所...
打下打下就愛上左佢!!
我成日走去打,所以唔多唔小都有小小心得~~

大怪鳥
可以唔使講,打唔死既話我冇野好講...

桃毛獸王
講下火槍啦!!
開始果時,你入定彈(R + ○)
入到場,唔好心急插佢...
佢應該沖到你度,之後訓底,呢下就係好機會!!
你可以用大技(R + 3角 +○)
插2下加射一下彈(p.s. 子彈射程好短)
之後可以防...
呢個係我用開既打法...

電龍
呢隻好玩,佢係我最中意打既龍之一!!
用笛既朋友,一開波就白白之後隔個音,再吹白白...
第1個白白係比你拎住枝武器時,可以行快d,
第2個係攻擊時唔會彈刀...
入到場,隻龍係背住你既,你開始用大地打佢一下,碌走,
佢如果自己發電既話,走去佢既尾部,隔返1-2身位,用大地,一定中!!
隻龍訓低就走去頭度用大地打佢,一下就好!!
再用既話,你好易食到佢招電...

雪獅
呢隻比較煩,成日走呢走去,用咩武都好,唔好連咁多刀,仲有保持距離!!

黑狼鳥
用大劍要小心!!初頭係好易打,佢一嬲,比佢屈埋角位/邊位,我就祝你好運...
見到佢,佢應該係會跳下跳下,你行得快既話可以打佢一刀,
佢出火球(1下),連佢3下都走到.3下就你想點就點啦xdd"
仲有,要同佢順時針玩,咁樣就可以唔中佢隻180度自轉啦=]"

轟龍
我最憎既龍!!
火車好快,又可以飄移...
大劍,用儲氣打佢個頭!!係頭!!
咁樣先可以中斷佢,你就有時間可以走,
3-4下佢就應該爆頭,6mins到就差唔多收得工=]"

角龍
仲未諗到點打- -"

鎧龍
用重"老"打既話,小心小小就羸硬,係時間問題姐...
片手就冇得講,只可以打到佢訓教,汁大爆炸佢...

麒麟
好好玩的!!
片手一開始用小刀(3-4個),令佢訓教,
汁多個大爆,2個大爆炸佢!!
3倍攻擊力!!
注意:保持返咁上下既距離!!
太刀好難打,鎖唔到佢,因為會彈刀,
所以只可以係佢唔發電果時打佢頭!!

以上意見只係個人立場,不喜勿插...
謝謝!!

評分

參與人數 1樂點 +6 收起 理由
[H]ckwckwt + 6 看在用心份上,加6分

查看全部評分

回復

角龍當然係玩最邪惡既插角@@''
企台等佢黎插你XD..記得唔好太早爆角..

雪C好易打..多避..搵攻擊機會..一彈就[email=88@@]88@@'[/email]
因為初級怪...易KO

最後樓主真係幾勁-.-''我玩咁耐都停唔到轟火車..
最好玩插牙..有時有龍淚又可以汁血@@''幾好幾好

以上係小小建議0.0''中2就插吧~~
回復 支持 反對

角龍當然係玩最邪惡既插角@@''
企台等佢黎插你XD..記得唔好太早爆角..

雪C好易打..多避..搵攻擊機會..一彈就88@@'
因為初級怪...易KO

最後樓主真係幾勁-.-''我玩咁耐都停唔到轟火車..
最好玩插牙..有時有龍淚又可 ...
無明歲刑流 發表於 11-5-2009 20:43

你既意思係企係高台等龍火車!?
我試唔到既- -"
轟龍火車我都停唔到架...
我既意思係等佢背住我果時,儲氣,等佢轉返個一頭黎,打落去!!
玩插可以卡佢位xdd"
回復 支持 反對

轟龍... 話說小的視牠如兄弟般~ (毆_
討牠用太刀感覺不錯的說~ (謎: 你沒用過太刀以外的武器吧?)
戰術的話,, 太多以咬牆為主的說.. (腹黑)
回復 支持 反對

桃毛星星用太刀唔係好打d咩-_-
次次佢訓低就避左個地震先
跟住連技sm佢幾次咪搞掂囉-_-
回復 支持 反對

桃毛星星用太刀唔係好打d咩-_-
次次佢訓低就避左個地震先
跟住連技sm佢幾次咪搞掂囉-_-
聒噪仔二世 發表於 28-5-2009 18:27

桃毛星 用弓仲快-.-""  佢x直得太耐...佢訓低果陣 可以 射3支出去
回復 支持 反對

麒麟我比較中意用太刀打
我聽d fd咁講
背住佢
咁佢火車果時等岩時間
1刀打去前面(唔係對住佢打)
佢就會好似飛人咁飛左出去你前面
之後就可以怒爆佢頭
回復 支持 反對

麒麟我比較中意用太刀打
我聽d fd咁講
背住佢
咁佢火車果時等岩時間
1刀打去前面(唔係對住佢打)
佢就會好似飛人咁飛左出去你前面
之後就可以怒爆佢頭 ...
zerozero1234 發表於 24-6-2009 08:54

我想講呢...
訓練所果把太刀,除左打頭,打其他地方都會彈刀- -"
你講果個應該係用天上天下天地果把...
回復 支持 反對

麒麟- -...用訓練所果把- -...太刀

拎左把劍出尼先- -之後等佢衝過黎既時候避- -避完就用口+X打頭- -

保持距離就ok
回復 支持 反對

原來如此...............
回復 支持 反對