打印 上一主題 下一主題
收起左側

[弦樂] 有關電結他一問

當然......
其實分開買價錢都唔會差太遠
Ed草hk 發表於 11-5-2009 05:43 PM

係貴過$2500定咩?
回復 支持 反對

睇你點搭
Squier最平好似有支$1800都唔洗
如果你想支靚d結他就買個爛d ge amp lor,你都可以買個靚amp+支無禁好ge 結他
回復 支持 反對

睇你點搭
Squier最平好似有支$1800都唔洗
如果你想支靚d結他就買個爛d ge amp lor,你都可以買個靚amp+支無禁好ge 結他
Ed草hk 發表於 11-5-2009 05:50 PM

姐係如果我想結他係Ibanez,咁個M有冇得好到?
真係唔想無啦啦彈彈o下燒左_-''
結他線,Tuner個D有冇分邊D好囧?
回復 支持 反對

新手其實買最平果隻ibanez都得(我唔知幾$,,,,,不過應該唔會過2千)
amp就買ROLAND(我suggest)
Tuner 平平地買過KORG都OK
重有我岩岩講錯左,唔係結他線=.=係連住amp同結他果條線...唔記左叫咩名..果d求其買條最平就得嫁la
最好自己去尖沙咀通利睇睇la
回復 支持 反對

新手其實買最平果隻ibanez都得(我唔知幾$,,,,,不過應該唔會過2千)
amp就買ROLAND(我suggest)
Tuner 平平地買過KORG都OK
重有我岩岩講錯左,唔係結他線=.=係連住amp同結他果條線...唔記左叫咩名..果d求其買條最平就得 ...
Ed草hk 發表於 11-5-2009 06:03 PM

Korg係牌子?
咁樣總共加埋過唔過2千5到?
回復 支持 反對

Korg 係牌子
amp果方面我推介ROLAND MICRO CUB ...好似7百蚊到.....買左你一定唔會後悔,
佢個amp包左好多effect,但係新手岩唔岩用就真係見仁見智
你可以去一次尖沙咀tomlee 睇下價再決定買唔買
買果陣最好叫埋你呀sir or 識試野ge朋友同你去買
回復 支持 反對

Korg 係牌子
amp果方面我推介ROLAND MICRO CUB ...好似7百蚊到.....買左你一定唔會後悔,
佢個amp包左好多effect,但係新手岩唔岩用就真係見仁見智
你可以去一次尖沙咀tomlee 睇下價再決定買唔買
買果陣最好叫埋你呀si ...
Ed草hk 發表於 11-5-2009 06:17 PM

我想問o下個Tuner太約幾多錢到?
回復 支持 反對

好似100蚊到
回復 支持 反對

我想問o下個Tuner太約幾多錢到?
阿杰乂 發表於 11-5-2009 16:25

真係建議你買Ibanez 當你1800蚊一支(d聲都唔差)
amp 可以買ibanez/laney既amp仔 500蚊倒
tuner 100蚊倒

不過都係我個人意見..你自己決定
回復 支持 反對

Ibanez出名出BASS嫁
回復 支持 反對