打印 上一主題 下一主題
收起左側

光弓同暗劍邊個勁d?

要睇下抗/lv既問題 卡既+ s卡既pt 精靈 如果全部一樣
要打應該係光弓 光剋暗
暗戰近攻 可以比弓拉
Love〝樂〞 發表於 27-2-2009 21:21

唔係光剋暗架 佢地係對立 互打3倍力~
回復 支持 反對

假設光弓同暗戰都係20lv+0
裝備係85主武+0,85副武+0,78衫+0
抗性120%<<10抗5合一套
河馬帽
飾係8x飾有加hp/mp/防爆25%
冇疑問係睇技能,係e個情況暗戰一定加黑魔(+2速-200防+400攻),而5轉戰攻距係2格或以上,姐係話戰單體技好高機率中,所以關鍵在於光弓識唔識出蛇,就算戰士有6合140%,85弓都會-光抗,而且加爆擊機會,中左機乎9死1生,而且戰士2lv技有電擊麻痺但只係禁移唔係禁攻,所以中蛇機會會增加.
但唔中蛇的話戰士係贏的,因為戰士打量-防技,破甲,無力,破壞防具,中左每14秒可以出一次既嚴重出血技,而且暗戰休克技係單體,比光弓自然藤更有效率,儘管得60%中效果但係傷害一d都唔細,要是光弓出範圍,同時都會比暗戰時間出20,此外蛇係非常易避,冇暈技的話,中既機率仲差過暗戰果10%電擊麻痺呢._."
回復 支持 反對

假設光弓同暗戰都係20lv+0
裝備係85主武+0,85副武+0,78衫+0
抗性120%
基斯耀 發表於 2-4-2009 00:04

你既然話係用85主副武,78衫
咁你不如話用15lv武&衫
85既武器唔係個效果一樣架
78衫都唔同吧
仲有
就算係85武,都識扣抗
中蛇仔唔止係爆擊機率+++,仲要係抗性都扣埋吧
所以唔止扣到100%咁少
回復 支持 反對

p.s張卡點一樣)   光暗互打3倍 攻擊力 弓同劍差唔多 弓平時高攻小小 但係劍有技 都會高攻左  但係要留意一樣野
就係光弓攻距 係只有6格 暗戰 都有幾招遠距攻 所以真係差唔多咖咋 姐係話 5轉弓拉打唔會有太大效果
要我講ge話 我會話暗戰win 因為 5轉弓d技黎打怪多過pvp
回復 支持 反對

你既然話係用85主副武,78衫
咁你不如話用15lv武&衫
85既武器唔係個效果一樣架
78衫都唔同吧
仲有
就算係85武,都識扣抗
所以唔止扣到100%咁少 ...
無名yes 發表於 2-4-2009 12:48

就算用85武,佢地既抗性都係120%-左都係100%以上唔會有分別
78衫弓手衫-爆擊仲更加多,,50%>40%
同埋我之前個post有應同中左蛇,5戰係9死1生的說
回復 支持 反對

就算用85武,佢地既抗性都係120%-左都係100%以上唔會有分別
78衫弓手衫-爆擊仲更加多,,50%>40%
同埋我之前個post有應同中左蛇,5戰係9死1生的說
基斯耀 發表於 17-4-2009 17:17

抗性係連埋
就算係85武,都識扣抗

呢句架-.-
嗯嗯,不過都要公平測試比較好._.
回復 支持 反對

沒可能公平測試.....

太多變數,

控制者的技術
就算裝備稀有度,強化度一樣,也會有浮動值
攻擊時的距離
技能附加效果的出現

只能說.....技術是最重要的因素,識拉打既5轉劍當然打得過唔識埋身既5轉弓
回復 支持 反對

光弓..有降自然力
回復 支持 反對