打印 上一主題 下一主題
收起左側

弓手幾轉pvp最勁?

講用錢的話 爆100%血水 也玩哂的吧~3轉和2轉都是很強的 要看你的對手而去用誰~
回復 支持 反對

弓pvp 一定2轉.........-.-點會3轉 

d人成日話3轉勁pvp勁 2轉仲屈la speed快 再又冰又暈又太陽

有士氣又點 2轉咁多技 慢慢屈死你

我劍 打3轉成日贏 打2轉 贏過幾次ja/.\可能我廢 不過中左太陽再爆 好屈機

5轉pvp係弓度算廢 因為好多人有光抗 +2轉劍有士氣 打唔入 
回復 支持 反對

弓pvp 一定2轉.........-.-點會3轉 

d人成日話3轉勁pvp勁 2轉仲屈la speed快 再又冰又暈又太陽

有士氣又點 2轉咁多技 慢慢屈死你

我劍 打3轉成日贏 打2轉 贏過幾次j ...
真的嗎 發表於 11-3-2009 11:30

想問問,刺客到底屈唔屈到咒呢-_-?(1轉咒為例)
刺客本身就有精神毒,咒不嬲係用mp多,
加上個重度出血,仲要cd得咁快,機率少都易中吧...
咒呢,冰煙sleep+迅移,
煙對刺客冇事,只是飛鏢用唔到,不過一開波就可以用左先了
2轉弓中煙就玩完-_-...
靠閃
加上2轉弓又係出技慢,咒又係,
不過2轉弓係要靠"打到"敵人就好屈機了
冇記錯2轉弓cd技都係好慢的......

你話你劍,我想知你係用邊張s卡._.?
士氣當然可以贏了,不過吸吸下會變持久戰姐,
劍刃同刺客鬥吸攻,我覺得劍刃出技停留太慢-_-
光戰...唔好提(相信冇咩人用呢張打)
暗戰,佢要靠速戰速決,一唔小心比人吸攻,之後自己又扣哂防,結果大家知
回復 支持 反對

如果咒同暗弓打 暗弓好難打/3\
咒可以用入睡  暗弓未必夠打
而樓上所講 暗戰問題 我深感同意
佢d技基本上係自殺 只要拉返一定距離 都會夠佢打
而火劍打暗弓 我諗劍會贏 佢招士氣真係好有用
所以火劍應該係比暗弓勁
回復 支持 反對

所以火劍應該係比暗弓勁 ...
kkoo@ 發表於 11-3-2009 20:20

入睡-_-?cd都要有排啦orz,咒根本就少血,中出血應該扣好多了(起碼都有1000吧)
再加招精神毒,有排都未完啦個毒-_-,
可以的話可加上你對巡守p咒的看法._.
回復 支持 反對

所以火劍應該係比暗弓勁 ...
kkoo@ 發表於 11-3-2009 20:20

有入睡又點?本人試過用咒P暗弓用左等於冇用人地暗弓沉思ge爆擊高到唉
加上攻又高用入睡又慢比佢CUT死技(係米?咒不嬲出技都-.-)本身咒又少血吧,比人整到重出血包死T@T
回復 支持 反對

5轉最勁~爆攻+15
打人有云技..
回復 支持 反對

5轉最勁~爆攻+15
打人有云技..
元素 發表於 17-3-2009 14:32

佢呢d叫勁=_=?!
你話爆擊+15(唔係10咩),
咁不如用刺客,
你話兩樣都有
咁巡守夠係啦,
暈又暈得到,太陽彈任你爆,仲有得冰人-_-
不要以為光弓才是最強的說...(都係果句,對住士氣玩完)
回復 支持 反對

我認同士氣的確勁.但3轉弓吸攻可以進行任何動作,2轉劍一有差錯就比佢吸到攻,一比人打爆擊加吸攻可以好變態,加上3轉有重度出血,同佢玩耐久只會比佢放血放死
命中就睇你把刀廢唔廢姐,我見過7xlv3轉弓打78,2轉戰,3場有3場都輸比弓
用到85刀(365%爆未計其實裝),普擊爆都3xxx以上
佢又有黑霧想打到佢扣血都難

至於2轉弓就難打羸火戰,火戰太血厚又高遠防(果招盾)加埋抗,水弓只打到佢皮毛
有太陽彈又點?人地78甲加79劍都防爆傷70%(未計飾)加上gm又改過d戰士打人,比以前易打中好多

咒vs火戰,咒都有機會羸,最好用1轉咒,打人不停轉精,要有入睡(加hp時間),吸魔(防冇mp),瞬移(防cut技)
冰更加唔少得,光槍可以無視(人地士氣8成唔中)等等

(以上只係1對1情況的個人評鑑)
回復 支持 反對

命中就睇你把刀廢唔廢姐

至於2轉弓就難打羸火戰,火戰太血厚又高遠防(果招盾)加埋抗,水弓只打到佢皮毛
有太陽彈又點?人地78甲加79劍都防爆傷70%(未計飾)加上gm又改過d戰士打人,比以前易打中好多
基斯耀 發表於 18-3-2009 12:18

命中高也有可能miss的,士氣的確不知加多少回避了,超無敵的說(對住咒就orz了)

你錯了,2轉弓本身就靠n招效果,不是太陽彈的問題,
而是冰冰冰,不能使火戰移動.攻擊,到時再放太陽彈也未遲,此終太陽彈出得慢,
而且又有長時間速+2,命中90%,
打帶跑就容易贏了
回復 支持 反對