查看: 11183|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

魚魚の教學l–奧義使用方法

可能有人會話『奧義都唔識用?!』
唔係講笑,有好多人都唔知奧義既使用方法。
所以我特登影左一系列教人用奧義既相。
不囉嗦,看圖!!
PS.以『守護之心』作例子。

1.首先要去遊戲商城買『主動奧義Lv 1 欄位』(需要500點數)
   之後滑鼠右鍵按它一下。

2.你當然要有『奧義』啦,滑鼠右鍵按它一下。(奧義來源包括有:抽福袋、向玩家購買)

3.請開啓的的技能表,滑鼠左鍵按右下(紅圈)一下。

4.然後會彈出一個視窗『主動奧義技能』,而你會發現你的『奧義』技能。

5.滑鼠左鍵按『奧義』技能一下,把『奧義』技能移到你的技能表中的右面。(寫住『奧義LV 1』)

6.滑鼠左鍵按『奧義1 Lv』的技能一下,把它移到其中一個快捷鍵(F1~F12)

7.再按『奧義技能』位於的快捷鍵即可。

8.順帶一提,10級的『守護之心』可以增加300物理防御喔^^

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
番外篇:

其實『被動奧義』同『主動奧義』的使用方法大同小異,
但由於本人沒有『被動奧義』的關係,沒有圖片作教學,
所以只好用文字表達^^"
PS.『被動奧義』只需要進行1~5步,6~8與『被動奧義』無關。

1.首先要去遊戲商城買『被動奧義Lv 1 欄位』(需要500點數)
   之後滑鼠右鍵按它一下。

2.你當然要有『奧義』啦,滑鼠右鍵按它一下。(奧義來源包括有:抽福袋、向玩家購買)

3.請開啓的的技能表,滑鼠左鍵按右下(紅)圈一下。
   註:要先左鍵按一下『被動技』,滑鼠左鍵按右下一下。

4.然後會彈出一個視窗『被動奧義技能』,而你會發現你的『奧義』技能。

5.滑鼠左鍵按『奧義』技能一下,把『奧義』技能移到你的技能表中的右面。(寫住『奧義LV 1』)
   註:是移到『被動技』的『奧義LV 1』,完成。

可以轉貼,但必須在標題列明『轉貼–魚魚製』

回復

thz你....我應該明白=]
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

o(∩_∩)o...哈哈!∼thx樓主
回復 支持 反對

點解咁多人睇又冇咩人回復噶,我都來支持下先
回復 支持 反對

其實奧義有咩用0.0?
洗唔洗話一定要學= ="
回復 支持 反對

-__________-''我只係知依加d野貴到唔識講..
我依d新手好難立足''(少少野都10幾20m''一招技100~350m?!=   =)
回復 支持 反對

-__________-''我只係知依加d野貴到唔識講..
我依d新手好難立足''(少少野都10幾20m''一招技100~350m?!=   =)
回復 支持 反對

其實打王,會唔會掉落??
回復 支持 反對

其實奧義有咩用0.0?
洗唔洗話一定要學= ="
小伶 發表於 24-12-2008 17:14

唔一定要學,只係學左會較強罷了。

其實打王,會唔會掉落??
qkhk007 發表於 3-1-2009 08:35

暫時所知好像不會,想了解打王掉寶的資料可以在遊戲中按Alt + L查看。
回復 支持 反對