查看: 12733|回復: 31
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 吞食天地2,屬性+出生地+素質組合討論(已研究出3個組合)

關閉 [複製鏈接]
吞食天地2已經唔係之前既盲目加點,吞食天地2影響角色能力(攻防敏命中等能力)有:出生地,屬性,及素質點。
由於組合難以配搭,為左係開測之前可以將4個職業既能力研究,及組合,所以希望大家幫手研究一下每個職業既配搭。
有關資料如下:
項 目
影 響
地系之人,天性堅忍,在物理的防禦力、法術的命中較其他系優秀。
水系之人,心如明鏡,在法術的防禦力、物理的命中上較其他系優秀。
火系之人,崇尚血性,在物理、法術的傷害力上較其他系優秀。
風系之人,飄逸絕倫,在出手的速度、物理的閃躲上較其他系優秀。

能力影響:
項 目
影 響
力量影響物理的攻擊力、防禦力、命中、爆擊以及出手速度。
體質影響HP上限與物理的防禦力、命中、閃躲以及出手速度。
敏捷影響物理的命中、閃躲、爆擊以及出手速度。
智慧影響法術的攻擊力、防禦力、命中、爆擊以及出手速度。
能量影響SP上限與法術的防禦力、命中、閃躲以及出手速度。
精神影響法術的命中、閃躲、爆擊以及出手速度。

出生地影響:
地 方
影 響
中原在物理的命中、法術的攻擊力及閃躲率上較其他出生地優秀。
江南在物理的防禦力及爆擊、法術的命中上較其他出生地優秀。
西北在物理的攻擊力及閃躲、法術的防禦力及爆擊上較其他出生地優秀。

http://ts2.chinesegamer.net/s2-2.asp(原網站)

比較明顯既組合我睇得出兩個:
職業:豪傑(加力會加閃躲

評分

參與人數 1樂點 +10 +5 收起 理由
凍檸水OO + 10 + 5 有用資料!!!

查看全部評分

回復

唔講下猛將......我覺得猛將都係西北出生好d.......係玩地...姐係好似吞一咁既地攻
回復 支持 反對

原帖由 joewong1706 於 7-9-2008 13:31 發表
唔講下猛將......我覺得猛將都係西北出生好d.......係玩地...姐係好似吞一咁既地攻

就係唔識= =唔知全體定50%力體,要研究,唔係江南出生會好d咩

回復 支持 反對

江南冇攻擊..自己慢慢睇
回復 支持 反對

原帖由 joewong1706 於 7-9-2008 13:36 發表
江南冇攻擊..自己慢慢睇

加物防唔係應該江南?
回復 支持 反對

好似好多野要顧及咁既[[bao_45]]
回復 支持 反對

有沖裝既game =食錢game
回復 支持 反對

原帖由 『天秤︴無名﹃ 於 8-9-2008 03:30 發表
有沖裝既game =食錢game

十分認同a_a
不過個加點制度好似好復雜,令到我唔多想玩a_a
其實我覺得應該睇咪有咩技能先,
咁樣會易d諗~~
依加咁睇佢d介紹都係猛將=肉盾,豪傑=大力,鬼謀=法師,醫者=輔助
猛將我諗都係攻體,豪傑攻敏體,鬼謀智體or智敏體,醫者就可能敏智體or智體or敏體能(如果智唔影響輔助招的話)
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

咁多野揀既..出生地都咁多野搞- -
回復 支持 反對