打印 上一主題 下一主題
收起左側

[討論] 水裡有水鬼的說法是真還是假~快入來看看~你就知道了

我家有外面就係海...咁咪有好多水草<--=(不明物體)......[[bao_35]]
回復 支持 反對

冇水鬼但就有d黑色野,好似何童咁????
回復 支持 反對

好彩我唔去有水既地方姐^^,不過唔知沖涼果d會唔會有,希望冇喇><
回復 支持 反對

唔係叫水鬼 叫水人.....
回復 支持 反對

我聽過一d法c講既野
睇怪談的= =
水鬼  就係係水入面死左既人  而佢地既靈死後一定會被困係果個地方
而水鬼係特別猛既種類 因為普通既鬼係冇型既 佢地只可以 係精神上比到你傷害例如嚇你之類既野
水鬼  因為水能夠比到個型態佢  所以就可以接觸到我地...所以係水到一覺得有咩唔妥就要馬上走人  真係好危險
回復 支持 反對

係d 而家 專家都未發現到 既 神秘生物 掛
回復 支持 反對

樓主呢個講法我係老一輩d人口中都曾經聽過
不過佢地係話見到1個人形咁既物體
佢地係岸上通常冇咩力
但係一比佢落到水入面就會力大無窮..
回復 支持 反對

什麼水鬼..只是以前的人不懂什麼會吃人的魚就是了...
回復 支持 反對

嗚嗚...25樓的我何必為這一分打那魔多字...嗚嗚[[yoyo_026]]
回復 支持 反對

水中都有一種3不是生物
1.不是人              <---------  人點會係水到生存......最多都係係水到 我估應該唔會有人會係水
到生存 唔係話佢生存唔到而係..... 會唔會 . _ . "
2.不是鬼魂
3.不可叫做怪物     <--- 基本上....係水到見到既野....應該係經常見到的....所以.....e樣....
當廢話得唔得 =3= ?

(4.不是動物..... <------ 應該+上去的)
唔可以係魚咩 =  _  =?
魚都係3個不是..... 其他我唔講咁多佢最有代表性 - - +

以上係小第個人8見無意同樓主嘈架..... 有咩得罪.... 對唔住[[bao_25]]
回復 支持 反對