打印 上一主題 下一主題
收起左側

[職業]新手上路,多多指教[已解答]

關閉 [複製鏈接]
大家好
我係一個新手,其實睇我系樂古個級數都知喇
咁我開呢個帖 o既原因係想知依家新手玩咩職業好,仲有用d咩裝備
我之前睇左官網,就應該仲有種族揀 o既

咁我想知用邊隻族, 好似仲要配點~教埋我唔該~

由於我對守護使冇咩興趣,所以冇放上黎,如果守護使好用,系呢度講埋
大家幫手投票

*** p.s 我會系討論區另外開帖問其他星夢 o既事,請大家多多支持!)  ***

單選投票, 共有 20 人參與投票
5.00% (1)
15.00% (3)
40.00% (8)
15.00% (3)
0.00% (0)
10.00% (2)
10.00% (2)
0.00% (0)
0.00% (0)
5.00% (1)
您所在的用戶組沒有投票權限

評分

參與人數 1樂點 -8 收起 理由
日餅瞄王 -8 違規題目..問題要清晰

查看全部評分

回復

新手黎講 唔洗點用eq既話,聖0係唔錯選擇,會多人組,幫人加下野又可以吹水,好岩新手做架

聖0:用米古,全智後爆速

怕悶既話可以做統戰,引怪同單打都得

統戰:乜族都得,30力全速

近黎開始有人玩既聖劍都得,佢有得吸血,唔洗eq同技都唔算貴

聖劍:人族,30力全速(呢個唔肯定)

如果要我單選,我會選聖劍

祝你玩得開心

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
日餅瞄王 + 2

查看全部評分

回復

雖然我唔係老手~但我都分享下我既心得~^^
如上層的老兄所說~聖靈真的不錯~
但新手來說就不太推薦玩魔動使...技能太貴....而且新手沒有龍頭星古之類既裝...打怪比較難入肉=口=
都係乖乖地做下引手會好d~
引手黎講,一開始獨頭加防古之類既裝都夠你打到50lv(資金200m左右)
如果都無既..可以做守劍,防禦力高,裝備較差時都可以引到下怪...

配點方面...講真來來去去都係果幾個加法= ="
物理系:全力之後全速 or 全速後全力
魔法系:全智後全速 or 跟裝加智後全速 or 跟裝加力後全速or全智

而且就你個投票次序...一般人都係放左自己最想做既職係最頭
你自己都應該比較想做守劍吧

評分

反町◎笨貓 + 2

查看全部評分

回復

我就覺得 守護劍士最岩新手... 10級同30級新技算好平... 其他高級既守劍技都唔算貴 夠防 唔洗點買好勁既裝 30力再全部速

評分

不死之謎 + 2

查看全部評分

回復

銃戰我"個人"覺得最好
第1. d技好平下
第2. 高lv同人pk好勁(高命ma)
所以我認為銃戰最好(我都投左嫁)

評分

不死之謎 + 2

查看全部評分

回復

聖靈使
建議用人

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
反町◎笨貓 + 1

查看全部評分

回復

原帖由 ayumupatrick 於 22-8-2007 00:14 發表
雖然我唔係老手~但我都分享下我既心得~^^
如上層的老兄所說~聖靈真的不錯~
但新手來說就不太推薦玩魔動使...技能太貴....而且新手沒有龍頭星古之類既裝...打怪比較難入肉=口=
都係乖乖地做下引手會好d~
引手 ...

見咁多人比意見我,我真係萬分感謝~
咁係時候集中一下你地 o既資料

1.聖靈使有人話貴,新手玩唔起..唔玩呢個職業住先
2.聖劍士比人講到好勁,但我都覺得唔好(你地話得2招攻擊技能,我見其他最少都有4招..)
3.魔動使技能貴姐係唔岩我(星夢 o既技能要買?仲好貴?依家先知..)
4.引手係咩?又聽過人講咩爆手吸手咁?
5.我第一個放守護劍士只係跟我見到 o既資料放,唔關事架!(我睇住d網去排)

咁等我再睇睇其他資料先再做個集中啦~

真係好多謝各位咁幫我><
回復

原帖由 秋愁 於 22-8-2007 23:07 發表

見咁多人比意見我,我真係萬分感謝~
咁係時候集中一下你地 o既資料

1.聖靈使有人話貴,新手玩唔起..唔玩呢個職業住先
2.聖劍士比人講到好勁,但我都覺得唔好(你地話得2招攻擊技能,我見其他最少都有4招..) ...

唔洗多謝 多d新手玩係好既

引手係指打怪1下 d怪就會跟住你 引到好多就番去爆手度爆

爆手係指靈x,魔動同亞斯人,佢地各自有技能可以大範圍打怪,所以係爆手

希望幫到你

如果真係選唔到既話,可以試幾個job先決定,玩game為開心,唔好用太多時間諗啦,自己試過就知

評分

反町◎笨貓 + 2

查看全部評分

回復

其實如新手既話玩聖0 係幾好既" 因為聖0佢都係+人血..唔洗使咁多錢收裝@0@"~
但魔動就d技貴d..but.係一個爆手!(可以引爆架如夠防)

評分

日餅瞄王 + 2

查看全部評分

回復

救命,你地講咁多職又話貴又話唔岩新手,始終..你地投晒魔動使
有人話新手玩魔動使唔好呀,點算~?

我諗過
1.聖劍士應該唔會好玩
2.貴 o既點都唔玩
3.諗落pvp系統應該好好玩,但係琉遊戲都係呢個問題,咩職業升級快?(最好玩pvp系統會勁 o既職)
4.唔該晒你地
回復