樓主: hydroelectric
打印 上一主題 下一主題
收起左側

※JPOP茶室‥‥聽日本歌的人進來吧‥‥|||(進來吹水!!!)

原帖由 sam97576 於 5-9-2007 12:49 發表
講開我鐘意既歌星
一定係安室(迷上12年了)同trf
其他有中島美嘉.倖田來未.大塚愛.T.M.Revolution
比較早期d既有trf.globe.speed

當然最愛既一定係安室同trf

CAN YOU CELEBRAT個Melody超正…小小個聽過到依家都記得…
回復 支持 反對

原帖由 [S]CHN 於 5-9-2007 11:33 PM 發表

CAN YOU CELEBRAT個Melody超正…小小個聽過到依家都記得…

CAN YOU CELEBRATE我到宜家都日日聽
因為安室d歌太好聽我唔聽唔舒服
介唔到哩個習慣
回復 支持 反對

原帖由 sam97576 於 6-9-2007 04:25 發表

CAN YOU CELEBRATE我到宜家都日日聽
因為安室d歌太好聽我唔聽唔舒服
介唔到哩個習慣

估吾到依度都有人like安室...
我最愛....
try me,太陽のSeason等等距早期的跳舞歌
Can you Celebrate?都好好聽,首歌好溫馨=]

回復 支持 反對

原帖由 hydroelectric 於 8-9-2007 04:23 AM 發表

估吾到依度都有人like安室...
我最愛....
try me,太陽のSeason等等距早期的跳舞歌
Can you Celebrate?都好好聽,首歌好溫馨=]

我都係鐘意佢早期d歌
Body Feels Exit .Try Me . Chase the Chance.
Sweet 19 Blues . A Walk in the Park . Don't Wanna Cry . Can You Celebrate等等

仲有睇佢演唱會dvd唱Can You Celebrate唱到喊睇到我好感動
回復 支持 反對

我聽日文d舊j rock band-v-"
x-japan!!!!
回復 支持 反對

大佬堅出新歌了-.-
fake love...fake smile囧
回復 支持 反對

大塚愛 &  Mr. Children
大塚愛比較喜歡星象儀,貓與氣球,櫻桃,戀愛寫真,夏空,好愛你。  等等
Mr. Children比較喜歡 Sign,everything(it's you),HERO,Shirushi,Kurumi,drawing,replay,NOT FOUND,seasaw game等太多...

回復 支持 反對

其實有幾多人真係為左深入理解日文歌而走去學日文?

我敢講一定有人對於聽日文歌既態度 同 聽廣東歌既態度一樣

追求認識樂壇更多歌手, 盲目跟隨潮流去迷果個歌手,

欺騙自己真正既感覺或者因為見識太少, 而將自己喜愛既歌手既所有歌都講到好好聽
(最常見係:  某某歌手 d 歌冇一隻唔好聽)

其實唔洗識得多, 搵到一兩個能夠感動你既心, 震撼你既靈感既歌手, 就已經足夠

到目前為止, 我所鐘意既歌手, 我都唔敢講佢地每一隻歌都係好好聽, 唔敢講隻隻都無法批評
回復 支持 反對

原帖由 真誠 於 12-9-2007 16:37 發表
其實有幾多人真係為左深入理解日文歌而走去學日文?

我敢講一定有人對於聽日文歌既態度 同 聽廣東歌既態度一樣

追求認識樂壇更多歌手, 盲目跟隨潮流去迷果個歌手,

欺騙自己真正既感覺或者因為見識太少, 而將自己喜愛既歌手既所有歌都講到好好聽
(最常見係:  某某歌手 d 歌冇一隻唔好聽)

其實唔洗識得多, 搵到一兩個能夠感動你既心, 震撼你既靈感既歌手, 就已經足夠

到目前為止, 我所鐘意既歌手, 我都唔敢講佢地每一隻歌都係好好聽, 唔敢講隻隻都無法批評

果排個個都話Yui、Erika、Yui、Erika
講真真系有D反感
不是不喜歡她們
而是不喜歡果D吾曉聽日文歌的人
果D人只識跟風,唉
人聽乜距聽乜
完全跟嗮潮流
我就吾信有幾多個系太陽之歌之前有聽Yui
見到club入面有人話''諗住買返嗮Yui之前D CD''就知距之前跟本冇聽過,只系學人跟
好多人都系甘
但我一定吾系
我只聽我種意的,吾理其他人點評果首歌
所以我聽的有很多歌手依家班友都吾會識
而我覺得首歌正的就一定會去找尋首歌系講緊D乜
吾會好似D人甘都吾知距UP乜就系度聽,只為跟上潮流
回復 支持 反對

原帖由 hydroelectric 於 15-9-2007 09:04 發表

果排個個都話Yui、Erika、Yui、Erika
講真真系有D反感
不是不喜歡她們
而是不喜歡果D吾曉聽日文歌的人
果D人只識跟風,唉
人聽乜距聽乜
完全跟嗮潮流
我就吾信有幾多個系太陽之歌之前有聽Yui
見 ...

香港人係咁架啦…將音樂當作潮流…
回復 支持 反對