樓主: miracle_chan
收起左側

[教學]對戰系統、連線、防火牆及寬頻分享器設定27/2/13更新

各大大幫幫手丫-.-''家陣冇野玩好慘
回復 支持 反對

答 : 方法(A):
      在“router”的“端口應用”中設置 進端範圍 : 2300 - 2400 出端範圍: 2300 - 2400;
      進端口範圍: 47624-47624 出端口範圍:47624-42624,這是玩AOE或AOC所需的設定。
      又或者
     方法(B):
     在“router”的“端口應用”中設置 進端範圍 : 1 - 9999 出端範圍: 1 - 9999
     進端口範圍: 1-99999 出端口範圍:1-99999,這設定會令「寬頻分享器」的防火牆間接性失效。

我上192.168.1.0個網入到去 搵唔到端口應用..
回復 支持 反對

個密碼唔見左-.-有冇得第2個方法/
回復 支持 反對

答 : 方法(A):
      在“router”的“端口應用”中設置 進端範圍 : 2300 - 2400 出端範圍: 2300 - 2400;
      進端口範圍: 47624-47624 出端口範圍:47624-42624,這是玩AOE或AOC所需的設定。
      又或者
     方法(B):
     在“router”的“端口應用”中設置 進端範圍 : 1 - 9999 出端範圍: 1 - 9999
     進端口範圍: 1-99999 出端口範圍:1-99999,這設定會令「寬頻分享器」的防火牆間接性失效。
我唔明點改好呀!
因為係英文!
回復 支持 反對

請問邊個先係DMZ...???點樣改=,=
有圖呀..幫下我呀啦..好想同D FD 玩
唔該.....
回復 支持 反對

help牙-.-
終於搵到router個密碼,入到去係英文- -
端口應用同出端範圍英係即係咩- -
好想玩呀,唔該幫下手
回復 支持 反對

打完IP之後 但係唔知自己管理員帳號同密碼..有冇方法可以搵返(無說明書)
回復 支持 反對

問題- -我係router 搵吾到 DMZ呢個字眼 點算好- -
回復 支持 反對

我用和記寬頻,如果關左火牆會hand機,唔關火牆又連唔到線如何辨?
回復 支持 反對

thxthxthxthx

評分

參與人數 1樂點 -40 收起 理由
miracle_chan -40 呃Post/無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對