收起左側

[影片] 一群面對死亡的羊 (恐怖 !請人類正視自己的所作所為!!)

呢個世界係咁Gaa Naa
e.g
獅子唔食其他動物 自己會餓死
回復 支持 反對

原帖由 綠色牧場王。〞 於 2007-3-24 19:48 發表
你不吃肉的嗎..放血當然要割頸..應該是最好的做法了

很多動物都是這樣..你能不吃肉?

小草也有生命..而你可否不吃

這又是另一種說法

生命也要尊重的

最起碼一開始用這種方法已經做錯了
回復 支持 反對

為什麼現今社會只覺得食貓狗變態但食牛豬羊雞唔變態呢?
回復 支持 反對

原帖由 Ken168168 於 2007-3-25 21:23 發表
為什麼現今社會只覺得食貓狗變態但食牛豬羊雞唔變態呢?

我夠唔明點解你地要食肉囉.食人肉啦笨
如果被人殺嘅係你嘅家人,或者係你自己你又會點樣呀,好心你就將心比心啦,你識唔識乜嘢係設身處地呀,你連小生命都唔識去保護,學乜人去做人呀~~你連死物都不如呀~~
原帖由 永遠的承諾 於 2007-3-24 19:33 發表
咁其他動物比殺都係一樣,你地咁好心丫嗎?咁你唔好食所有肉,虛偽!!!!
原帖由 94727340 於 2007-3-24 20:16 發表
好多人都食過羊肉喇,可能你都食過!呢個係食物鏈!世界就係咁
原帖由 WiNDS*自由之風 於 2007-3-25 14:43 發表
呢個世界係咁Gaa Naa
e.g
獅子唔食其他動物 自己會餓死

你係獅子咩,你地冇肉食會死嗎,如果會咁你快啲死啦,唔好喺邊阻住地球轉,世界冇你係唔會死呀~~~~
原帖由 綠色牧場王。〞 於 2007-3-24 19:48 發表
你不吃肉的嗎..放血當然要割頸..應該是最好的做法了
很多動物都是這樣..你能不吃肉?
小草也有生命..而你可否不吃

因為水裡是有生命,但不是有心識的生命,沒有心識就不構成業,那些生命,在佛教的定義下,不算是有情,而只是器物,與植物無異。
那些微生物,在人體中則更多,我們飲水,水入到我們的身體,那些微生物在我們身體裡會聚,構成能量供應我們所需,或引起病時,則有防衛細胞攻擊,這些全是自然的過程。
細胞是眾生,但不是有情眾生,但細胞聚會,能產生物質身體、感受、思想、意志、意識,這五種聚合物就稱為人,而人因為有意志及心識,所以在佛教分類中屬於有情眾生。
水裡的微生物入了人體後,你如何知道它們死了?它們或許與身體裡的微生物會合?
理念同草一樣~~~~

[ 本帖最後由  於 2007-3-26 17:16 編輯 ]
回復 支持 反對

D人太衰啦-- 唉人就係咁--
回復 支持 反對

講真....所有你食既野...都係殘忍架啦..
植物...佢俾人收割果時...你又唔話佢可憐.?
唔好以為佢地唔知...其實佢地俾人割果時係會發出一d同佢地平時唔同既信號出黎..(定唔知電波)
咁你係咪咩都唔食呀...
其實呢個都係一個食物鍊..唔殺佢...佢地就會大量繁殖..(我地人類都係).
.咁就會生態失衡...咁樣你有冇諗過後果呀?
d草俾d羊食晒..咁其他食草既動物食咩呀?
咁其他既食草動物都會死晒..之後會到食肉既動物(包括人類)..到時就好lu..
地球乾淨晒..又由微生物開始再進化成其他野..
仲有呢..其實不斷死撐果d人..根本就係婦人之仁..知唔知咩叫犧牲..你咁勁..不如你就代替佢地..成為犧牲品啦.
我覺得人類只不過係進化使上面進化錯誤既"副產品"...與其再係到搞到其他生物....不如玩集體自殺算啦...
至少我地呢d自私既生物唔洗再累到其他既生物..同奪取佢地生存既權利.而換取自己既生命啦

[ 本帖最後由  於 2007-3-26 18:03 編輯 ]
回復 支持 反對

好核突啊...
班人點樣落手嫁= - =]]
咁勁既....
回復 支持 反對

我唔信你無食過肉,你食肉果陣又點諗呀?我當你食素,植物無生命?你真係殘忍!唔好郁呀笨,你行一步路都踩死千萬隻細菌啦,你有無同情心?別人要食肉並不一定要食人肉,何況食肉更與你無關你更無須叫人去死。連小動物也不懂保護不可稱為人?呢d係人的義務?
同你呢種人講真係多舊餘,全世界既生物都唔食其他生物?邊有勞動力呀?邊有得你住得咁開心玩電腦呀?人呢幾萬年點過?點生你出黎?d生物點繼續生存呀?到時餓死咁點?生物你食我我食你你可以當係食物鏈,你更可以當一種生物循環,就係大家互相食大家地球的千萬品種才得以生存下來
回復 支持 反對

下~
恐怖咩~
<沉默的羔羊> 好睇好多
回復 支持 反對

原帖由 乂冰仔乂 於 2007-3-26 17:43 發表
講真....所有你食既野...都係殘忍架啦..
植物...佢俾人收割果時...你又唔話佢可憐.?
唔好以為佢地唔知...其實佢地俾人割果時係會發出一d同佢地平時唔同既信號出黎..(定唔知電波)
咁你係咪咩都唔食呀...
其實 ...

唉  此言差矣!

像你們這些人所說的話...顯而是不懂我在說什麼

這不是關乎到弱肉強食又或者勝者為王、敗者為寇的道理,...

算了,道不同不相為謀  我不與你多說
回復 支持 反對