打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] [轉貼]SD高達G 全新改版情報(三)!

回復 9# 乂龍.神乂

呢2部你等2014拉 00q FS應該下年動漫節,G1今年加埋下年出個1xxxx包 不過SD過5過到今年都係個問題 hf2部都係纜字中XDD<被拖入廁所=b=
回復 支持 反對

回復  sdg917

我印象中同SR螳螂差5多,而且1技+縮短CD時間 但高空拉有時會1武打5中...= =到時比 ...
bobby070809 發表於 16-7-2013 21:16

有冇緩速?
回復 支持 反對

回復 12# sdg917

沒,有都好點...得x1 FC先有...它果枝同呢枝根本5同層次...一部就水,一部就有有效果+痛
回復 支持 反對

回復  乂龍.神乂

呢2部你等2014拉 00q FS應該下年動漫節,G1今年加埋下年出個1xxxx包 不過SD過 ...
bobby070809 發表於 16-7-2013 21:54

玩得sd 我諗大家耐性唔會差得去邊 等出機同g圖已經係家常便飯
上年sr 新安都放係動漫個包 要成2xxx幾蚊  但最後藍字入到我手
回復 支持 反對

回復  sdg917

沒,有都好點...得x1 FC先有...它果枝同呢枝根本5同層次...一部就水,一部就有有效果+痛 ...
bobby070809 發表於 16-7-2013 21:59

冇緩速?我終於明白SS機同SR機嘅未來
回復 支持 反對

我就比較想出X2 SR先= =
對SS X1 無乜興趣
回復 支持 反對

我反而對SR骷髏X1果隻先有興趣.
回復 支持 反對

嗰鉗冇追蹤,[勁]!反而我想知嗰鉗嘅裝填時間,如果回得耐,咁佢會係一個唔錯的格鬥連技組合 ...
sdg917 發表於 16-7-2013 21:07

漫貓 的數據是 0, 唔知喺咪唔使回可以好似一武咁連放

武器1

大型光束军刀 [近]
伤害:1400范围:800
攻速:358间隔:0
武器2

雀屏式碎击弩 [中]
伤害:345残弹:3再装填时间:4.5秒射程:2800
攻速:345间隔:40
武器3
抽弹
螺旋钢鞭 [近]
伤害:450残弹:1再装填时间:17秒范围:700
R后 武器1

大型光束军刀(格斗连击) [近]
伤害:520范围:800
攻速:307间隔:0
R后 武器2

热能短刀 [中]
伤害:1150残弹:1再装填时间:4秒射程:2500
溅射:100攻速:256间隔:20
R后 武器3 捕捉

剪爪锚 [中]
伤害:1000残弹:1再装填时间:17秒范围:1500
溅射:40攻速:320间隔:0

骷髅之心
HP 70%以下时机体机动提升,近距离攻击时追加伤害,剪爪锚的射程增加
宇宙海盗的信念
HP 60%以下时所有攻击变最大伤害+防御力增加+推进恢复加快
乱舞型必杀
向前推进一定距离后攻击一个敌人的近战型必杀
必杀伤害:6500 R后必杀伤害:6500
回復 支持 反對

系SS機我都會抽
回復 支持 反對

漫貓 的數據是 0, 唔知喺咪唔使回可以好似一武咁連放
dragoonkwok 發表於 17-7-2013 16:44

再装填时间:17秒范围:1500...睇嚟嗰鉗連放唔到 ,要回填17秒,而且距離只有1500,又冇緩速,實用性唔高
BTW,如果佢轉做SR,嗰鉗可能有緩速,甚至可能附加追蹤功能,始終SR的價值高過SS的價值(韓服立場)
SS骷髏之心&SRX1改 抽彈鞭分別
   1.SS骷髏之心      
武器3
抽弹
螺旋钢鞭 [近]
伤害:450残弹:1再装填时间:17秒范围:700

2.SRX1改      
武器3
抽弹
陀螺鞭 [近]
伤害:450残弹:1再装填时间:15秒范围:700