打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 《天龍八部2》玩家對移民計劃意向投票

回復  長政

咁講法,姐喺張D商會換定去人仔度好D-,-
姐喺人仔5轉,商會就5會被影響?

仲有,我建意開放 ...
ming110 發表於 29-5-2013 07:20 PM

倉庫遲d會有更新開放多一個(一共4個)
回復

咁合完個ser咩名
AlexMercer 發表於 29-5-2013 07:31 PM

天山子..逍遙童
南蕭峰..北慕容
慕容語嫣..王山莊
回復

誰呀
AlexMercer 發表於 29-5-2013 07:39 PM

小小武當掛lol
回復

我喺狗仔呀,你又知我清全SER既,你一定喺王SER比我清開果班亞禪啦^_^

你估合SER就有得返生?!你地咪又喺 ...
乂云 發表於 29-5-2013 10:47 PM

請唔好騎劫人地個帖..
回復

其實我唔太明有D玩家既心態...如果一個server係死城..無人玩...就算比你全7石 有100個商會既珍品又有咩用?? 咁樣既話我不如直接改個客戶端自己玩單機天龍...到時想要咩就有咩

online game好玩之處就係與人互動..d野無左就再打過..只要有返人流 就算要重新刷過d野一樣都會好好玩..總好過而家抱住成堆野但無人互動
回復

其實我唔明白九州的商會d物品點解咁貴,根本就喺擺來睇
講真,大部分人都去擺攤啦,九州其實根本就喺一個倉 ...
囧大俠 發表於 2-6-2013 01:51 PM

物商都還好...其實真正問題係寵商囉...以前好多朋友都有商會...寵商裡面d寵差唔多爆晒咁濟..全部都係等住生的寵好多都係85/95可帶,,,根本無小號可以放入去
回復

可能覺得呢個POST 變左駡戰 , 所以唔睇 , 等結果算
怪怪 發表於 3-6-2013 07:40 PM

我都唔想爬文了= =" 太多
回復

回復  ∼香B∼

針吾吉到肉吾知痛當你辛苦搵錢番尼買樣心頭好..但一夜之間白白冇左..戈下感受真 ...
吖姬 發表於 8-6-2013 05:27 PM

「捨」同「得」既道理相信好多人都有聽過..有人會話肯捨才有得..亦有人話捨同得其實係同一樣野來..因為你擁有,,先可以去捨棄
大富大貴我明顯唔係,,但我自細都深深明白一樣野..
物質只係用來維持生存,,並唔係用來實現快樂...
快樂係建基於自己的心態,,而並非外在因素可以影響...

game裡面既虛擬數據 就算比你全9石 全8星裝...但要你一個人單機..我敢話你絕對玩唔過一星期..
遊戲,特別係online game好玩之處都係同人互動,,係玩家之間既一份情誼,,
就算由零開始,,但可以搵返最初果種同fd慢慢刷反刷小成長既日子 我非常願意啊...

當時我放天羽果陣係同我女朋友一齊放ac..兩隻ac我地都花左好多心機去玩..10幾把神器 10幾件時裝..可以染既都染晒稀色
放左之後我無唔捨得,,而放左ac呢幾千蚊都多數用左來同佢周圍玩周圍食 開心過毒係屋企刷副本好多好多 其實呢個正正就係肯捨才有得既道理!!
我真係好希望可以改變呢個社會既人既思想..唔係話我企係道德高地,,但我覺得做人唔係應該為錢而生,,為物質而活..更重要既係自己既心態係咪端正!! 唔好為左追求物質而失去自我!!
回復

版主大人:
舍/得 不是從你角度而可以代表他人的.
遊戲人多定人少 與 為增加人流而損害玩家利益根本不能 ...
chingccs 發表於 10-6-2013 12:02 PM

其實國服一直有KEEP住合ser,,國服玩家同樣都會無左商會..證實左其實要增加商會數目,,保存兩個server既商會其實係不可能但我唔太明白點解港服同國服玩家會有咁大既反差

我係建議大家把個人利益放低,,合左ser之後多左人可以一齊玩,,可以識到新朋友,,亦會有新激情
在我個人而言肯定比抱住自己果d虛擬財產來得有意義
我知一定會有人話我既諗法好幼稚,,唔識面對現實,,唔識接受呢個利慾薰心既世界
但五花馬 千金裘 呼兒將出換美酒 與爾同銷萬古愁..有時將所謂既財物放低,,先有得換來快樂

你話有d人唔洗放ac都可以大魚大肉..唔洗捨都有得..
但你睇得唔夠深入,,人地有工作,,自然有能力可以大魚大肉,,,
但佢同樣有捨去某d野..例如健康,,時間,,甚至係良知,,自我
世界上所有野都係等價交換..你獲得新既野 就必定會失去某d野
回復