查看: 7673|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 對於近日有關9槍的討論本人有以下感想

對於近日有關9槍的討論本人有以下感想
有某些持份者覺得電鋸, 加農炮, 準雷等,屬9槍禁得就應該禁。而有某些持份者覺得既然已經在cso上消費 ,為什麼要阻止他們使用真金白銀購入的槍枝 ?
對於以上所述,本人有以下分享/想法
有些房間的房主會在房名上顯示了所禁的槍械、技、屍等,而某些房間的房主則沒有在房名上列明所禁止的槍械、技、屍,只會寫了一句「禁9槍」。
而我則比較同意前者的說法,於房名上顯示了所禁的槍械、技、屍後,能讓玩家清楚知道房內的規則。若玩家覺得房內的規則不合理,可立即拒絕參與該場遊戲。但對於後者,本人則持保留立場。因為「9槍」這詞定義十分廣,最重要的是沒有一個普世標準,單憑「9槍」這詞難以讓玩家分辨房內「9槍」的準則。
而某些持份者覺得既然已經在cso上消費 ,他們有權使用真金白銀購入的槍枝在任何房間,本人對此也持反對立場。房主開遊戲房間,讓不同的玩家能齊集一起遊玩,既然開房的人訂下一了些規則,為什麼我們要破壞房內的秩序 ? 室主既然開了遊戲房間,便有室主開房的目的,本人覺得應該尊重提供遊戲平台的人(室長)讓更多玩家能更盡情、更投入地參與遊戲內。
其實,我們為何「打機」?為何聚在一起玩同一種遊戲?因為我們有同一種興趣,就是「打cso」!!!!我們「打cso」的最終目標不是要「爽」、「盡情」、「開心」嗎?但為何一個遊戲平台會淪為一個報复、對駡的地方??
希望各位玩定能共勉,一個喜愛打cso的學生哥上
回復

我建議呢件事冇必要就唔好再討論啦..
對於呢個話題,大家已經傾左好耐
就算你唔厭,大家都開始覺得厭la
要講既大家都已經講左好多,
至於當事人聽唔聽得明就係另一回事啦~
回復 支持 反對

感覺上樓主好似答緊通識題目 最後仲有下款><
其實cso日日都咁多房比你玩 點解五好好地玩.. 何必為左某幾間室長訂左D規則(禁9槍之類)  .. 又話人地乜乜物物又五鋸人地..  走去嘈下人咁
真係食飽飯冇野做
回復 支持 反對

就當入鄉隨俗,一般不用連狙,c1不用龍,準,鋸吧
回復 支持 反對

回復 3# faijai

睇pm-.-
回復 支持 反對

回復 5# alex2659
見到了 ....
回復 支持 反對

其實樓主你呢篇野好似淨係講9槍定義...
回復 支持 反對

持份者w0w
洗唔洗連呢啲字眼都達埋出黎
係講就講埋多大程度,駁論出黎啦,
講啲唔講啲
回復 支持 反對

先唔講點解要咁似一條通識題....
不過我見人地場名寫住禁槍都會守規
入鄉隨俗嘛
回復 支持 反對

其實我寫Lee篇野既目的,都係想提醒番大家,我地打cso都係要開心姐。而我lee篇野用持份者等字眼,係因為想儘量保持我中立既立場,5偏袒正反任何一方,希望大家明白。
回復 支持 反對