收起左側

[Jubeat] saucer fulfill已稼動位置一覽

咁你又的確冇錯既
超群又名毒氣室 上面部冷氣機係會出煙
加上太娛大煙之餘 人又雜 ...
Torchic╳小火雞 發表於 2-11-2012 18:12

講起超群,最近我去搵呢間野的時候

見到門口細不在話下,出面望落去感覺裡面黃黃的,外面睇真係好似毒氣室

由於太恐怖所以我唔敢走入去
回復 支持 反對

吹水帖講左一次

不過喺度講多一次,因為同前面的資料有D唔同,麻煩火雞大更正了,因為今日岩岩先去完黎

中環創聲係有4部jubeat saucer的

唔知邊度搬過黎的jubeat機......海福?邊度黎架?

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 5 感謝情報

查看全部評分

回復 支持 反對

換言之....海福的jubeat搬左去中環的創聲吧....多半是呢
回復 支持 反對

荃灣金星兩部jubeat saucer

呢兩部野肯定係jubeat saucer

照舊$6 打3首, 不過呢兩部野真係問題多多

1. 兩部機目前不能連線,即係不能loca matching

2. 右機震制情況堪稱恐怖, 明明START制喺右下,我禁其他制佢都可以有反應,仲要唔只一粒制

3. 聲唔算大,附近的太鼓/結他好可能會妨礙你聽首曲

4. 左邊部機個底d轆仲未LOCK,結果成部機好易左右郁,真係隨時會「斷線」

5. d制好硬,左邊都有少少的震制,但可接受範圍

呢部26號機就係左邊嗰部,可以證明呢部野d制ok的就係以下呢張圖

You see, 推到分的話應該也不太差呢

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 4 感謝情報

查看全部評分

回復 支持 反對

唔好意思,之前喺吹水帖(好似係)提到,以為呢度都update左

荃灣天天係有3部jubeat saucer, 之前中間嗰部聲量過大
回復 支持 反對

回上六神大
其實是我打錯

嘛 總之感謝回報

=====================================

看不到圖
不要用dro ...
Torchic╳小火雞 發表於 3-10-2013 21:24

補充一下,天天喺saucer的店舖名稱係「TT.」,當然唔係指TOTTO吧(拖

回復 支持 反對

荃灣金星兩部都係fulfil

兩個都計credit數, $6蚊一個credit

Light 1credit
Standard (不論3tunes定5tunes) 2credits
Course 2credits

d制的情況: 大幅上修, 打足5首感覺只係feel到震左一次

評分

參與人數 1樂點 +6 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 6 感謝特殊價格的情報

查看全部評分

回復 支持 反對

沙龍...係咪小瀝源附近個間?

如果係個間的話, 我印象中只係去過一兩次, 仲要咁岩撞正火雞大

個時仲係copious的時代呢~~~

===================================

至於美國寶呢間機鋪

小弟為左食馳名的漢堡包特平的jubeat機都特地坐地鐵去紅磡
以煙場黎講我真係唔多接受到, 起碼mk88都叫好過佢

同樣係平日去, 美國寶陣煙味好似已經深入牆壁咁

因為交通真係唔方便同埋近期已經不太需要打jubeat所以已經冇打算去=3=
回復 支持 反對

紅磡GAME STATION依家有5部定唔知6部jubeat

(我印象中係6部), 零零舍舍有兩部喺位置比較隱蔽又靜的地方
回復 支持 反對