查看: 1909|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] [代貼]原裝貨櫃

GP03D

有天朋友問, 有什麼機體遇上00R量子化也不怕, 又可以龜著打
於是便亂答他說GP03D吧(hkf 00r貌似都不太懂玩射的)
誰知第二天他真的合了出來... 囧
還問我點什麼, 於是又亂答了全敏 (炸

總之就是因以往有拍過影片, 所以因為罪惡感就修好了他的影片
而且自改版後不知火和dx十場中有八九場都會出現
不間斷的豆豆砲, 豆豆砲然後再豆豆砲...還真是不合時...

以下是他寫的機評

部份內容是轉自戰紀

武器
大型光束軍刀
係數:1100 距離: 800
三刀無格沖
甩刀上升(走位)同救人用多, 唔建議亂沖上去9斬
特別係第3刀太慢, 所以斬兩刀收刀再斬/mca重好
刀圍大, 但斬唔到頭頂, 有人騎係頭頂格你只可以退一步先可以反擊

光束步槍
係數:1300 距離: 2800 攻速倍率:1.8 延遲:30
比一般光槍出槍慢, 連槍都好慢
但練準後可以用黎輔槍
好多時都會用黎接刀
一刀一槍一刀一槍一刀(倒地)
or
一刀一槍一刀一炮(倒地)

米加光束加農炮倒地 狙擊
係數:2175 距離: 4550  攻速倍率:2.0 延遲:40
奪命(隊友or敵人)倒地炮
亂倒地, 救隊友同 救敵人(誤) 用
開技2後/插精狙 玩狙都好好玩

3連裝大型導彈×2追尾
係數:350*6 距離: 3000  攻速倍率:1.5 延遲:30
近似AR雅典娜, 但射速, 威力, 射程都不及, 但彈藥數有三發
禁完發射再甩再要等多陣先發射
中距離好難打中, 近/遠程比較易打中

108連裝微型導彈艙追尾
係數:319*24 距離: 300  攻速倍率:1.5 延遲:30
集sp集超快的, 放得好既話
建議係中場放, 放到兩個艙過左敵人頭頂再射出導彈(比較易會心)

技能
技一 I力場
光束減傷75%
而家大型機體除非高機動, 如果唔係無防光好難生存 冏

技二 專技同SR一樣
50%血 加噴氣(=紅噴), 敏(無點開技=18敏), 速, 精狙(無加回填)
重有中距減傷(減半)

點法&定位
個人用緊全敏(而家只係oc5) 全能 新手
升到oc6應該會試下3血全敏, 因為9敏就到18敏
點完就同無點開左技一樣
加個蒸糕就同細機無分別

全攻 龜龜 打人超痛型
拍時見到有紅星咁點
集sp會快好多, 打中既話

全防 中前場 死極唔去
超硬的, 未開技都可以頂到攻擊, 開左技2連S重機槍都可以頂幾下

遲下上唔到OC6可能轉點玩下攻/防, 但應該會先加3敏
因為真係好低敏, 禁制唔郁真係會比人打死...

技巧
V降
有點解唔用, 跳高小小放完導彈/導彈艙又龜番落去
走位時都會用到, 基本上一跳完就會禁住

快速變型(得R前→R後用到)
禁完R即該開鏡(3武), 變型會快過平時, 而且好似唔會卡住(拍果時有卡過, 結果卡到死左 冏)

以上是他寫的機評

影片

輔上原聲youku版...
http://v.youku.com/v_show/id_XNDM0OTIwMTQw.html

http://youtu.be/PlXVEqceJds
在yt還是被消音了............

回復

點解我見吾到片既?
回復 支持 反對

點解我見吾到片既?
KELVINLIU 發表於 2-8-2012 21:28

因為人地放緊LO
回復 支持 反對

因為人地放緊LO
858726711 發表於 2-8-2012 21:31

小弟用手機上吾知係咪睇吾到(有時會)
    (upload得真係咁慢
回復 支持 反對

好心叫佢租黎玩下先,不過GP03D真係幾
爽,連剪機都唔怕
回復 支持 反對

upload慢好正常ga
回復 支持 反對

影片輔上了
但被消音了的說...
回復 支持 反對

影片輔上了
但被消音了的說...
anty1024 發表於 2-8-2012 09:52 PM

sosad
回復 支持 反對

影片輔上了
但被消音了的說...
anty1024 發表於 2-8-2012 21:52

我部手機睇吾到條片sosad
回復 支持 反對

回復 8# fire1id

本來是用這首的http://www.youtube.com/watch?v=FeiF8oDt3jk
回復 支持 反對