打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] [機評是也]最強角色被量產化了---突擊自由高達

磁軌炮  距離3500  係數960*2=2020
計錯數......
redk 發表於 21-1-2012 19:22
傻左添= =改番啦
回復 支持 反對

看了這post令我懷念紅牛會長
回復 支持 反對

克星有WZC我笑到叭左係地下
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

前言:
順帶一提,突自係右手渣槍,掩體戰時只需暴露出右半身都可以射到出去命中敵人,但突自雙手渣槍,機身暴露更多先可以2槍都命中敵人,
pk1pk1kp1 發表於 21-1-2012 18:44

自由打錯成突自了~
-------------------------------------------------------
突自的外型也不討好我, 翼不順眼, 肚子開洞, 俗氣金手掌...
但由於它武器很全面, 我也合了=v=

R前1武問題不只是系數一般,
最大問題是炮口完美地位於身體中央!!!
基本上是閃不了槍, 跑出來射很易出現對射換血的情況,
但基於這系數, 就是蝕死啦= =''

R後2武手感不錯, 1武出刀比自由快點, 連斬則慢點.
但R後光翼太顯眼, 易吸引敵人來拆機...
----------------------------------------------------
好機評, 夠詳細, 支持~
(彈數之類就數一數嘛...)
回復 支持 反對

自由打錯成突自了~
-------------------------------------------------------
突自的外型也不討好我, 翼 ...
jscn 發表於 21-1-2012 20:29

自由改好左lu...

其實我都有捻過講埋1武係正中間既問題...不過最後都係冇打到
1.我懶:p
2.我個人都好少用r前黎同人對射...得個粗字
回復 支持 反對

講真,突自嗰碌電筒真係幾雞....
回復 支持 反對

自由改好左lu...

其實我都有捻過講埋1武係正中間既問題...不過最後都係冇打到
1.我懶:p
2.我個人都好少 ...
pk1pk1kp1 發表於 21-1-2012 20:46

我通常一接二直接倒地所以問題唔大~
加上自身無硬直可以係高速飛行途中射擊~
其實由於SF二武起手快單挑OO7可以利用一下掩護不停倒地~(加埋反中子==
反而OOR導彈又高功又昜中令我十分頭痛~
我通常CAMP到一技開左先行反而可以減少彈切機會~
回復 支持 反對

是但1部s,a有防布都屈到突自啦=.=(一來拳,2來打唔入)
回復 支持 反對

點解有咁嘅設定 都唔明仲要咁遲出為咩...
回復 支持 反對