查看: 2251|回復: 38
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 機評-多茲渣古(JJ渣)-------補上影片

今日既主角--->
系開始前 我有小小野想講既
系上次既機評入面 好多人都話我既字數不足
所以今次 我會打多d字 希望大家會中意呢個機評!
--------正式開始!----------
首先系機體的介紹

六圍詳細版:

該機描述:
機體座艙被大型化,大量的裝飾線條以及特製的手掌,肩膀裝甲。以及大型的推進器,裝備了是普通2倍大的巨型的電磁斧。該機為任務獲得。

-------------------評六圍----------------------

六圍中  防,敏都系算高 本身防高 加上雙防技 所以系好高防
          速,必都系一般B機水平
          攻,血量就比較低
          雖然血比較低 但不鼓勵加血 原因會系配點到解釋
          攻雖然低 但武器系數高 鼓勵加攻 以保障有一定火力
------------------評武器-----------------------

一武:大型熱能斧  硬直比較大 系數高 5下倒地 有格鬥衝 收刀比較慢
二武:薩克機關槍 此機主要輸出 系數高 彈數一般 自描加上前後左右移動命中率高
三武:大型熱能斧 無格鬥衝 有將對手滑鼠控制方向反轉的功能 攻高 不倒地

打法:用一武斬四下 接三武 退後用二武
       只用二武射(要用前後左右移動加強命中)
       用一武斬四下 後退用二武
       用一武斬四下 放SP

-----------------評技能------------------------

(系到講聲吾好意思 因為上面技能既圖好細 可以禁張圖放大)
技一
防禦指揮機體HP50%以下時我軍所有機體防禦力+20、武器重新裝填速度+25%

指揮技能 令到佢可以打公會戰
武器重新裝填速度+25%令佢二武可以做到更大輸出
同時回復三武都加快 令更多次連技可以做出
而加防禦力+20令此機50%血量時防禦力進一步提升
技二
德茲爾的自尊機體HP30%以下時防禦力+40

令此機防禦力再一次上升 比起鐵壁守備無加得咁多防 但取消了鐵壁守備的副作用:速度-8
技二都令此機未經OC都可以高防 依家公會戰無OC 所以此機公會戰出場率都提高

---------------配點---------------------------

全防

不鼓勵加血原因:
B機有三命 可以擋到SP
對手不是經常有SP 如有SP 都會向S/A機落手

三防全攻

因為機體本身向防發展 所以特裝加三防 加攻以保障有一定火力

三速全攻

此配點以刀作主力攻撃

--------------------影片-------------------

請點我

評分

參與人數 1樂點 +60 收起 理由
ttimecrisis4 + 60 熱心投報

查看全部評分

回復

我好想要喱部野,連指渣都冇....

雖然我冇喱部野,但你起"打法"果度可以寫多d,你話4刀後SP,好多人都會識- -'

打法通常係講唔同位置時用既戰術,倒如:一開始可以用2武起中前線借SP等....我未寫過拳機,加上對拳機冇咩研制,希望冇錯啦~_~
回復 支持 反對

打會戰比部bd2屈死=~=
回復 支持 反對

回復 2# ttimecrisis4

其實因為我吾識咩戰術..
因為我系好無腦咁打- -
回復 支持 反對

依部的確係幾勁既=]我OC6左
回復 支持 反對

斬j幾勁的 岩岩ex了
回復 支持 反對

GD!!!

詳細

THX!

評分

參與人數 1樂點 -3 收起 理由
ttimecrisis4 -3 呃Post/無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 7# destiny3223

我見你好多個post都咁回
次次都舉報你
你就次次都仲系咁回
可吾可以吾好再咁回呢?
好討厭
回復 支持 反對

我加了3機全防,錯了?
回復 支持 反對

回復  destiny3223

我見你好多個post都咁回
次次都舉報你
你就次次都仲系咁回
可吾可以吾好再咁回呢 ...
BigBangBang 發表於 3-10-2010 18:14

喂,我真係有看過架..
回復 支持 反對