打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 比人坤ac~~~

對住呢d人..唔好就咁就算數@@
回復 支持 反對

對這些事情沒有經驗...
回復 支持 反對

報警你地估真係有用= =?
online game既野~ 佢地只會當小朋友爭吵, 落完薄就算
你估佢地會放d 人力去跟? 去跟其他野仲好
回復 支持 反對

就因為大人係咁...先有咁多小人[[onion_25]]
回復 支持 反對

報警你地估真係有用= =?
online game既野~ 佢地只會當小朋友爭吵, 落完薄就算
你估佢地會放d 人力去跟? 去跟其他野仲好
jera0304 發表於 25-12-2009 09:46

你錯喇,你有冇睇新聞嫁,網上罪行一樣會受法律制裁嫁,唔好以為網上犯罪冇人理,唔洗負責任,你知唔知

警隊有一個部

門叫做    科技罪案組    專負責打擊網上或者同科技有關既罪行    你話d警察唔理呢d野,做其他案仲好

啦          警務處有咁多個部門,其他案件會有其他部門處理啦,以為犯左法冇人理係好天真既想法

[[onion_78]]

p.s  新聞之前都報導過一 d  網上虛擬武器盜竊案件    而且有人被成功入罪    你可以上網搵下呢d新聞

<<   睇下以下網址啦  >>    有一項叫   網上盜竊  (Top)

http://hkuspace.hku.hk/wchpol-schlink/anticrimeif1.html
回復 支持 反對

真係唔該哂你~~~
回復 支持 反對

16# kerororo

你快d報左警先啦    愈早報警對你同對警方早日拉到人愈有幫助

而且網吧多數會有閉路電視   好有機會幫到你

你愈遲報警可能網吧已經冇留到當日既閉路電視錄影帶

所以你愈早報警愈好 !!![[onion_73]]
回復 支持 反對

Police查大單野......
最近新聞話查緊D網上買冒牌D人
你D case 屬冰山一各......
不過最重要睇有無證據........
回復 支持 反對

有人證...有物證..至少可以證明昆你條友既身份證明..
回復 支持 反對

既然有法例就得啦,而且呢個係警察既網頁,樓主去報警起碼好過咩都唔做

http://hkuspace.hku.hk/wchpol-schlink/anticrimeif1.html

回復 支持 反對