樓主: hydroelectric
打印 上一主題 下一主題
收起左側

※JPOP茶室‥‥聽日本歌的人進來吧‥‥|||(進來吹水!!!)

ELT個主音把聲唱到傷哂…
新碟都無哂以前的感覺了…
以前佢同ayu的人氣有得比架~

最近都係聽緊GReeeeN,Abingdon Boys School同Aqua Timez…

要買日文碟好麻煩,次次都要出信和先買到想買個d…
車費都40蚊= =仲要d碟唔一定搵到…

我都係聽左4年日文歌,好多非主流的歌手都未聽過…
回復 支持 反對

原帖由 維記.鮮奶 於 13-8-2007 13:44 發表
有冇聽過西川貴教d歌,
佢果幾首gundam好好聽,
跟住好似又同mr children唱過一首,(animax睇過
唔知有冇佢d歌

西川貴教組左隊Abingdon Boys School,你可以聽下
回復 支持 反對

原帖由 sam97576 於 5-9-2007 12:49 發表
講開我鐘意既歌星
一定係安室(迷上12年了)同trf
其他有中島美嘉.倖田來未.大塚愛.T.M.Revolution
比較早期d既有trf.globe.speed

當然最愛既一定係安室同trf

CAN YOU CELEBRAT個Melody超正…小小個聽過到依家都記得…
回復 支持 反對

原帖由 hydroelectric 於 15-9-2007 09:04 發表

果排個個都話Yui、Erika、Yui、Erika
講真真系有D反感
不是不喜歡她們
而是不喜歡果D吾曉聽日文歌的人
果D人只識跟風,唉
人聽乜距聽乜
完全跟嗮潮流
我就吾信有幾多個系太陽之歌之前有聽Yui
見 ...

香港人係咁架啦…將音樂當作潮流…
回復 支持 反對

買左東京事變隻碟…好正~
回復 支持 反對

原帖由 curtislau 於 7-10-2007 13:30 發表
AYU (大本命 XD)
大塚愛
宇多田光
近排狂聽東京事變隻新碟
林檎姐d舊歌
正到嘔

東京事變隻新singleワьみХшみ⑦d編曲超正!
初頭覺得冇乜野,但係愈聽愈好聽…
回復 支持 反對

原帖由 Chung聰 於 21-10-2007 21:28 發表
呢排迷上左BACK-ON既幾首歌

我都好鐘意佢地~不過佢地超少人識… Forward,LUCKY,Chain都好正~
------------------------------------------------------------------------------------------------
呢個禮拜超多正歌~
期代以久的BUMP OF CHICKEN同ASIAN KUNG-FU GENERATION終於有新SINGLE!
回復 支持 反對