查看: 35411|回復: 998
打印 上一主題 下一主題
收起左側

【加分計劃】星夢├問┤答├專┤用├區!

關閉 [複製鏈接]
呢到係星夢問題答問區∼

(終於大破100大關 所以新開這個帖 舊有的問題帖我不會刪去的 放心=.=)

有無人係有特別又解決唔到的問題,
就黎問喇.

官方網頁   http://www.sgorpg.com/iehk/

由於近日有不少新會員加入,對星夢也存有不少疑問,因此小弟希望能在本區協助解答新手們的問題。同時,問題post氾濫,令人憂慮,我們便開始回答不明的問題!希望你們可以減少呢個問題

由於收到投訴 有人亂答人問題而爭取分數
我鄭重表示 如果亂答人問題 我係唔會俾分佢 反而扣佢分

以上轉貼:http://www.nakuz.com/bbs/post.php?action=edit&tid=2206197&pid=5320086&page=1
新手問題

1.星夢是不是免費?
答:是的。但暫時估計某些特別裝備或者道具需要購買點數才能取得。

2.星夢和星空之門有什麼分別?
答:星夢是以星空之門為藍圖研發的,其實是在星空之門的遊戲平台新增了更多功能和作了一點點改動。例如星夢新增pk,功勳系統等等。

3.請問xxx職業要怎麼配點?
答:可以到以下網址參考。
加點心得~.~"(自創)
新手上路[含配點教學,練功流程]

4.哪個職業比較好?
答:所有職業都有各自的優勢,我們不能妄說哪一種職業特別優勝。

5.我等級10了,但我不會就職。
答:可以參考以下網址。
【轉貼】轉職任務流程
[原創]10級轉職教學[圖解]

6.星夢殺死玩家後會怎樣?
答:殺死人的玩家會變成紅名,還會被管家追殺,死掉有一定機率掉裝備。 [/

[ Last edited by 反町◎笨貓 on 2006-2-23 at 04:25 PM ]

這帖子是由 反町◎笨貓 管理人員從 =星夢 Online 官方推薦= 版塊移動到 =星夢 問答區= 版塊的
回復

魔統25lv招技,係唔係大範圍??

這帖子是由 反町◎笨貓 管理人員從 =星夢 Online 官方推薦= 版塊移動到 =星夢 問答區= 版塊的
回復 支持 反對

Originally posted by 風之不死 at 2006-2-2 19:36:
魔統25lv招技,係唔係大範圍??

係!!!!!因為我有個朋友25lv有得爆@_@

回復 支持 反對

Originally posted by desmond9999 at 2006-2-2 20:06:

你個朋友呃你嫁,
魔統25lv可以爆?
得ga話我自封ac.
魔統係無爆技,
魔動靈鬥可以>.<

回復 支持 反對

Originally posted by desmond9999 at 2006-2-2 20:06:

唔係丫 邊個話俾你知係嫁?

只有靈x士同魔使先有爆技

回復 支持 反對

Originally posted by 反町◎笨貓 at 2006-2-2 20:35:

唔係丫 邊個話俾你知係嫁?

只有靈x士同魔使先有爆技

佢叫desmond-0-                <-----------佢爆時papar colour的....有6百幾!

回復 支持 反對

守劍加咩先做得引手

回復 支持 反對

Originally posted by mmkkas at 2006-2-2 21:12:
守劍加咩先做得引手

+速/+體do引手的.......

回復 支持 反對

回溯是什麼.........我沒有try過.........是不是cut line?

回復 支持 反對

Originally posted by desmond9999 at 2006-2-2 21:18:
回溯是什麼.........我沒有try過.........是不是cut line?

回溯姐係佢張隻gamecut左某部份ge時間~

回復 支持 反對