樂古Nakuz

標題: [已登場] copious APPEND全曲list + 集中帖 [打印本頁]

作者: Torchic╳小火雞    時間: 13-3-2012 18:18
標題: [已登場] copious APPEND全曲list + 集中帖

索引:
#1 - APPEND全曲list
#2 - APPEND TRAVEL 六首連動曲介紹
#3 - APPEND ENERGY相關 (如何更快解禁連動曲?)

================================

前言:
copious APPEND,簡稱4.5代。
外形、畫面、玩法與功能上,與上代(copious)無異,
唯一最大的分別就是多了二十多首新曲。

================================

====未完全曲list====
【+】:jubeat plus已收錄曲 (直至15/3)

======版權樂曲======
以心伝心 / Little Blue boX
  【2 / 7 / 8
WAVES; Q;indivi+WISE / Q;indivi+  【1 / 6 / 9
オリオンをなぞる / UNISON SQUARE GARDEN  【3 / 7 / 9
くちばしにチェリー / EGO-WRAPPIN'  【4 / 7 / 8
Gravity / HaKU
  【4 / 7 / 8
こどなの階段 / 南波志帆  【3 / 6 / 8【+】
女子力←パラダイス / SUPER☆GiRLS  【3 / 6 / 8
ダイナマイト / →Pia-no-jaC←  【4 / 7 / 10【+】
ダダパラ!! / girl next door  【2 / 7 / 9
this storyends / winnie  【2 / 5 / 8
Heart of Gold / Alice Nine  【3 / 6 / 9
FIGHTERS / 三代目 J Soul Brothers  【3 / 7 / 9
HEKIREKI / LAST ALLIANCE  【3 / 5 / 9【+】
やさしくなりたい / 斉藤和義  【4 / 6 / 9
PONPONPON / きゃりーぱみゅぱみゅ
  【3 / 5 / 7
CRAZY FOR YOU / (Kylee)  【2 / 6 / 7

======KONAMI原創樂曲 (e-pass專用解禁曲)======
The Wind of Gold / kors k  【5 / 8 / 10【+】
ナナホシ / S-C-U
  【5 / 7 / 9
??? / ???
======KONAMI原創樂曲 (APPEND TRAVEL連動曲)======
candii / 八王子P  【3 / 6 / 9
cloche / Qrispy Joybox  【3 / 6 / 8
532nm / Ryu☆  【6 / 8 / 10
幸せのかたち / あさき  【3 / 6 / 9
TWINKLE♥HEART / jun  【3 / 7 / 9
HEAT-BIT-HIT-BEAT / V.C.O  【5 / 9 / 10
(上述六曲解禁方法:使用3000 APPEND ENERGY到指定的星球,必須上網解禁)

JOMANDA / DJ YOSHITAKA
  【7 / 9 / 10
(解禁方法:上述6曲全解禁後 再使用APPEND ENERGY到達「DJ YOSHITAKA星」就會解禁)

作者: Torchic╳小火雞    時間: 13-3-2012 18:22

前言:
APPEND TRAVEL,就是copious APPEND的其中一個附帶活動,
目的是騙jubeat玩家的錢向jubeat玩家宣傳一下其他音樂遊戲之餘,
亦都向其他音樂遊戲的玩家宣傳一下jubeat這個遊戲。

是次活動會帶來6首連動曲,
各來自每個BEMANI音樂遊戲(IIDX、GFDM、DDR、pop'n、RB、SDVX)。
相關的連動曲於上述6個遊戲並無需解禁,而jubeat則需要解禁。

每位玩家將會有一個"APPEND ENERGY"的能量條,
用作解禁上述提及的連動曲。
玩家無論遊玩jubeat,還是其他BEMANI音樂遊戲,也可以賺取APPEND ENERGY。

以下是六首連動曲的資料

======================================

beatmania IIDX19 Lincle
532nm / Ryu☆ SoundTrack試聽

附加情報:
1. 可以於線上用APPEND ENERGY購買クプロパーツ
2. STEP-UP mode中,玩家到達「三島」後會附送「まっする sei-jin」クプロpart。

======================================

SOUND VOLTEX BOOTH
candii / 八王子P SoundTrack試聽

附加情報:
1. 可以於線上用APPEND ENERGY購買Appeal Card

Dance Dance Revolution X3 vs 2ndMIX
TWINKLE♡HEART / jun SoundTrack試聽

附加情報:
1. 可以於線上用APPEND ENERGY購買Support Item (Enjoy Full Stage與Enjoy Level Booster),
還有那很怪的角色附件。

2. 數首jubeat曲將會移植於DDR/增加難度,
包括隅田川夏恋歌FLOWERアルストロメリア (walk with you remix)

REFLEC BEAT
cloche / Qrispy Joybox SoundTrack試聽

附加情報:
1. 於jubeat解禁後,
可以於線上用APPEND ENERGY購買Symbol Chat Set、Player Icon與Customize Item。
2. 於RB遊玩樂曲cloche後,
就會新增升級路線"jubeat",升級後可於RB解禁"concon"、"I'm so Happy"和"STELLAR WIND"。

pop'n music fantasia

HEAT-BIT-HIT-BEAT / V.C.O. SoundTrack試聽   (多難串的曲名阿

因為香港沒有pop'n,所以附加情報就不說了。
不過個人估算,各位香港玩家應該仍然可以開到此曲的...只要你不斷打jubeat。

GuitarFreaksXG3 & DrumManiaXG3
幸せのかたち / あさき SoundTrack試聽

附加情報:
1. 可以於線上用APPEND ENERGY購買角色附件。
2. 玩GFDM時,選擇jubeat與GFDM共有的曲目,將會有額外Life Point加成。

網址:
http://www.konami.jp/bemani/append_travel/

作者: Torchic╳小火雞    時間: 13-3-2012 18:22

==APPEND ENERGY相關==
上面也說過了,
APPEND ENERGY的用途,就是用作解禁6首連動曲,
類似一開頭的copious TRAVEL儲的燃料桶差不多。

APPEND ENERGY可以透過遊玩jubeat收集,
亦可以透過遊玩其他BEMANI音樂遊戲收集。
按照wiki資料,每遊玩一鋪就可以賺100AE(不論成績)。
開一首歌就需要3000AE,開掉全七首歌就21000AE。

什麼?要玩210鋪?
其實玩家可以透過某些方法,加速收集APPEND ENERGY,
從而可以加快解禁連動曲。

1. 每日機種挑戰

每位玩家每天可以到ea-gate檢查一下自己所屬的bonus機種,
當中包括IIDX(19)、RB(ll)、GFDM(XG3)、DDR(X3)與SDVX(即將出現)。(未知包不包括jubeat)
玩家假若遊玩自己當天的bonus機種,就會有1.5倍的APPEND ENERGY加成(換言之每鋪150AE)。
(p.s. 每位玩家的bonus機種不一)
第一次參加挑戰亦會送1000AE,不過只限拿一次。

2. First Play (はじめてプレー)
假若於各大音樂遊戲玩APPEND TRAVEL曲,就會送500AE,
玩APPEND TRAVEL以外的樂曲,也會送500AE,
上述兩個500AE只限拿一次。(七種遊戲分開計算)
[#44有詳細解釋與例子]

3. Time Service (タイムセービス)
玩家每天只要於指定的時段遊玩jubeat或者其餘6個BEMANI遊戲(玩一次就可),
就會有額外的AE bonus。
(p.s. 每段時間的bonus只能拿一次。7個遊戲3個時段,換言之總共可以拿21次)
(而且第二日會重新計算)
三個時段分為(以下為香港時間)
【06:00~11:00】 【11:00~16:00】 【16:00~28:00】
假若完成一個時段就會送50AE,
完成兩個時段就會再送75AE(總共125AE),
完成全三個時段就會再送100AE(總共225AE)。

作者: jimmg12    時間: 13-3-2012 19:06
無AKB48既歌....(極度失望
作者: Torchic╳小火雞    時間: 13-3-2012 19:29
無AKB48既歌....(極度失望
jimmg12 發表於 2012/3/13 19:06

我初初都以為有
點知收錯風

======================

不過算鳥
有呢首已經夠(雖然真係好難聽)
[youtube]yzC4hFK5P3g[/youtube]
作者: jimmg12    時間: 13-3-2012 19:48
我初初都以為有
點知收錯風

======================

不過算鳥
有呢首已經夠(雖然真係好難聽)
...
Torchic╳小火雞 發表於 13-3-2012 19:29

如果有呢個你話幾好呢
[youtube]8WarpVX6zRA[/youtube]
作者: 六神綱    時間: 13-3-2012 21:04
總之依家唔可以好似上年咁o係某機種(reflec beat,DDR等等)玩一次就解禁?

總之要狂玩先可以開到上述的6首歌?
作者: HiRoMaN_    時間: 13-3-2012 21:17
APPEND TRAVEL係要跟固定既路線解禁

定係可以自己選擇解禁邊首歌先???
作者: jimmg12    時間: 13-3-2012 21:20
總之依家唔可以好似上年咁o係某機種(reflec beat,DDR等等)玩一次就解禁?

總之要狂玩先可以開到上述的6首歌 ...
六神綱 發表於 13-3-2012 21:04

係好似copious travel咁@@"
係咁打分,但RB,DDR等等都可以打分@@
作者: Torchic╳小火雞    時間: 13-3-2012 22:54
目前路線之類的都未有消息
要等3月14日日本出左之後先知

不過唯一肯定既係
你狂玩jubeat 的確終有一日會開晒果六首歌
作者: Leaf~A    時間: 14-3-2012 04:49
想問姐係原本個TRAVEL同APPEND係分開?

聽日放假如果冇更新
就要等下星期先有時間打了-_-
作者: Torchic╳小火雞    時間: 14-3-2012 11:11
冇錯 係分開

不過你應該唔駛諗呢幾日有得打
作者: 下..唔係掛    時間: 14-3-2012 12:29
睇得出樓主真係好熱愛於街機
其實你一星期會用?$去打機-,-?

我有諗過JUBEAT 玩同一首歌幾十次玩到SS為止
不過覺得咁樣好哂錢
作者: lll161616    時間: 14-3-2012 17:43
消息update
只要將APPEND TRAVEL所有歌解禁可開新歌

DJ YOSHITAKA-JOMANDA (7/9/10)
作者: 六神綱    時間: 14-3-2012 21:25
消息update
只要將APPEND TRAVEL所有歌解禁可開新歌

DJ YOSHITAKA-JOMANDA (7/9/10)
lll161616 發表於 14-3-2012 17:43

又一首basic lv7,感覺會係一首幾難玩的歌呢
作者: jimmg12    時間: 14-3-2012 21:34
EXT終盤の同時押し

□□■□
■■■■
□□■□
□□■□

點禁架= ="
作者: lanceson7958    時間: 14-3-2012 23:15
EXT終盤の同時押し

□□■□
■■■■
□□■□
□□■□

點禁架= =" ...
jimmg12 發表於 14-3-2012 21:34

呢個直頭係繼 恋のダイヤル6700 黑電話來訪後又一「EXC防止策」
作者: jimmg12    時間: 14-3-2012 23:20
呢個直頭係繼 恋のダイヤル6700 黑電話來訪後又一「EXC防止策」
lanceson7958 發表於 14-3-2012 23:15

可能要用埋手臂禁sosad
作者: Leaf~A    時間: 15-3-2012 01:26
回復 14# lll161616

之前仲以為冇佢既歌繼續只有佢同96係4代都有一隻LV10歌-,-
作者: Torchic╳小火雞    時間: 15-3-2012 08:05

[youtube]TNDNY1PJJ-0[/youtube]
好了 有片源了

EXT終盤同時押

□■□
■■■■
□□■□

點禁架= =" ...
jimmg12 發表於 2012/3/14 21:34

你細心d睇下 其實唔係同押黎(雖然你當佢同押打都應該得)

我諗
假如拍落去 只要唔好打到1號同16號掣 應該得掛 (第二次就要避免埋14號掣)
不過都係搵個穩陣d既方法好
例如左手5 6 11 15 其餘右手

前段好食體力
中段有變速(第一次係jubeat見到咁明顯既變速)
同埋FLOWER既轉圈
副歌中間4粒應該係32分黎(?)

難位係晒兩段副歌既後段
睇落似易過Evans 不過實際情況要大家玩過先知
作者: 六神綱    時間: 15-3-2012 08:59
好了 有片源了

我諗
假如拍落去 只要唔好打到1 ...
Torchic╳小火雞 發表於 15-3-2012 08:05

我諗你係時候update一下前面d 原創曲的難度,雖然wiki都有....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 15-3-2012 09:39
我諗你係時候update一下前面d 原創曲的難度,雖然wiki都有....
六神綱 發表於 2012/3/15 08:59

我忘記了
感謝你的提醒

=======================

等下要出港島
然後想想要去哪裡打機
作者: jimmg12    時間: 15-3-2012 10:54
好了 有片源了

我諗
假如拍落去 只要唔好打到1 ...
Torchic╳小火雞 發表於 15-3-2012 08:05

聽到EVANS既節奏.....

又一變態10LV歌....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 15-3-2012 11:08
聽到EVANS既節奏.....

又一變態10LV歌....
jimmg12 發表於 2012/3/15 10:54

佢有EVANS既節奏
開頭有ALBIDA既中間四粒轉圈
中間又有FLOWER既大轉圈

都唔知想點
作者: jimmg12    時間: 15-3-2012 11:11
佢有EVANS既節奏
開頭有ALBIDA既中間四粒轉圈
中間又有FLOWER既大轉圈

都唔知想點 ...
Torchic╳小火雞 發表於 15-3-2012 11:08

最終BOSS:lol
好有興趣挑戰佢,但又怕佢變成我第4首永遠合格唔到既歌;囧
作者: Torchic╳小火雞    時間: 15-3-2012 11:17
APPEND TRAVEL黎講
呢首算係BOSS
不過全曲黎講 易過AIRIP
至於佢同Evans邊個難d 就要等實際玩過先知

另外532nm都ok難 其實
作者: 79948994    時間: 15-3-2012 14:02
JOMANDA.....個譜就幾有新意....但首歌就真係冇咩新意...
作者: jimmg12    時間: 15-3-2012 15:44
第1日出已有EXC@@....
[youtube]67D-6HvbSVw[/youtube]
作者: hinhin2006    時間: 15-3-2012 20:03
提 問 提 問 ~ ( 只 是 以 我 理 解 )

はじめてAPPEND TRAVEL曲をプレー/それぞれAPPEND ENERGY+500
はじめてAPPEND TRAVEL曲以外をプレー/それぞれAPPEND ENERGY+500

這 應 該 是 指 在 N TUNE 內 玩 到 AT 曲 和 AT 以 外 的 歌 就 會 AE +500 吧 ?
1. 如 果 不 是 會 有 矛 盾 點
2. Ju-Bingo 的 計 算 也 是 玩 完 FINAL TUNE 遊 戲 結 束 才 計 算
3. 話 說 AT 以 外 的 歌 是 指 除 了 那 七 首 用 AE 開 的 歌 ? ( 包 括 APEEND 追 加 )

還 有 , オススメの機種 包 括 了 Jubeat Copious APPEND 的

作者: Torchic╳小火雞    時間: 15-3-2012 20:39
提 問 提 問 ~ ( 只 是 以 我 理 解 )

はじめてAPPEND TRAVEL曲をプレー/それぞれAPPEND ENERGY+500
はじ ...
hinhin2006 發表於 2012/3/15 20:03

はじめて = 第一
應該係話你果日既第一首歌 係APPEND TRAVEL曲既話 就加AE
之後既一樣

另外關於個矛盾點呢...
我諗有兩個可能性
一係呢個係條件(任務?)黎 可能要求你第一首打APPEND TRAVEL曲 可能要你打以外既曲

一係所謂既「APPEND TRAVEL以外」既曲
係指jubeat裡面有出現 但係APPEND TRAVEL以外既曲
例如你係RB玩Broken就唔計 玩STELLAR WIND就計 咁樣?
作者: hinhin2006    時間: 15-3-2012 21:09
一 切 待 APPEND 在 香 港 出 現 後 親 自 驗 證 了
不 知 有 沒 有 火 星
不 過 APPEND TRAVEL 的 7 首 歌 一 律 傳 導 不 能 ~
詳 看 : http://www26.atwiki.jp/jubeat/pages/546.html
作者: Torchic╳小火雞    時間: 15-3-2012 21:15
一 切 待 APPEND 在 香 港 出 現 後 親 自 驗 證 了
不 知 有 沒 有 火 星
不 過 APPEND TRAVEL 的 7 首 歌 ...
hinhin2006 發表於 2012/3/15 21:09

其實我預左冇
因為K記要呃玩家d錢 點會咁著數比人傳
作者: jimmg12    時間: 15-3-2012 21:44
其實我預左冇
因為K記要呃玩家d錢 點會咁著數比人傳
Torchic╳小火雞 發表於 15-3-2012 21:15

同感....

有得傳既話咁個 APPEND TRAVEL出黎都無意義@@"
作者: 六神綱    時間: 16-3-2012 23:11

唔知有冇人得閒逐個解釋上面幾段日文

我所理解的只係:完成特定條件,就能額外追加APPEND ENERGY

唔知有冇人可以按圖逐個位置講一講

p.s.上面「亮燈」的圖案會每日update嗎?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 16-3-2012 23:32
唔知有冇人得閒逐個解釋上面幾段日文

我所理解的只係:完成特定條件,就能額外追加APPEND ENERGY

唔知有冇 ...
六神綱 發表於 2012/3/16 23:11

果7個icon順次序係
jubeat (限copious APPEND)
IIDX 19
GFDM XG3
pop'n 20(香港唔會有)
DDR X3
RB ll
SDVX Booth(香港將會有)
下面三個燈係指果3個時段(圖都有講架啦)

另外會唔會每日update...
應該咁講 第二日就會重新計算

==================================

至於你幅圖呢 我可唔可以問個問題
你係咪有打過cloche(先唔好理有冇pass
如果有 你係第一首就玩 定係第三首先玩?

==================================

我upload下我既情況先...等陣

其實我有5xxxAE 已經可以開到一首歌

於是我真係走去開歌
我就當然去開初音先啦

作者: 六神綱    時間: 17-3-2012 08:33

回復 35# Torchic╳小火雞

我記得我係....第二首玩,應該冇記錯的(汗  
終之肯定唔係第三首

當時想試玩新歌但未有HARD只有玩玩MEDIUM

話說今日的1.5竟然係pop'n music 20,真杯具

p.s.左下計時間個度會唔會因時差跟番日本的時間,即係將我地的時間推遲1小時?
作者: hinhin2006    時間: 17-3-2012 17:48
話 說
剛 在 沙 龍 玩 RB2
分 別 玩 了 砲 姐 ED / cloche / FLOWER
check 了 後 現 在 有 1250 AE
那 就 是 嘛 . . .
開 局 N TUNE 內 玩 了 AT 曲 和 AT 外 的 歌 就 兩 個 都 能 達 成 了
話 說 機 種 的 AT 曲 就 是 在 AT 頁 面 中 機 種 旁 邊 的 歌 嗎
那 會 否 像 RB2 一 樣 , 入 Game 後 便 有 cloche
EG : IIDX19 首 次 入 Game 會 有 532nm ?! GFDMXG3 就 有 Asaki 那 首 ?!
( 這 樣 的 話 其 實 不 難 拿 到 7 首 ) ( 話 說 532nm 的 設 計 很 讚 呢 )
如 果 每 次 去 玩 開 始 就 玩 オススメ機種 , 都 快 了 不 少 了 ~ ( 除 了 pop'n 會 變 悲 劇 外 )
話 說 話 說 . . .
除 了 Jubeat 跟 Reflec Beat II 分 別 是 $5/3TUNE 和 $6/3TUNE 外
其 他 的 IIDX19 / GFDMXG3 / DDRX3 都 分 別 是 $_ / _TUNE ?!
還 有 還 有 ( 拖 . . .
SDVX 何 時 出 和 哪 兒 會 出 呢 orz
作者: 六神綱    時間: 17-3-2012 20:00
話 說
剛 在 沙 龍 玩 RB2
分 別 玩 了 砲 姐 ED / cloche / FLOWER
check 了 後 現 在 有 1250 AE
那 就  ...
hinhin2006 發表於 17-3-2012 17:48

有關IIDX19個度,我可以答你,係!

小弟今日走見試IIDX,入到去已經見到532nm,basic的level 3

因本人冇玩開iidx所以就,結果第二首走左去玩imsh,我知有yhj

但玩親都係basic,

p.s.點解唔見有中華急行呢首歌的...唔通我間錯mode?,我知玩中華急行先可以在rb玩中華急行,但唔見首歌...
作者: Torchic╳小火雞    時間: 17-3-2012 20:32
話 說 機 種 的 AT 曲 就 是 在 AT 頁 面 中 機 種 旁 邊 的 歌 嗎
那 會 否 像 RB2 一 樣 , 入 Game 後 便 有 cloche
EG : IIDX19 首 次 入 Game 會 有 532nm ?! GFDMXG3 就 有 Asaki 那 首 ?!
( 這 樣 的 話 其 實 不 難 拿 到 7 首 ) ( 話 說 532nm 的 設 計 很 讚 呢 )
如 果 每 次 去 玩 開 始 就 玩 オススメ機種 , 都 快 了 不 少 了 ~ ( 除 了 pop'n 會 變 悲 劇 外 )
話 說 話 說 . . .
除 了 Jubeat 跟 Reflec Beat II 分 別 是 $5/3TUNE 和 $6/3TUNE 外
其 他 的 IIDX19 / GFDMXG3 / DDRX3 都 分 別 是 $_ / _TUNE ?!
還 有 還 有 ( 拖 . . .
SDVX 何 時 出 和 哪 兒 會 出 呢 orz
hinhin2006 發表於 2012/3/17 17:48

AT曲應該就係指果六首歌
例如你玩rb就係要玩cloche 玩iidx就玩532nm

另外上面也說了 iidx你一玩就會見到532nm
唔只iidx 就算其他遊戲都係
你玩ddr會見到twinkle heart
玩xg3會見到幸せのかたち 如此類推

關於價錢
目前IIDX19同DDRX3都係$6/3首 (有extra stage
XG3既話 GF就$8 DM就$10 各3首 (有extra stage

SDVX...嗯...我也不知道
不過荃金同VZ應該入就是了(個人直覺

=====================================

但玩親都係normal,

p.s.點解唔見有中華急行呢首歌的...唔通我間錯mode?,我知玩中華急行先可以在rb玩中華急行,但唔見首歌...
六神綱 發表於 2012/3/17 20:00

如果你係玩standard既話
照計應該係有中華急行
不過中華急行好似係IIDX18 RA個folder度
你搵IIDX19既話應該唔會搵到 好似係

===============================

又開多首

作者: 六神綱    時間: 17-3-2012 21:12
AT曲應該就係指果六首歌
例如你玩rb就係要玩cloche 玩iidx就玩532nm

另外上面也說了 iidx你一玩就會見到5 ...
Torchic╳小火雞 發表於 17-3-2012 20:32

間standard應該唔難,但轉folder...事關對親rb同jubeat以外都唔係好識操作

睇黎我都會開左兩首Lv.10的歌先,即532nm或者HBHB

希望星期一中午都已經玩到JUBEAT APPEND

p.s.呢幾日你係主要打咩儲AE?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 17-3-2012 21:43
間standard應該唔難,但轉folder...事關對親rb同jubeat以外都唔係好識操作

睇黎我都會開左兩首Lv.10的歌先,即532nm或者HBHB

希望星期一中午都已經玩到JUBEAT APPEND

p.s.呢幾日你係主要打咩儲AE?
六神綱 發表於 2012/3/17 21:12

所謂既folder呢
就係指每一代既分類

簡單黎講
你揀歌果陣 揀返LINCLE
然後禁一下下面果排白色掣
之後就會show晒每個folder出黎 有19Lincle 18RA 17Sirius 16Empress...
你揀返上一代 即係18 就應該會搵到

另外除左每一代既folder 你亦都可以揀剩係show指定lv既歌
方便你揀歌

順帶一提 如花係16Empress

============================

呢排...我咩都玩
每個時段都玩一次 就咁
(相反jubeat少玩左好多
作者: 79948994    時間: 18-3-2012 01:47
假若於各大音樂遊戲玩APPEND TRAVEL曲,就會送500AE,
玩APPEND TRAVEL以外的樂曲,也會送500AE,
每日只限拿一次。(七種遊戲分開計算)

呢個唔明...即係拎到最盡有幾多AE?
作者: Leaf~A    時間: 18-3-2012 02:01

原來係咁的,,咁我得聽日放假點煲都冇用..
作者: Torchic╳小火雞    時間: 18-3-2012 09:21
玩APPEND TRAVEL以 ...
79948994 發表於 2012/3/18 01:47

簡單黎講
假設APPEND TRAVEL出左之後 你未玩過rb既話(打個例子啦)
你宜家去打一次rb
你打一次AT曲(rb既話就係cloche) 就會送500AE
打一次非AT曲(cloche以外既所有歌) 就會再送500AE
而上面呢兩個500AE就只可以拎一次(換言之總共賺1000AE)

同樣既方法 你再用多次落IIDX(玩532nm) XG3(玩幸せのかたち) DDR(玩TWINKLE HEART)
每個遊戲又賺多1000AE
即係夾埋就賺左4000AE了(已經可以開到一首歌)

然後你等到jubeat copious APPEND出左之後
再用返上面同樣既方法落jubeat (AT曲你可以玩果6首既任何一首)
咁又賺多1000AE

假如SDVX可以趕得切出埋既話 用返上面既方法又會賺到1000AE(玩candii)
當然我估唔會咁快有

結論:
你目前可以用呢個方法賺到4000AE
copious APPEND出左之後 你可以賺多1000AE(即係總共5000AE
作者: hinhin2006    時間: 19-3-2012 20:41
話 說 . . .
N 日 前 玩 RB2 所 亮 的 燈 ( 開 始 玩 AT 曲 + AT 外 曲 )
現 在 還 亮 了 沒 關 OTL
難 道 是 只 會 開 一 次 ww ?!
作者: Torchic╳小火雞    時間: 19-3-2012 21:44
話 說 . . .
N 日 前 玩 RB2 所 亮 的 燈 ( 開 始 玩 AT 曲 + AT 外 曲 )
現 在 還 亮 了 沒 關 OTL
難 道  ...
hinhin2006 發表於 2012/3/19 20:41

這個應該只可以拿一次

可以重複拎既應該得下面
- 每鋪100AE(オススメ機種:每鋪150AE)
- 時段bonus(一個時段50,兩個再送75,三個再送100)
作者: 六神綱    時間: 20-3-2012 21:51

這個應該只可以拿一次

可以重複拎既應該得下面
- 每鋪100AE(オススメ機種:每鋪150AE)
- 時段bonus(一 ...
Torchic╳小火雞 發表於 19-3-2012 21:44

順帶一提,時段bonus係有時差的

例如日本的12點至5點即係香港的11點至4點

只需要將你眼前的時間推前一小時就可以
作者: jimmg12    時間: 20-3-2012 22:32
大埔I-GAME仲係冇
作者: Torchic╳小火雞    時間: 21-3-2012 19:36
大埔igame仲係冇append?
咁神奇?

我記得上代
全港既jubeat都係差唔多果幾日時間更新做append

順帶一提,時段bonus係有時差的

例如日本的12點至5點即係香港的11點至4點

只需要將你眼前的時間推前一小 ...
六神綱 發表於 2012/3/20 21:51

對 推前一小時

不過要係11點之前打一鋪 真係難
我通常都係岩岩先起身(而且樓下冇機鋪
作者: ﹏柚柚*    時間: 27-3-2012 01:07
其實。。
3000 1隻歌=_=
我而家得1000
點玩=__=

同埋d歌系咪可以傳到?
作者: lll161616    時間: 27-3-2012 06:54
其實。。
3000 1隻歌=_=
我而家得1000
點玩=__=

同埋d歌系咪可以傳到?
﹏柚柚* 發表於 27/3/2012 01:07

傳導不可-.-
作者: jimmg12    時間: 27-3-2012 07:12
大埔igame仲係冇append?
咁神奇?

我記得上代
全港既jubeat都係差唔多果幾日時間更新做append

對 推前一 ...
Torchic╳小火雞 發表於 21-3-2012 19:36

前日終於有
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-3-2012 19:55
其實。。
3000 1隻歌=_=
我而家得1000
點玩=__=

同埋d歌系咪可以傳到?
﹏柚柚* 發表於 2012/3/27 01:07

其中一個最快既方法 就係玩下其他音樂遊戲
#3有講

最慳錢既方法 就係等下一代
作者: ﹏柚柚*    時間: 27-3-2012 23:07
其中一個最快既方法 就係玩下其他音樂遊戲
#3有講

最慳錢既方法 就係等下一代 ...
Torchic╳小火雞 發表於 27-3-2012 19:55

/_\系時候要打鼓機同rb啦..............
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-3-2012 23:09
/_\系時候要打鼓機同rb啦..............
﹏柚柚* 發表於 2012/3/27 23:07

搵日得閒就搵我啦(茶

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2