樂古Nakuz

標題: 有點心灰..依加完全5知點好 [打印本頁]

作者: 小星琳    時間: 26-12-2010 12:03
標題: 有點心灰..依加完全5知點好

我同男朋友一起了就8個月了.....
但5知點解佢越來5越5相信我所講ge野.....
我又冇講大話啊.....
每次同佢講親d野....佢就會話你得先相....
我真係好5開心.....我問佢點解成日都5信我....
佢竟話因為根本5可信.....我真係好失望.....
因為我得16歲....我媽又係個d好古老ge人....
所以我5敢話比我媽知我拍拖....但其實我好想比我媽知....
5想偷偷麼麼咁.....
琴日我男朋友送我回家....比我媽d朋友見到....
我就好驚啦....之後佢就安撫我....
話5會ge你5好稔咁多啦.....
但今日就話如果你媽5比都要分手....之後佢問我聽過夫妻本是同林鳥.大難臨頭各自飛這是一句諺語??....
.之後佢就話如果我媽5比我都會咁做.....
因為女朋友可以有好多個,但父母只有2個.....
係佢講得岩....但有冇稔聽個個ge感受....
佢姐係叫我如果我媽5比我拍就分手啦.....
我個下真係好傷.....估5到佢咁咁講.....
聽到佢咁講我真係好心淡.....     
明明係我5開心...想佢哄.....
但好似變左佢嬲我lo....
唉....我依加都5知點好
作者: 小星琳    時間: 27-12-2010 10:10
推.......
作者: yinb34567    時間: 27-12-2010 11:42
距有距既道理
话哂十六碎都味去到一个完全成熟既地步
你要问下距系米想仲同你拍落去
而呢d说话往往令到你好心灰
而根据你呢篇野又令我觉得你男友好似好衰格甘
而且你系米做佐d野令到距有呢d做法?
一段感情既维系好需要坦诚既倾诉
我只系局外人
根本就没有资格理你d私人事
不过我都想你同你男友能够和好
作者: 小星琳    時間: 27-12-2010 12:13
距有距既道理
话哂十六碎都味去到一个完全成熟既地步
你要问下距系米想仲同你拍落去
而呢d说话往往令到你好 ...
yinb34567 發表於 27-12-2010 11:42

唉...我同佢好番了.....
不過係佢應該覺得已冇野....
但我卻未能平復....係朋友口中得知原來佢覺得我好煩....
但我5搵佢咁多...同d朋友傾計(男性)因為個人同男比較fd....佢又呷醋...佢講哂啦.....
就係因為怕佢再覺得我煩...5開心.....我都5敢搵佢...係最近我2個月我有昤會覺得我d男仔朋友對我ge關心比佢多....好多時朋友都做到ge野佢反而做5到....  講到呢到我都5知點好了....
作者: =生無可戀)-    時間: 27-12-2010 14:37
睇落去..個男友的確想分手..
因為佢當每一次同你面對面講野時..
都帶有不耐煩心情咁..
做得男友就要令女友開心嫁啦..
竟然做5出..咁就一開始就5好一齊啦
咩屋企後對就要分手呢?搵籍口也?
作者: 小星琳    時間: 27-12-2010 15:08
睇落去..個男友的確想分手..
因為佢當每一次同你面對面講野時..
都帶有不耐煩心情咁..
做得男友就要令女友 ...
=生無可戀)- 發表於 27-12-2010 14:37

但有時又好緊我擔心我...我都5知點好....
遲番屋次企次都會問有冇人送啊咁...
作者: =生無可戀)-    時間: 27-12-2010 15:18
但有時又好緊我擔心我...我都5知點好....
遲番屋次企次都會問有冇人送啊咁... ...
小星琳 發表於 27-12-2010 15:08

咁我又5知佢啦..
但咁問..可能想知你有冇其他人會送囉..
作者: 小星琳    時間: 27-12-2010 15:24
咁我又5知佢啦..
但咁問..可能想知你有冇其他人會送囉..
=生無可戀)- 發表於 27-12-2010 15:18

佢成日覺得我5識照顧自己....
作者: =生無可戀)-    時間: 27-12-2010 15:53
佢成日覺得我5識照顧自己....
小星琳 發表於 27-12-2010 15:24

例如:?
佢想你照顧佢?
作者: 小星琳    時間: 27-12-2010 15:59
例如:?
佢想你照顧佢?
=生無可戀)- 發表於 27-12-2010 15:53

例如全家番哂大陸...得番我自己一個...
就好擔心我...覺得我5識照顧自己....
佢想5想我照顧佢我就5知啦...
作者: =生無可戀)-    時間: 27-12-2010 16:02
例如全家番哂大陸...得番我自己一個...
就好擔心我...覺得我5識照顧自己....
佢想5想我照顧佢我就5知啦... ...
小星琳 發表於 27-12-2010 15:59

咁你叫佢照顧你囉..再5系有個性D
我識得照顧自己嫁啦
作者: 小星琳    時間: 27-12-2010 16:57
咁你叫佢照顧你囉..再5系有個性D
我識得照顧自己嫁啦
=生無可戀)- 發表於 27-12-2010 16:02

佢就係話我成日照顧自己咩都要佢擔心....搞到佢好累....
但其實我5明有d咩要佢擔心
作者: =生無可戀)-    時間: 27-12-2010 17:02
佢就係話我成日照顧自己咩都要佢擔心....搞到佢好累....
但其實我5明有d咩要佢擔心 ...
小星琳 發表於 27-12-2010 16:57

咁奇怪既..
感情上..唉
作者: 小星琳    時間: 27-12-2010 17:14
咁奇怪既..
感情上..唉
=生無可戀)- 發表於 27-12-2010 17:02

我d男性朋友係咁叫我同佢分手...
話佢5識做1個男朋友...
但如果比多1次機會佢我又怕受傷....
5知點好
作者: =生無可戀)-    時間: 27-12-2010 17:37
我d男性朋友係咁叫我同佢分手...
話佢5識做1個男朋友...
但如果比多1次機會佢我又怕受傷....
5知點好 ...
小星琳 發表於 27-12-2010 17:14

我就5會叫你分5分好..
呢D野廢時教到你後悔
問心想5想就ok
5好理人點講
作者: yinb34567    時間: 27-12-2010 17:46
回復 14# 小星琳

好番但仲有少少问题bo…
小心d好
你同男仔fd d
你男朋友当然会呷醋la
但你又话距觉得你好烦
甘距真系衰佐d
自己女朋友都觉得烦
有d吾系路
作者: 小星琳    時間: 27-12-2010 18:45
回復  小星琳

好番但仲有少少问题bo…
小心d好
你同男仔fd d
你男朋友当然会呷醋la
但你又话距觉得 ...
yinb34567 發表於 27-12-2010 17:46

但佢真係好似我d朋友所講5係1個好男朋友嗎???
作者: yinb34567    時間: 27-12-2010 21:06
回復 17# 小星琳

距可以好好
都可以好衰
同埋你都ok吸引嫁bo
睇泥你果d男仔fd都中意你
叫你分手
真系有私心
最後距系吾系好男友or衰男友我真系吾知
因决定权系你果度丫
作者: 小星琳    時間: 27-12-2010 22:47
回復  小星琳

距可以好好
都可以好衰
同埋你都ok吸引嫁bo
睇泥你果d男仔fd都中意你
叫你分手
真系 ...
yinb34567 發表於 27-12-2010 21:06

下!!!我有幾吸引...點解咁講....我都5知點解我同d男仔真係好fd....
但佢地又冇咩可能中2我波....我5知點解開始覺得佢會5會1拖2....
因為佢話比d fd知覺得我煩......又好小打電話比我...sms好多時1小時先應1個
作者: yinb34567    時間: 28-12-2010 11:33
回復 19# 小星琳

有时吾洗逼得太梗
有时都吾好甘多疑心
你男朋友就会觉得'你甘都吾信我',心中可能会产生一d厌恶既感觉
所以呢真正既爱系等於真正既信
你要学呢样野
吾糸大家都没有好处
作者: 小星琳    時間: 28-12-2010 13:12
回復  小星琳

有时吾洗逼得太梗
有时都吾好甘多疑心
你男朋友就会觉得'你甘都吾信我',心中可能会产 ...
yinb34567 發表於 28-12-2010 11:33

因為佢之前同我講話佢試過1拖2...但係冇人知佢1拖2....
我先咁稔...不過我當然冇講出來
作者: yinb34567    時間: 28-12-2010 15:26
回復 21# 小星琳

男仔有时甘up
就系想test下你反应系点
我系男仔我明白呢d野
男仔甘花心真系好危险
不过如果距系爱你
距会为你去改变
你觉得距爱吾爱你?
作者: 小星琳    時間: 28-12-2010 15:32
回復  小星琳

男仔有时甘up
就系想test下你反应系点
我系男仔我明白呢d野
男仔甘花心真系好危险
不 ...
yinb34567 發表於 28-12-2010 15:26

之前好愛...但依加我5知了....
作者: yinb34567    時間: 28-12-2010 16:09
回復 23# 小星琳

甘距系米真系完全爱你就真系判断吾到
其实你有同距好serious甘倾过?
作者: 小星琳    時間: 28-12-2010 16:25
回復  小星琳

甘距系米真系完全爱你就真系判断吾到
其实你有同距好serious甘倾过? ...
yinb34567 發表於 28-12-2010 16:09

傾咩??問佢仲中5中2我???
作者: yinb34567    時間: 28-12-2010 22:19
梗系吾系
同距倾下未来既事
有咩打算
如果距都系hea答
甘就大打折扣la
另外
同距倾下d比较私密既野
甘距就会觉得你好信任距
自然会对你好d
作者: 小星琳    時間: 29-12-2010 12:21
梗系吾系
同距倾下未来既事
有咩打算
如果距都系hea答
甘就大打折扣la
另外
同距倾下d比较私密既野
甘距就 ...
yinb34567 發表於 28-12-2010 22:19

我同佢分手了
他提出的.....
作者: yinb34567    時間: 29-12-2010 15:38
回復 27# 小星琳

甘你宜加点?
吾梗要la
为呢d男仔吾需要吾开心
至於你仲好吾好开始一段新感情
就最好吾好la
倒不如好好study
以後一定大把男仔俾你吸引到
我衷心祝福你
你一定要好好加油!
作者: 小星琳    時間: 29-12-2010 18:43
回復  小星琳

甘你宜加点?
吾梗要la
为呢d男仔吾需要吾开心
至於你仲好吾好开始一段新感情
就最好 ...
yinb34567 發表於 29-12-2010 15:38

我嘗試挽留...希望5會分手....
因為其實2個都有錯.....
佢好固執我都好固執....
但我願意退一步....抱留....
但仍好似5願意.....
作者: yinb34567    時間: 29-12-2010 20:45
回復 29# 小星琳

即系你仲中意距?
竟然已成定局
就吾好再抱憾la
你就吾好再难为自己
去为一个甘既男仔而吾开心
见到你甘
真系有d於心不忍
作者: 小星琳    時間: 29-12-2010 21:57
回復  小星琳

即系你仲中意距?
竟然已成定局
就吾好再抱憾la
你就吾好再难为自己
去为一个甘既男仔 ...
yinb34567 發表於 29-12-2010 20:45

因為我仲好中意佢....
我都知佢仲中意我ge....
所以我同佢大家比多次機會對方....
做朋友重新認識對方希望了解對方多d
作者: yinb34567    時間: 30-12-2010 11:19
回復 31# 小星琳

甘都好既
希望你地重新了解大家後
可以再一次深爱对方
如果再有咩难题可以同我吹下
希望你地未来可以好好生活落去
作者: 小星琳    時間: 30-12-2010 11:33
回復  小星琳

甘都好既
希望你地重新了解大家後
可以再一次深爱对方
如果再有咩难题可以同我吹下
希 ...
yinb34567 發表於 30-12-2010 11:19

我用佢分過3次.....之後再一起左8個月....
計埋其實有1年....可以話好深刻....
所以我就捨不得放下....堅持堅持
作者: yinb34567    時間: 30-12-2010 17:35
回復 33# 小星琳

一次既感情失败会带来更大既成长
希望你会更加成熟
既然你同距经过甘多辛酸都仲可以一起
睇泥距都有好多优点吧!
作者: 小星琳    時間: 30-12-2010 17:40
回復  小星琳

一次既感情失败会带来更大既成长
希望你会更加成熟
既然你同距经过甘多辛酸都仲可以一 ...
yinb34567 發表於 30-12-2010 17:35

我都5清楚....佢對我好掛
作者: 寬衣十八醉    時間: 30-12-2010 19:39
既然都離離合合左咁多次, 咁你地係因為乜野番埋一齊先 ?

如果只係因為唔捨得段感情而放唔低, 我更加建議你放低

真係開心嘅, 繼續拍拖先囉, 拍拖呢個階段就係比你咁用, 冇話拍過拖唔甩得

比D信心自己同埋對方, 仲有對呢段感情要有信心
若然怕對方嫌你煩, 又怕自己煩到人, 就係信心不足, 總係怕會散

有野再一齊討論^^
作者: yinb34567    時間: 30-12-2010 20:41
回復 35# 小星琳

希望距可以好好珍惜你
由你既言论睇得出你系好女仔
作者: 小星琳    時間: 30-12-2010 21:11
回復  小星琳

希望距可以好好珍惜你
由你既言论睇得出你系好女仔
yinb34567 發表於 30-12-2010 20:41

希望啦
作者: 小星琳    時間: 30-12-2010 21:17
既然都離離合合左咁多次, 咁你地係因為乜野番埋一齊先 ?

如果只係因為唔捨得段感情而放唔低, 我更加建議 ...
寬衣十八醉 發表於 30-12-2010 19:39

我係因為仲好中意佢.....
我已好盡力挽留了....
點解之前分左咁多次都可以一起番係因為我同佢之前都係5了解大家分開.....
大家都好中2對方.....
作者: 寬衣十八醉    時間: 30-12-2010 21:59
我係因為仲好中意佢.....
我已好盡力挽留了....
點解之前分左咁多次都可以一起番係因為我同佢之前都係5了 ...
小星琳 發表於 30-12-2010 21:17

咁依家一定好了解對方啦 ?
你仲鍾意佢, 你自己都好有決心, 咁即係冇咩問題 ~
作者: 小星琳    時間: 30-12-2010 22:01
咁依家一定好了解對方啦 ? 問題算係解決咗啦 ?
寬衣十八醉 發表於 30-12-2010 21:59

未.....佢覺得我5了解佢
作者: 寬衣十八醉    時間: 30-12-2010 22:04
未.....佢覺得我5了解佢
小星琳 發表於 30-12-2010 22:01

有冇諗過第一次係點樣一齊 ? 之後又點解分開 ? (講緊第一次咋 ~)

到依一刻, 你仲係覺得自己唔了解佢, 咁又真係有D問題喎 !

你又覺得佢了唔了解你呢 ? 係唔係兩個人都面對咁嘅問題先 ?
如果只係單方面, 咁之後嘅日子要更加更加用心啵

同埋, 其實你地依家過成點呢 ?
作者: 小星琳    時間: 30-12-2010 23:12
有冇諗過第一次係點樣一齊 ? 之後又點解分開 ? (講緊第一次咋 ~)

到依一刻, 你仲係覺得自己唔了解佢, 咁 ...
寬衣十八醉 發表於 30-12-2010 22:04

UM......點一起我忘了....
但我個次同佢係因為我覺得我對佢來講好似可有可無咁....
早上1個sms....悶打來....訓之前1個sms...
得閒就出下街咁.....
番學又小講野...
佢高我1級....撞見只係你眼望我眼......
我真係接受5到....所以分手了
可能佢覺得佢好了解我掛.....
但我覺得又5算....
不過是實就係我真係5了解佢...所以我會比心機.....
我同佢依加都係sd下sms....
佢知我明天要跑步又會關心我叫我5好去....
話我身體差.....
但冇傾電話lo...
我都5知關係算d咩
作者: 寬衣十八醉    時間: 30-12-2010 23:19
UM......點一起我忘了....
但我個次同佢係因為我覺得我對佢來講好似可有可無咁....
早上1個sms....悶打來 ...
小星琳 發表於 30-12-2010 23:12

算係大家都覺得心入面有D野掛 !

講番第一次分開, 可以話係存在感唔夠, 可有可無, 即係你根本做唔到陪伴佢嘅角色
同佢一樣咁做, 都係大家幫來幫去, 咁樣先多交流, 多溝通

電話唔傾係你唔主動定佢唔鍾意先 ? SMS其實幾恰人, 因為短短一段文字, 好多野都難以表達 !
傾電話會有節奏, 聲線, 語調等等變化, 都有助了解對方 ~ 例如平時出街你可以一聽佢語氣就知佢諗緊咩, 知道佢諗法, 大家配合可以好D

講幾多年都係呢句, 拍拖係兩個人嘅事, 互相配合係必須
況且你都意識到問題應該喺大家了解不足, 又或者有誤會, 但係冇講清楚就變成唔多願出聲

佢識關心你, 證明你們之間仲係有愛嘅, 未來日子可以試下比多D信心, 你好似成日怕散咁呀 !
你地D關係算咩呢 ? 有少少想講又唔敢講嘅心態 ! 好似某D說話, 一講咗就引爆炸彈 ?

你先繼續落去啦, 因為你再諗, 一時之間都做唔到D咩, 呢種情況係需要時間嘅 !
作者: 小星琳    時間: 30-12-2010 23:41
算係大家都覺得心入面有D野掛 !

講番第一次分開, 可以話係存在感唔夠, 可有可無, 即係你根本做唔到陪伴佢 ...
寬衣十八醉 發表於 30-12-2010 23:19

講真我真係1個好5得閒ge人....
好多時候佢好想我陪佢....但我都冇時間陪佢.....
到我有時間佢又冇時間.....所以佢會經常陪怨....但我都好想陪佢.....   
周埋佢家人都想佢陪下佢地....
所以我晚上又5係好敢打比佢.....
怕煩到佢.....因為佢平均食飯時間係11點.....
所以就5敢打比佢啦......
作者: 寬衣十八醉    時間: 31-12-2010 00:21
講真我真係1個好5得閒ge人....
好多時候佢好想我陪佢....但我都冇時間陪佢.....
到我有時間佢又冇時間... ...
小星琳 發表於 30-12-2010 23:41

咁又唔洗咁灰心, 好多人都係咁, 呢個係香港嘛 ~
要維持總有方法, 愛情真係冇咩限界, 唔知好定唔好, 總之愛情係任你, 要嘅就係兩顆心 !

先陪佢過左2010, 睇下可唔可以開開心心過 ? 比番D存在感佢, 有你陪佢會開心, 佢因你而快樂 ~

佢忙, 你都可以打個電話, 問下佢點辛苦, 有冇受人地氣, 有咩唔開心, 一齊傾, 齊齊面對囉 !
點解伴侶叫伴侶 ? 就係要陪伴架嘛 ! 放輕鬆, 經過咁多次挑戰你地依然喺埋一齊, 係幾難得嘅一件事

冇經歷過, 你地又點會有美好嘅回憶 ?

放心, 盡可能聽日陪佢一齊過 ~ (或者你地本來就已經打算一齊過 ? 如是者, 我蠢左)
作者: 小星琳    時間: 31-12-2010 08:34
咁又唔洗咁灰心, 好多人都係咁, 呢個係香港嘛 ~
要維持總有方法, 愛情真係冇咩限界, 唔知好定唔好, 總之愛 ...
寬衣十八醉 發表於 31-12-2010 00:21

今日我仲要去練跑...
晚上父母好小比出.....
同埋我約佢一起都練...佢都話累推左我.....
作者: 寬衣十八醉    時間: 31-12-2010 18:17
今日我仲要去練跑...
晚上父母好小比出.....
同埋我約佢一起都練...佢都話累推左我..... ...
小星琳 發表於 31-12-2010 08:34

最後一日都唔得 ? 有D可惜, 因為兩個人齊度過真係甜蜜D ~

咁身體要休息係正常, 你都體諒下佢, 睇下佢點解攰啦
亦可以喺佢話攰, 推辭你嘅時候, 你同佢約定下次佢要陪你練, 係兩個人之間承諾 !

話時話, 你父母唔放心交你比男朋友照顧 ?
作者: 小星琳    時間: 31-12-2010 20:16
最後一日都唔得 ? 有D可惜, 因為兩個人齊度過真係甜蜜D ~

咁身體要休息係正常, 你都體諒下佢, 睇下佢點解 ...
寬衣十八醉 發表於 31-12-2010 18:17

可能係因為我得16歲又係全家最細個個啦....
作者: 寬衣十八醉    時間: 31-12-2010 20:29
可能係因為我得16歲又係全家最細個個啦....
小星琳 發表於 31-12-2010 20:16

咁都無可厚非嘅, 重點係全家最細 ~ 好自然會覺得你係細, 即使你都16歲女
By the way 男方幾多歲 ? 聽你講落, 我覺得佢好似大過你2年左右咁樣 ?
作者: 小星琳    時間: 31-12-2010 21:40
咁都無可厚非嘅, 重點係全家最細 ~ 好自然會覺得你係細, 即使你都16歲女
By the way 男方幾多歲 ? 聽你講 ...
寬衣十八醉 發表於 31-12-2010 20:29

佢17大我1年...
作者: 寬衣十八醉    時間: 31-12-2010 23:07
佢17大我1年...
小星琳 發表於 31-12-2010 21:40

預多左一年, 佢平時好多野做 ? 我睇番之前D帖, 佢真係幾唔得閒理你咁 ?
始終我都係建議多溝通, 大把人拍拖係咁傾電話, 你地離離合合一來少有, 二來應該有所得著 ~

試下由SMS轉成傾多D電話, 甚至多D約出嚟 (唔一定係二人世界嘅, 可以喺朋友面前晒下甜蜜啦 ?)

不過, 睇嚟我暫時都唔係好幫到你, 我就少講廢話啦

呀, 另外係, 新年快樂 ! ^^
作者: 小星琳    時間: 1-1-2011 11:06
預多左一年, 佢平時好多野做 ? 我睇番之前D帖, 佢真係幾唔得閒理你咁 ?
始終我都係建議多溝通, 大把人拍 ...
寬衣十八醉 發表於 31-12-2010 23:07

唉....我琴日打左3次都係冇人聽....
2次冇人聽...1次我問可5可以打比佢...佢say no  話5想.....
我琴日等佢打比我/sms我等到2點....
但係都係冇....
我好多朋友話你努力我睇得出.....
但係佢冇努力啊....
但佢又話重新認識彼此....但係要雙方努力....
得你1個點都冇用.....
佢講得岩...得我1個點都冇用ge....
作者: yinb34567    時間: 1-1-2011 20:00
呃一点算~
作者: 小星琳    時間: 1-1-2011 22:38
呃一点算~
yinb34567 發表於 1-1-2011 20:00

5好呃...教下我點做啦
作者: yinb34567    時間: 1-1-2011 23:59
回復 55# 小星琳

我真系好想问你点睇距
我好欣赏你永不放弃
好俾心思系段感情度
但吾通你真系feel吾到?

我都曾经同你同一问题
我想挽留我女朋友
距同我越泥越疏忽
可能我吾想正视

系事实
最终有一日
距同我分手
果时
我真系好痛
我一直系到想糸米我错
我吾好
但最後我觉得我每日系到等距sms真系好哂时间
入面只系一句成日都up既我爱你
次次倾都系无话题

其实你心已有答案
你可以继续同距一起
但系
勉强真系有幸福?
作者: 小星琳    時間: 2-1-2011 10:49
回復  小星琳

我真系好想问你点睇距
我好欣赏你永不放弃
好俾心思系段感情度
但吾通你真系feel吾到 ...
yinb34567 發表於 1-1-2011 23:59

我知佢對我仲有野....                    
之前分手佢5肯放手......
直到我接受番佢.....
呢件是不只發生1次....
我覺得佢都可以咁挽番....
我都會盡我能力......
但我有比個日期自己....
到左個日仲係咁我會放棄.....
作者: yinb34567    時間: 2-1-2011 19:48
回復 57# 小星琳

甘你加油la
希望到果日你既爱可以熔化距

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2