樂古Nakuz

標題: 新手問題~唔該~各位高手知就回一回帖啦^^ [打印本頁]

作者: 金仔乂    時間: 2-4-2010 00:50
標題: 新手問題~唔該~各位高手知就回一回帖啦^^

請問各位高手一D問題

我E加玩 血精靈 聖騎士

1.天賦 應該加咩好 神聖 防護 懲戒?

2.專業技能 學D咩好?(官網寫最多可以兩種)

3.最後就係 成就 有D咩用?

希望各位高手知道的話就講啦^^
係E到先同各位高手說個〝多謝〞
萬分感激

如果有新手有咩唔明都可以係E到講!!!

大家都可以係E到分享一下自己D經歷又或者建意等等~吹下水都OK
作者: 。新月。    時間: 3-4-2010 14:22
請問各位高手一D問題

2.專業技能 學D咩好?( ...
金仔乂 發表於 2-4-2010 00:50

1.    1-80等升級用懲戒

80lv大過左之後 如果想做坦就點防護, 想做補就點神聖, 想做傷害輸出既就點懲戒

2. 專業最好就係珠寶+鍛造, 不過係好哂錢, 可以考慮 珠寶+採礦

3. 成就有d就有獎勵坐騎, 大部份都係冇獎勵既. 不過有d成就你做完你都幾有成就感..
    不過依家風氣變啦,, 你80lv 想raid 個個都睇成就.. 因為佢想知你有冇打過, 所以成就依家就變左好    似見工紙咁= =
作者: 金仔乂    時間: 3-4-2010 17:49

回復 2# 。新月。

等左好來先有人回
魔獸個討論區真係冇咩人...

多謝您既回答

E加明白左D啦

作者: 【疾﹏風】    時間: 3-4-2010 19:21
我覺得..專業好麻煩- -
我揀左附魔..我依家30LV
打副本D裝又分解吾到,,
要打番D低LV副本先分解到,...
作者: 金仔乂    時間: 3-4-2010 23:14

想請問各位高手

1.如果學錯左D 專業技能 有冇得從學番其他技能呀???

2.新手有咩方法升LV最快?(係唔係打副本就得)?

3.我想知 雕紋 有咩用又或者點用?

各位高手知道就回一回我la

唔該!

作者: 廷。TiNg    時間: 3-4-2010 23:44
順便教埋 夜精靈盜賊 得吾得@@?
作者: 。新月。    時間: 4-4-2010 14:34
想請問各位高手

1.如果學錯左D 專業技能 有冇得從學番其他技能呀???

2.新手有咩方法升LV最快?(係唔係打副 ...
金仔乂 發表於 3-4-2010 23:14

1. 可以, 禁 "k" 之後有好多藍條咁既xx技能, 去專業技能果度 禁條藍色條. 之後格黎有個 x 咁既野. 禁左  佢就可以delete.

2. 經驗寶寶/ 副本搵80帶吸經: 1-20 自己解任務升, 20-35 血色修道院, 35-45 祖爾法拉克, 45-55 斯坦索姆, 55-68 破碎, 68-80 自己解任務升

做任務: 1-80 自己解任務升..    如果你熟d任務既話 解任務升都ok快, 不過最快係搵人帶, 不過你要有好多$$
作者: 。新月。    時間: 4-4-2010 14:35
順便教埋 夜精靈盜賊 得吾得@@?
廷。TiNg 發表於 3-4-2010 23:44

一開始我用戰鬥升, 就咁斬就可以殺到怪. 之後到58左右 我轉左刺殺, 靠截肢/毒傷.  依家70 轉左去玩敏銳, 都係秒住怪咁升..

期實你用咩天賦升都得, 只不過係睇你慣唔慣架姐.
作者: 金仔乂    時間: 4-4-2010 22:58

回復 7# 。新月。

先多謝您既回復

1.我想知 雕紋 有咩用又或者點用?

作者: dh    時間: 5-4-2010 03:02
請問各位高手一D問題

2.專業技能 學D咩好?

3.最後就係 成就 有D咩用?

4.如果學錯左D 專業技能 有冇得從學番其他技能呀???

5.新手有咩方法升LV最快?(係唔係打副本就得)?

6.我想知 雕紋 有咩用又或者點用?

金仔乂 發表於 2-4-2010 00:50

一次過來...
1.建議懲戒,但你想走副本升級路線可以選防護,而且60以後用防護天賦升級不會慢很多
2.採礦+珠寶/鍛造;採礦+草藥/採礦+剝皮
3.成就就是記錄你做過甚麼特別事的東西,完成部分成就可以獲得獎勵,但升級路上可以無視
4.專業技能可以透過刪除現有的技能作替代,只要在你想刪除的技能那欄上按某個鍵就行了(忘記了是甚麼樣子,很久沒去碰它了..)(P.S.釣魚、急求、烹飪是副專業技能,不會算作其中一項專業技能,所以安心練下去)
5.任務是最正路的升級方法,而且可以好好感受一下劇情;不過求快的話,副本是你的好選擇(進入副本記得問問別人有沒有任務可以分享給你,一般副本任務的經驗值都很高)
6.雕紋就是可以提升你的能力的東西,只要到達一定級數就可以開啟雕紋槽;雕紋有分大小,大雕紋會很大程度的提升你不同技能的能力(按不同雕紋有不同效果),小雕紋比較雞肋,可以按情況考慮要不要方即裝上;至於使用方法.....買到/做到雕紋後,對雕紋按右鍵,然後會跳出一個頁面,你可以按大小雕紋放上相對的位置上就行了
作者: 金仔乂    時間: 5-4-2010 05:38

回復 10# dh

一次過來...勁呀!

好清晰

唔該~~~

E隻game重有好多功能...可能會有題問
就連去個地方解個任都要搵好久...真係好煩...有D地方都未知點去

我都未使過玩一隻game問禁多野...

作者: 。新月。    時間: 5-4-2010 11:39
呢個魔獸版真係好少人><
作者: 。新月。    時間: 5-4-2010 11:40
回復  dh

一次過來...勁呀!

好清晰

唔該~~~

E隻game重有好多功能...可能會有題問
就連去個地方解個任 ...
金仔乂 發表於 5-4-2010 05:38

就係因為有咁多功能先造就左一隻咁好玩, 咁有深度既game
作者: 金仔乂    時間: 5-4-2010 19:37
就係因為有咁多功能先造就左一隻咁好玩, 咁有深度既game
。新月。 發表於 5-4-2010 11:40

就係多到有D煩

有時睇官網都幫唔到...

但係
我都非常like隻game
E加真係冇咩game禁有深度= ="

作者: dh    時間: 7-4-2010 03:52
剛接觸時覺得很煩是很正常的
甚至有人跟我說因為地圖很大所以放棄了(誒
不過玩上手以後就很難脫得掉...
作者: 金仔乂    時間: 8-4-2010 02:07

回復 15# dh

唔...

都係一個好好既分享

大家都可以分享一下自己D經歷

作者: 。新月。    時間: 8-4-2010 16:56
我鐘意呢隻game 有得跳/飛, 自由度高到不行了 ^^
過地圖唔洗load, 除左過大陸
作者: 金仔乂    時間: 8-4-2010 19:19

回復 17# 。新月。

您講到過地圖唔洗load

玩左禁來我都冇留意到...><"

重有就是我好鐘意坐隻動物飛去目的地
又唔洗load
雖然唔係自己控制
但係
個感覺好爽
可能因為地圖好大既原因
作者: 金仔乂    時間: 9-4-2010 04:52

隻game有D問題想問

1.我見到D裝分左好多種顏色 想請問邊種顏色係最珍貴 同埋要唔要睇埋其他野先知珍唔珍貴?

2.寵物中的 夥伴 有D咩用?我又唔係獵人(同埋我樣左一隻蟑螂)唔知有咩用

知道就回一回帖啦
謝謝~
作者: 【疾﹏風】    時間: 9-4-2010 08:18
紫裝係最珍貴...
藍裝,紫裝係交易吾到...
綠裝對附魔有用..(專業技能)
我靜係知咁多..
作者: 金仔乂    時間: 9-4-2010 15:04

回復 20# 【疾﹏風】

先多謝您

但係

我見到有D裝係淡金色波...

即係點...?

請問

1.寵物中的 夥伴 有D咩用?我又唔係獵人(同埋我樣左一隻蟑螂)唔知有咩用

2.咩係g團?

知道就回一回帖啦
謝謝~
作者: 【疾﹏風】    時間: 10-4-2010 18:14
我都係新手一名...
呢D問題我答吾到你..
作者: 。新月。    時間: 10-4-2010 22:26
回復  【疾﹏風】

先多謝您

但係

我見到有D裝係淡金色波...

即係點...?

...
金仔乂 發表於 9-4-2010 15:04

又等我黎答你啦~ 咳咳

果d 淡金色既裝叫金裝, 係可以寄比自己 d 分身升lv用,  仲有10% 經驗bonus, 任務and 打怪
每升一級件金裝就會勁少少,
姐係好似 我1lv 囉左果件金裝就係1lv, 我升左2lv , 件金裝都會升級做2lv 同埋勁少少.
金裝既囉法就係你升到80lv, 用英雄牌換金裝 or 你做哂銀白聯賽果度d任務有十字軍頭銜 就可以用果d 勇士x印換  

2. g 團 大既同普通團差唔多啦 不過係以拍賣既模式經營. 你地打左隻王出左件裝, 咁團長就會開價之後拍賣咁上去, 最未打哂之後 咁就大家分g 囉
作者: 【疾﹏風】    時間: 10-4-2010 23:34
我都想問D野...關於附魔..
我依家分解出黎既野..吾可以用黎附魔..
姐係我分解出黎既係紫色既粉..
我附魔要用既係綠色既粉..
作者: 。新月。    時間: 11-4-2010 01:15
我都想問D野...關於附魔..
我依家分解出黎既野..吾可以用黎附魔..
姐係我分解出黎既係紫色既粉..
我附魔要 ...
【疾﹏風】 發表於 10-4-2010 23:34

唔同等級既裝會分解到唔同等級既附魔材料, 越高級既裝就分解出越高級的材料~~
作者: 金仔乂    時間: 11-4-2010 01:40

回復 23# 。新月。

非常之多謝您既回答

好清晰 又詳細

唔該曬~

E加先知連術士都有寵用...

同埋就係唔該曬您幫其他人答埋問題

唔該~唔該~

E加真係好少您依D人會回答新手既問題
可能個版少人掛...><"
作者: 【疾﹏風】    時間: 11-4-2010 09:57
但我依家冇材料去附魔...又要打番D低LV副本....
作者: 金仔乂    時間: 11-4-2010 17:51

我有個問題想問

請問

1.死亡騎士 同 聖騎士 邊種職業會勁D呢?(勁D即係話 打怪 或者 PVP 方面)

死亡騎士 話曬都係英雄職業 所以我都唔知...

2.邊種職業 打怪 或者 PVP 係最強呢?

3.玩 死亡騎士 用咩種族最好 頂係冇分別?

知道就回一回帖啦
謝謝~唔該...
作者: 【疾﹏風】    時間: 11-4-2010 20:57
死騎一開就55LV...但我未玩過..
我係玩聖騎..聖騎係做坦..姐係頂怪,引怪..
防高,血多,
--------------------
題外話..你玩咩SER??
作者: 金仔乂    時間: 11-4-2010 21:09

回復 29# 【疾﹏風】

都唔該您先

我係玩 黑龍軍團
作者: 【疾﹏風】    時間: 11-4-2010 21:26
點解你會玩呢個SER.....
我玩巨龍的..
作者: 金仔乂    時間: 11-4-2010 22:04

回復 31# 【疾﹏風】

敢呀...
冇發止啦

題外話:您幾LV?

請問

1.死亡騎士 同 聖騎士 邊種職業會勁D呢?(勁D即係話 打怪 或者 PVP 方面)

死亡騎士 話曬都係英雄職業 所以我都唔知...

2.邊種職業 打怪 或者 PVP 係最強呢?

3.玩 死亡騎士 用咩種族最好 頂係冇分別?

4.雕紋 係邊到可以買到 又或者做到?

知道就回一回帖啦
謝謝~唔該...
作者: 。新月。    時間: 12-4-2010 17:22
回復  【疾﹏風】

敢呀...
冇發止啦

_______________________________________________ ...
金仔乂 發表於 11-4-2010 22:04

咁岩我大號係死騎=_=

1. 死亡騎士同聖騎士邊個勁d都係要睇玩果個既技術, 我覺得打怪/pvp 2個都差唔多

2. pvp 同打怪都勁呢, 我諗就係法師/盜賊..

3. 我隻死騎係血精*v* 我鐘意玩令仔既^^, 咩種族期實都冇咩所謂, 記住一句  選你所愛  愛你所選

4. 雕紋呢, 係拍賣場有得買,  or 有銘文學幫你整

分享下我隻dk @@ : http://tw.wowarmory.com/characte ... 3%E6%95%91%E4%BD%A0
作者: 。新月。    時間: 12-4-2010 17:23
呀... 仲有...

所有術士/獵人/死騎既野我都應該可以解答到你地~~   因為呢3隻我都有80
作者: 【疾﹏風】    時間: 12-4-2010 17:25
回復  【疾﹏風】

敢呀...
冇發止啦

_______________________________________________ ...
金仔乂 發表於 11-4-2010 22:04

我依家40LV...
如果玩戰場/PVP既..我覺得戰士幾好...
遲下都會玩戰士..
作者: 金仔乂    時間: 13-4-2010 17:02
回復 33# 。新月。

多謝您既回答 同 分享

唔該曬~

可能重會問題再
希望您能解答
作者: 金仔乂    時間: 13-4-2010 17:05
我依家40LV...
如果玩戰場/PVP既..我覺得戰士幾好...
遲下都會玩戰士..
【疾﹏風】 發表於 12-4-2010 17:25

原來
戰士都幾好

我見到有好多戰士都係做坦
作者: 【疾﹏風】    時間: 13-4-2010 20:59
戰士通常副本係輸出...
我FD話..如果戰士要做坦.
通常都係牛人..
作者: 金仔乂    時間: 14-4-2010 16:24
回復 38# 【疾﹏風】

我見到好多都係獸人...
作者: 【疾﹏風】    時間: 14-4-2010 18:58
坦先係牛人..
PVP/戰場..獸人囉..
作者: 金仔乂    時間: 14-4-2010 22:17
回復 40# 【疾﹏風】

其實玩咩 種族 都冇分別

睇您中唔中意

又唔會話有一個 種族 特別勁

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2