樂古Nakuz

標題: 打村長/集會下位轟龍小小心得.... [打印本頁]

作者: 超4    時間: 29-6-2009 18:33
標題: 打村長/集會下位轟龍小小心得....

武器:水龍槍(RARE-3)

子彈:1,2Lv貫通x60,2Lv礦散彈x53(打果時合...龍爪+空心骨「小」)...電彈x60
(其實只係要礦散彈就夠...不過最好帶埋...)

甲:猟人就得...唔洗+工

物品:小回x10,大回x10←(我冇用...不過都帶- -),合野書1~4

OK就go~~!

新手一路睇一路打......一開波就囉地圖等等果D野...

去第6區等隻野...跳上去挖草果到等佢...佢黎到...先用電彈/貫通屈機...

佢整3舊冰果陣要6黎6去...唔好係佢發火時硬食佢舊冰...會死人架XDD

佢退後1~2次就轉用主場彈-礦散~......

屈到佢走佬時...你唔好追...睇下佢去邊先...7區就咪埋...3區就正啦...

你可以去3區最上果到屈機...(有小小難射...)/可以去舊木到屈...

屈到得返20~30粒到佢就玩完...

新手教學/小小心得...不喜勿插...thx!!!

(打得好辛苦架= ="""路過都回1回呀= ="""""")
作者: 鬼兒.傑    時間: 29-6-2009 23:40
呢個係槍手既打法...
本人就中意玩劍,so可能唔係好岩我用啦-_-"
but多謝分享...
作者: 超4    時間: 30-6-2009 13:50
呢個係槍手既打法...
本人就中意玩劍,so可能唔係好岩我用啦-_-"
but多謝分享...
鬼兒.傑 發表於 29-6-2009 23:40

呢種"應該"適合新手打法......
作者: 三途川    時間: 24-7-2009 11:51
話說......在下比較中意用弓......
咁用弓的話又要用咩弓 ,甲?
轟龍好似係會大叫的說......
咁用甲蟲裝會唔會好d?
p.s.完全新手 請見諒
作者: 超4    時間: 25-7-2009 18:29
話說......在下比較中意用弓......
咁用弓的話又要用咩弓 ,甲?
轟龍好似係會大叫的說......
咁用甲蟲裝會唔會好d?
p.s.完全新手 請見諒
三途川 發表於 24-7-2009 11:51

你用果個雷弓...(RARE-3)...大爆...閃彈呀...咩都囉D...

甲蟲都ok......不過小心佢一下秒你......
作者: cyk50    時間: 25-7-2009 19:26
嗯...
其實不用帶那麼多吧
村長的轟龍沒記錯15粒左右擴2就解決
下位的轟龍約2x~3x
上位單隻...因為多數組隊...所以不清楚要多少發
不過上位雙轟龍單人我用了...13擴1...50擴2...再加多一些貫通就可以雙捉(不過多數殺1捉1)
作者: 薄荷葉    時間: 27-7-2009 13:19

其實洗咩咁麻煩  用大劍等佢龍車轉身三段斬頭  基本上有綠斬+屬性剋就一定斬得彈起

唔識用大劍咪用太刀囉   太刀斬2~3下就收刀 咪貪   只要做出唔貪刀就好易羸

其實片手 雙刀 長槍 統槍既道理都係一樣  係d新手成日貪刀先會死
作者: 白色2號機    時間: 27-7-2009 13:21
7# 薄荷葉

完全同意....大劍打轟龍確係一流~!

大劍+1~
作者: 薄荷葉    時間: 27-7-2009 13:47
其實轟龍唔難打  最快殺既係大劍   只要捉到佢龍車之後仆低就好易殺
其實新手最緊要唔好心急     所有怪都係   第一次打最緊要睇佢有咩招

如果連轟龍都捉唔到路  咁迅龍更加唔洗打(本人都係大劍打迅龍)

貪刀+心急<-----新手一定要注意
作者: 白色2號機    時間: 27-7-2009 13:50
同你相反..本人唔識玩大劍..
我打迅龍多數用輕弩 片手
打轟龍 都係= =
我仲未想玩大劍住..
作者: 薄荷葉    時間: 27-7-2009 13:54
10# 白色2號機

迅龍大劍勁爽喎= =又係斬到成條彈起

不過就太刀打迅龍好d   因為太刀有 軍獅同埋鬼真  火同雷都係剋迅龍
作者: 白色2號機    時間: 27-7-2009 13:56
我無D咁神既武器= =
太刀我得兩把剋到迅龍..一把係鬼哭斬破刀..一把係飛龍刀 樁..
我玩得一百幾粒鐘....仲清緊村任^^"
作者: fung_201    時間: 27-7-2009 21:44
我無D咁神既武器= =
太刀我得兩把剋到迅龍..一把係鬼哭斬破刀..一把係飛龍刀 樁..
我玩得一百幾粒鐘....仲清緊村任^^"
白色2號機 發表於 27-7-2009 01:56 PM

小弟...第一次打就過o左...
作者: 白色2號機    時間: 28-7-2009 09:48
13# fung_201

近來清緊村下任..有個任要采雪山草架好似,,
我見勢色唔對(貓千里眼,支給品一大堆肉 應急藥...心知不妙)
因為裝算有防...同轟龍血換血...
總算能一見轟龍的死姿...(原來係大字形趴地...我太少打..無印象..)
作者: 超4    時間: 28-7-2009 18:05
10# 白色2號機

迅龍大劍勁爽喎= =又係斬到成條彈起

不過就太刀打迅龍好d   因為太刀有 軍獅同埋鬼真  火同雷都係剋迅龍
薄荷葉 發表於 27-7-2009 13:54

大劍唔係好識玩......我玩長槍多......

用大劍有小小難就果個位...等練下先...
作者: 三途川    時間: 31-7-2009 16:44
大劍嘛......
大劍我覺得佢冇速度......
防係ok ,但係斬落去太長時間......
p.s.大劍用到游擊打法的話我可能會用 ,各位大大可以教下小弟嗎?
作者: 白色2號機    時間: 3-8-2009 09:45
大劍應該係對準佢條尾蓄力..佢一轉力果下斬落去..(要練的..我都唔識XD,見FD個個係咁玩)
作者: e3w2q1123    時間: 15-8-2009 11:42
我都係新手,唔色打轟龍,多謝,回你拉
作者: hxhova2003    時間: 25-8-2009 11:36
你用果個雷弓...(RARE-3)...大爆...閃彈呀...咩都囉D...

甲蟲都ok......不過小心佢一下秒你......
超4 發表於 25-7-2009 18:29

打轟龍,大劍係王道
而用弓,基本上走遠d轟龍已經唔會叫到你硬直,用弓的只要一直向順時針同金c一樣
唔扣血都唔難....

大劍3段打頭可以好安全
一刀脫離術

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2