樂古Nakuz

標題: 弓手幾轉pvp最勁? [打印本頁]

作者: jorditse96    時間: 9-2-2009 19:53
作者: 無名yes    時間: 10-2-2009 19:20
如果2,3,4,5,冇+翼,一樣job,加哂攻,邊個pvp勁?
jorditse96 發表於 9-2-2009 19:53

咁都要睇你把武架=.=........
假設你係99job,我估係刺客較勁,致命加強(機率&傷),又有彈跳用,技術當然重要了
作者: peter222318    時間: 14-2-2009 16:31
咁都要睇你把武架=.=........
假設你係99job,我估係刺客較勁,致命加強(機率&傷),又有彈跳用,技術當然重要了
無名yes 發表於 10-2-2009 19:20

我認同你 3轉有得吸攻 又有得隱
可以打到2轉劍哦!
作者: a202037    時間: 14-2-2009 20:02
我認同你 3轉有得吸攻 又有得隱
可以打到2轉劍哦!
peter222318 發表於 14-2-2009 16:31

可以打到2轉劍? 我唔係好信 我同1個3轉弓pvp 我5招likk左佢
作者: 無名yes    時間: 14-2-2009 20:21
可以打到2轉劍? 我唔係好信 我同1個3轉弓pvp 我5招likk左佢
a202037 發表於 14-2-2009 20:02

佢廢咋下話- -
講真,同火戰p
正常都係巡守/刺客p得贏
巡守90%命中,士氣屈唔到機,冰凍又屈人
刺客彈跳吧._. ,可惜命中低,好彩miss之後吸左d攻仲係度.0.
森守有士氣佢玩完-﹏-
作者: jorditse96    時間: 23-2-2009 22:44
作者: abc20057    時間: 24-2-2009 11:59
NO 睇抗,有抗夠晒打
作者: billy19958241    時間: 24-2-2009 13:11
NO 睇抗,有抗夠晒打
abc20057 發表於 24-2-2009 11:59

廢話= =
你用錢buy抗姐
同用錢打人冇咩分別(我都好似= =)
如果係就3轉弓最好 - -
作者: 無名yes    時間: 24-2-2009 18:05
即係5轉pvp係最廢?
jorditse96 發表於 23-2-2009 22:44

咁又未必,只係對住士氣早就玩完

廢話= =
你用錢buy抗姐
同用錢打人冇咩分別(我都好似= =)
如果係就3轉弓最好 - -
billy19958241 發表於 24-2-2009 13:11

說真的,佢其實都一半講緊廢話,
不過如果你冇抗比人打仲痛吧?!(冇100%都幣了)
用錢打人唔等於用抗打,
用錢應該係用錢叫人幫手打吧?
你買抗反而係單挑,也更加有意義了(比搵n p1)
作者: 風之古路羅亞    時間: 24-2-2009 18:38
3轉弓除抗,隨便吸一下7k攻然後上抗......

其他的請假設「要用的抗全部100%了」
作者: 只有你不知道    時間: 25-2-2009 17:27
講用錢的話 爆100%血水 也玩哂的吧~3轉和2轉都是很強的 要看你的對手而去用誰~
作者: 真的嗎    時間: 11-3-2009 11:30
弓pvp 一定2轉.........-.-點會3轉 

d人成日話3轉勁pvp勁 2轉仲屈la speed快 再又冰又暈又太陽

有士氣又點 2轉咁多技 慢慢屈死你

我劍 打3轉成日贏 打2轉 贏過幾次ja/.\可能我廢 不過中左太陽再爆 好屈機

5轉pvp係弓度算廢 因為好多人有光抗 +2轉劍有士氣 打唔入 
作者: 無名yes    時間: 11-3-2009 18:26
弓pvp 一定2轉.........-.-點會3轉 

d人成日話3轉勁pvp勁 2轉仲屈la speed快 再又冰又暈又太陽

有士氣又點 2轉咁多技 慢慢屈死你

我劍 打3轉成日贏 打2轉 贏過幾次j ...
真的嗎 發表於 11-3-2009 11:30

想問問,刺客到底屈唔屈到咒呢-_-?(1轉咒為例)
刺客本身就有精神毒,咒不嬲係用mp多,
加上個重度出血,仲要cd得咁快,機率少都易中吧...
咒呢,冰煙sleep+迅移,
煙對刺客冇事,只是飛鏢用唔到,不過一開波就可以用左先了
2轉弓中煙就玩完-_-...
靠閃
加上2轉弓又係出技慢,咒又係,
不過2轉弓係要靠"打到"敵人就好屈機了
冇記錯2轉弓cd技都係好慢的......

你話你劍,我想知你係用邊張s卡._.?
士氣當然可以贏了,不過吸吸下會變持久戰姐,
劍刃同刺客鬥吸攻,我覺得劍刃出技停留太慢-_-
光戰...唔好提(相信冇咩人用呢張打)
暗戰,佢要靠速戰速決,一唔小心比人吸攻,之後自己又扣哂防,結果大家知
作者: kkoo@    時間: 11-3-2009 20:20
如果咒同暗弓打 暗弓好難打/3\
咒可以用入睡  暗弓未必夠打
而樓上所講 暗戰問題 我深感同意
佢d技基本上係自殺 只要拉返一定距離 都會夠佢打
而火劍打暗弓 我諗劍會贏 佢招士氣真係好有用
所以火劍應該係比暗弓勁
作者: 無名yes    時間: 11-3-2009 20:56
所以火劍應該係比暗弓勁 ...
kkoo@ 發表於 11-3-2009 20:20

入睡-_-?cd都要有排啦orz,咒根本就少血,中出血應該扣好多了(起碼都有1000吧)
再加招精神毒,有排都未完啦個毒-_-,
可以的話可加上你對巡守p咒的看法._.
作者: sophie    時間: 17-3-2009 05:27
所以火劍應該係比暗弓勁 ...
kkoo@ 發表於 11-3-2009 20:20

有入睡又點?本人試過用咒P暗弓用左等於冇用人地暗弓沉思ge爆擊高到唉
加上攻又高用入睡又慢比佢CUT死技(係米?咒不嬲出技都-.-)本身咒又少血吧,比人整到重出血包死T@T
作者: 元素    時間: 17-3-2009 14:32
5轉最勁~爆攻+15
打人有云技..
作者: 無名yes    時間: 17-3-2009 18:50
5轉最勁~爆攻+15
打人有云技..
元素 發表於 17-3-2009 14:32

佢呢d叫勁=_=?!
你話爆擊+15(唔係10咩),
咁不如用刺客,
你話兩樣都有
咁巡守夠係啦,
暈又暈得到,太陽彈任你爆,仲有得冰人-_-
不要以為光弓才是最強的說...(都係果句,對住士氣玩完)
作者: 基斯耀    時間: 18-3-2009 12:18
我認同士氣的確勁.但3轉弓吸攻可以進行任何動作,2轉劍一有差錯就比佢吸到攻,一比人打爆擊加吸攻可以好變態,加上3轉有重度出血,同佢玩耐久只會比佢放血放死
命中就睇你把刀廢唔廢姐,我見過7xlv3轉弓打78,2轉戰,3場有3場都輸比弓
用到85刀(365%爆未計其實裝),普擊爆都3xxx以上
佢又有黑霧想打到佢扣血都難

至於2轉弓就難打羸火戰,火戰太血厚又高遠防(果招盾)加埋抗,水弓只打到佢皮毛
有太陽彈又點?人地78甲加79劍都防爆傷70%(未計飾)加上gm又改過d戰士打人,比以前易打中好多

咒vs火戰,咒都有機會羸,最好用1轉咒,打人不停轉精,要有入睡(加hp時間),吸魔(防冇mp),瞬移(防cut技)
冰更加唔少得,光槍可以無視(人地士氣8成唔中)等等

(以上只係1對1情況的個人評鑑)
作者: 無名yes    時間: 18-3-2009 18:52
命中就睇你把刀廢唔廢姐

至於2轉弓就難打羸火戰,火戰太血厚又高遠防(果招盾)加埋抗,水弓只打到佢皮毛
有太陽彈又點?人地78甲加79劍都防爆傷70%(未計飾)加上gm又改過d戰士打人,比以前易打中好多
基斯耀 發表於 18-3-2009 12:18

命中高也有可能miss的,士氣的確不知加多少回避了,超無敵的說(對住咒就orz了)

你錯了,2轉弓本身就靠n招效果,不是太陽彈的問題,
而是冰冰冰,不能使火戰移動.攻擊,到時再放太陽彈也未遲,此終太陽彈出得慢,
而且又有長時間速+2,命中90%,
打帶跑就容易贏了
作者: sai6606    時間: 18-3-2009 22:01
19# 基斯耀

睇你捉唔捉到2轉劍既心理
捉唔到既話
靠出血係絕對唔夠
點講都好 9成以上既刺客既打法都係吸攻後利用果兩秒無敵攻擊
反過來說就會有5秒時間的破綻
我係劍既話, 士氣只是用來捱過你吸攻果兩秒
只需等待你吸攻
之後砲轟你就好了

在刺客吸攻時
起跳0.3~0.5秒後用升龍<
除左剛好吸唔到攻外
除可以破防
這時候,只要無被刺客出血
基本上爆擊一下就可以重創刺客
作者: kkoo@    時間: 18-3-2009 23:03

大佬 你講到隻咒會企定定比你打咁(加上有回血 光盾 仲有個唔知乜盾 又要閃技 咁易比你屈??
你only天生速+1 冇左+2效果 追殺未必太順手
加有暈技 (唔一定中(用帽的說)  有冰技(高機率 等...
呢d都可以搞到你企定定啦
相反如果講到水弓比較起較有優勢
水弓主要是多效果(暈 冰 閃彈
所以唔會質疑水弓的能力
加上如果中煙走得快(風步左
應該唔成問題
作者: 真的嗎    時間: 27-3-2009 19:42
22# kkoo@

完全同意  高lv既話  我fd 2轉+13 跟本p場玩哂-.-

3轉點勁都好 高lv防高  打得幾多....

2轉劍同3轉弓打 可能50%win 同2轉可能得20 or 10%
作者: kkoo@    時間: 2-4-2009 12:25
水弓 我認為係弓的最完美or接近完美
技能效果唔錯 所以唔排除水弓ge重要性
作者: 基斯耀    時間: 17-4-2009 16:56

無奈的說,2轉弓既冰既效果太低,一個唔網盾既火戰,,水弓-6既都冰到2~3次,但唔好彩一次都可以唔中,加上p場生存個個入晒盾,唔係防冰,就所以效果防,加上pvp係打1格,,比晒pk場3格你行,咁仲有得食嗎?,gm又改低埋中箭技,中左都唔慢得好耐,火戰只要行埋去出到技,你走左都8成照中,仲要加遠30%盾....
你3轉刺,吸到一下攻,爆中都扣火戰1/9血,仲要屈留血,,,每5秒就可以出一次,雖然命中低,但cd快已經好過水弓多多聲
3轉弓打2轉弓,,2轉弓4技招攻擊同12格技,機本你睇到佢出既姿勢,你用吸攻都仲吸得徹,無奈的只是d3轉弓亂咁出吸攻,搵到d人個心理就係:吸攻去先打你,,,(3轉弓大可以唔吸攻,條友仲係到比你打唔出招添)加

咒d技只係得冰彈用黎涯火戰,回流自己,大家都裝傳衫盾防效果既盾,咒都會比火戰涯打致死,(ps咒行得太慢,下下都打得中佢)(如果冇錯的說,假設裝左個防冰盾防30%冰,,咒招冰彈中冰=40%x60%=24% only)(未計所以效果再防多xx%)如果係水弓就只會更低,就算加攻冰盾都只會加多4~5%表面(未乘埋防冰ps:多2~4%)

so3轉 i think係最強,...裝個爆擊盾打人high到爆.."
作者: 無名yes    時間: 17-4-2009 17:19
無奈的說,2轉弓既冰既效果太低,一個唔網盾既火戰,,水弓-6既都冰到2~3次,但唔好彩一次都可以唔中,加上p場生存個個入晒盾,唔係防冰,就所以效果防,加上pvp係打1格,,比晒pk場3格你行,咁就有得食嗎?,gm又改低埋中箭技,中左都唔慢得好耐,火戰只要行埋去出到技,你走左都8成照中,仲要加遠30%盾....
你3轉刺,吸到一下攻,爆中都扣火戰1/9血,仲要屈留血,,,每5秒就可以出一次,雖然命中低,但cd快已經好過水弓多多聲
3轉弓打2轉弓,,2轉弓4技招攻擊同12格技,機本你睇到佢出既姿勢,你用吸攻都仲吸得徹,無奈的只是d3轉弓亂咁出吸攻,搵到d人個心理就係:吸攻去先打你,,,(3轉弓大可以唔吸攻,條友仲係到比你打唔出招添)

咒d技只係得冰彈用黎涯火戰,回流自己,大家都裝傳衫盾防效果既盾,咒都會比火戰涯打致死,(ps咒行得太慢,下下都打得中佢)
基斯耀 發表於 17-4-2009 16:56

你都識講佢用防冰盾
唔係人人都用到呀化=_=?!
好好好~比你有防冰盾
咁做咩下面刺客打火戰又冇防爆盾架呢._.?
連防冰盾都有,冇可能冇防爆盾掛?
okok 唔講盾住

刺客你都識講佢命中低,
中唔到又點爆擊- -,

仲有仲有,
你好似講到個火戰唔識打人咁既-_-
就算個刺客吸左攻,起碼都要有7秒cd吸攻,
在途中火戰根本就屈哂機(除非火戰中左霧/刺客隱左......)
刺客只好趕緊閃閃閃,等待果5秒完- -

同埋呢~
就算扣左1/9血
都要睇個火戰本身幾血架-_-"
唔通有個刺爆左都得1攻,(誇大的,pt防高is ok,就算有最低攻擊,相信玩家打出黎都有幾百吧)
唔通真係1/9血咩(咁就幣)
就算真係1/9 都係你試過/睇過既經驗吧?!
請你加上"試過" or "睇過"

提外話(?)
乜巡守冰人機率唔高咩?
我記得回旋射箭果招都係40%,
但我成日中-_-......
講真...中箭根本好難先中- -(個人經驗)
仲有呢
咁就有得食嗎?   
唔明你呢講up乜
作者: 基斯耀    時間: 17-4-2009 17:38
你都識講佢用防冰盾
唔係人人都用到呀化=_=?!
好好好~比你有防冰盾
咁做咩下面刺客打火戰又冇防爆盾架呢._.?
連防冰盾都有,冇可能冇防爆盾掛?
okok 唔講盾住

刺客你都識講佢命中低,
中唔到又點爆擊- -,

仲有仲 ...
無名yes 發表於 17-4-2009 17:19

無錯有冰盾當然有防爆盾存在,但只係防被爆擊機率,,武器盾中加爆擊傷害可以去到8x%,(ps:3轉弓用左集思係一直50%爆擊機率),就算係s級防爆,都只係防多1x%,爆擊傷害依然存在威脅性

再者火戰食到出血,回血都係一件難事,同埋防所有出血盾既能力雖然同防冰一樣高,但3轉cd出血技遠比2轉冰優勝,(4次出血技時間=1次冰技時間)出血機率係60%,但水弓只得30%,計埋你96秒先出到既20技都唔夠血出多次,而且出血技發動時間係0.0秒,中箭更加少之有少28秒30%,48秒同15%..(gm改廢埋中箭效果添)
4次出血技都唔中的話hit,佢把刀都可以掉得,,"
就算人地有所以出血防30%,中出血既機率都會多過水弓中冰(ps 60%x60%=36%)假設唔中3下,都高機率過冰技16秒1下(30%x60%=18%)

係p場同級火戰,3轉弓對戰,吸到加埋爆擊係可以扣到1/9血(ps親眼見過)

咁就有得食嗎?<<(ps:改返[就=仲])
解:仲洗打的意思

作者: yyck532    時間: 9-6-2009 21:46
弓手張張卡都比其他職ge卡勁''
睇下你點用''
咩野武器''
作者: LUNBOYXDDD    時間: 10-6-2009 09:19
睇你識唔識用嫁咋-3-,,
睇你lv,,裝,,技巧,,
識用既暗弓同水弓pvp都好勁,,
作者: 兇手    時間: 13-6-2009 18:16
本人覺我2轉弓先至係最勁
有冰同眼終始終屈機
又行得快 16秒一次冰
好易拉到16秒 仲有紅點
中左冰同紅點根本等於輸左
作者: 595426030    時間: 14-6-2009 15:39
3轉3轉3轉3轉3轉[[bao_50]]
作者: kelvinlam1111    時間: 14-6-2009 21:50
緊係用10000000000000000000000000000轉 雞職啦!! 20JOB得種攻擊方法一定可以SM對手下下PVP必備手損!!!!!!!
作者: 熊貓一大隻    時間: 22-6-2009 20:15
3轉..可以吸攻
作者: 松鼠仔﹏。    時間: 23-6-2009 11:28
[[onion_15]]5轉
作者: ckyanson    時間: 20-7-2009 14:48
3轉呀  吸左再打就得

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2