樂古Nakuz

標題: 關於觀氣場...不知道有沒有人慬得! [打印本頁]

作者: 滅絕仔    時間: 14-1-2009 16:56
標題: 關於觀氣場...不知道有沒有人慬得!

原本不想發貼的,但因為希望在這區有人和我也慬得看氣場就發貼....想一起研究一下!氣場就是任何東西發出的光!現在小弟我的能力也很低,希望有大師指導!
氣場是能一眼就看出人的感覺,例如:開心,不開心,連說大話也看得出!(但要多年的修練才行)連死物也有氣場!

不知有沒有錯區!
下面是看氣場的基本方法!(轉自別人的)!

只要指尖(紅色圈部分)對指尖就ok架啦,唔係話咩手掌向邊.(張圖畫得樣衰咗啲)

<<<<<<tick入去睇就會見到啲光

之後慢慢鬆開,就會見到啲光,每個人見到o既都會有唔同,有啲人可能第一次見唔到,甘就試多幾次啦!

下面是人體的氣場!
http://zt.auraimaging.net/examples.shtml
如有問題可以在這裹一問,但是我的能力有限...也會盡力解答!
看到是關於科學上的松果腺
http://blog.nownews.com/dady812/textview.php?file=183282
用的多就會活躍和強!
作者: ken456654    時間: 14-1-2009 19:07
.............你睇到???

問題係.......指尖對指尖都好難=.=
作者: 滅絕仔    時間: 15-1-2009 09:39
記住手心向上.....我只看到手指和手指的藍色氣場!
作者: 格式武力    時間: 15-1-2009 11:28
我試左20次以上

一d反應都無
作者: ken456654    時間: 15-1-2009 12:13
如果你所說藍色氣場是你第二幅圖那些,你被騙了=.=(果度唔係藍色氣場,而係另一種色,我已經測試過了)

如果不是,那我的悟性太低了><
作者: 滅絕仔    時間: 15-1-2009 12:55

這個觀氣場...大部份關於靈性和集中力的...靈性高的很快會看到...靈性低都可以在兩日內不斷嘗試見到!
打開2隻手掌,中指對中指無名指對無名指
手心向眼睛方向或背向隨你喜歡

然後輕輕拉開2隻手掌
望住指尖地方
你會見到火酒燃燒既藍色光芒
亦可能見到金黃色既光芒
望下望下你就會見架啦
盡量避免白天觀看
試一試關燈坐在房內,半開房門
只讓大廳燈光射入,背對光做練習
房內半暗情況觀看最佳

等你練熟左,在全黑環境一樣見得到
作者: ken456654    時間: 15-1-2009 13:36
這個觀氣場...大部份關於靈性和集中力的...靈性高的很快會看到...靈性低都可以在兩日內不斷嘗試見到!
打開2隻手掌,中指對中指無名指對無名指
手心向眼睛方向或背向隨你喜歡

然後輕輕拉開2隻手掌
望住指尖地方
你會 ...
滅絕仔 發表於 15-1-2009 12:55

咁樣詳細好多,今晚試下先
作者: 傑乂達_達    時間: 15-1-2009 15:14
我試了很久都沒有啊!!
作者: 滅絕仔    時間: 15-1-2009 15:31
我試了很久都沒有啊!!
傑乂達_達 發表於 15-1-2009 15:14

靈性的高低問題...但一定會見到的!因為每個人天生都有松果腺!
作者: 傑乂達_達    時間: 15-1-2009 19:54

9# 滅絕仔

你可否再詳細一些說多次= =""?
我看極都看不懂.....
作者: 滅絕仔    時間: 15-1-2009 22:25
剛剛開始時我會看到手指邊有好薄和藍色的氣場....你會以為自己有幻覺或殘像...只要你放開這個念頭,每天看一個小時...慢慢在半年後就可以看頂輪了!
作者: 傑乂達_達    時間: 16-1-2009 14:39
剛剛開始時我會看到手指邊有好薄和藍色的氣場....你會以為自己有幻覺或殘像...只要你放開這個念頭,每天看一個小時...慢慢在半年後就可以看頂輪了!
滅絕仔 發表於 2009-1-15 10:25 PM

呵呵!成功了 昨晚
試了30次多 之後再仔細地看 終於發現了!
我看到藍黑色氣場@@"
作者: 滅絕仔    時間: 16-1-2009 15:20
呵呵!成功了 昨晚
試了30次多 之後再仔細地看 終於發現了!
我看到藍黑色氣場@@"
傑乂達_達 發表於 16-1-2009 14:39

是否很薄的1MM氣場...如果是的話...第一步已成功....慢慢就會看到別人的氣場...不要亂教別人啊...(不想太多人慬得!)每天觀看一會吧...慢慢熟練後就可以觀頂輪..到時再教你關於頂輪的東西(因為很難...)
作者: dream1992    時間: 16-1-2009 16:17
見到氣場咁又點呀?
唔通練練下會見到果D野???
作者: 傑乂達_達    時間: 16-1-2009 16:48
見到氣場咁又點呀?
唔通練練下會見到果D野???
dream1992 發表於 2009-1-16 04:17 PM

我只是感到好奇而已
玩下無妨.....
作者: 滅絕仔    時間: 16-1-2009 17:17
我只是感到好奇而已
玩下無妨.....
傑乂達_達 發表於 16-1-2009 16:48

可以看到事物的氣場....連別人的心想什麼也會知道...所以我才不想太多人慬!
作者: 傑乂達_達    時間: 16-1-2009 18:08
可以看到事物的氣場....連別人的心想什麼也會知道...所以我才不想太多人慬!
滅絕仔 發表於 2009-1-16 05:17 PM

什麼叫事物的氣場???我也不明白連別人的心想什麼也會知道= ="
作者: 滅絕仔    時間: 16-1-2009 18:19
什麼叫事物的氣場???我也不明白連別人的心想什麼也會知道= ="
傑乂達_達 發表於 16-1-2009 18:08

當你看到頂輪時...連石頭的氣場也可以看到...如果別人說大話會是暗綠色氣場,如果很怒會是很遠都看到的紅色氣場...
作者: 傑乂達_達    時間: 16-1-2009 18:53
當你看到頂輪時...連石頭的氣場也可以看到...如果別人說大話會是暗綠色氣場,如果很怒會是很遠都看到的紅色氣場...
滅絕仔 發表於 2009-1-16 06:19 PM

要看別人心想的氣場 那要看哪些位置??
作者: -終場ソ使者-    時間: 16-1-2009 19:56
係要望住d咩,用死物黎做練習定用人黎做
作者: ken456654    時間: 16-1-2009 20:41
我咩都睇唔到=.=
作者: 滅絕仔    時間: 16-1-2009 22:48
要看別人心想的氣場 那要看哪些位置??
傑乂達_達 發表於 16-1-2009 18:53

頂輪是頭頂...當你看到頂輪時...你會發覺人頭頂不斷有氣場湧出來!
作者: 魂魄    時間: 17-1-2009 15:59
唔知點解分開果時加手d手指會震...  震左會唔會影響咖?
作者: 滅絕仔    時間: 17-1-2009 20:45
唔知點解分開果時加手d手指會震...  震左會唔會影響咖?
魂魄 發表於 17-1-2009 15:59

定力唔夠好...唔好太緊張...
作者: 傑乂達_達    時間: 17-1-2009 21:56
定力唔夠好...唔好太緊張...
滅絕仔 發表於 2009-1-17 08:45 PM

你說過氣場有2種顏色
多數是藍黑色嗎?
作者: 滅絕仔    時間: 17-1-2009 22:10
你說過氣場有2種顏色
多數是藍黑色嗎?
傑乂達_達 發表於 17-1-2009 21:56

氣場有好多顏色的!你現在可以試下用手指同手指拉開一條線...
作者: 傑乂達_達    時間: 18-1-2009 14:39
氣場有好多顏色的!你現在可以試下用手指同手指拉開一條線...
滅絕仔 發表於 2009-1-17 10:10 PM

怎樣拉開一條線=口=”?
===============
是不是死物都有氣場的??
作者: 滅絕仔    時間: 18-1-2009 18:27
怎樣拉開一條線=口=”?
===============
是不是死物都有氣場的??
傑乂達_達 發表於 18-1-2009 14:39

4或2根手指掂著4或2根手指,再慢慢拉開2寸半的位置,中間的位置會出現一條有顏色的線!無錯!死物也有氣場!
作者: meijichocolate    時間: 18-1-2009 22:28
一定要黑暗的環境才可以看到嗎?
咩色氣場代表有邊幾種唔同色既心情?
作者: 滅絕仔    時間: 19-1-2009 09:38
一定要黑暗的環境才可以看到嗎?
咩色氣場代表有邊幾種唔同色既心情?
meijichocolate 發表於 18-1-2009 22:28

不是!請看我之前的回覆!第一貼至現在的貼會幫到你!
作者: rockx22007    時間: 19-1-2009 17:05
我昨晚試過
之後好似見到有透明既光圍住手指
但係近D望又睇唔到有野
唔知我做得岩唔岩呢?????
作者: pkfbi999    時間: 19-1-2009 17:58
作者: 傑乂達_達    時間: 19-1-2009 18:51
4或2根手指掂著4或2根手指,再慢慢拉開2寸半的位置,中間的位置會出現一條有顏色的線!無錯!死物也有氣場!
滅絕仔 發表於 2009-1-18 06:27 PM

只要每天觀察氣場 松果腺是否更加活躍?
作者: 滅絕仔    時間: 20-1-2009 14:37
只要每天觀察氣場 松果腺是否更加活躍?
傑乂達_達 發表於 19-1-2009 18:51

無錯...其實有2本書是好值得看...「印加能量療法」及「印加靈魂復原法」。因為這2本書有詳細的說明,有多種方法訓練!就算靈性很低...不出一個星期也會看到一點點兒東西!我聽說一位大師說,2012年人類會復原這種神通,所以到時人人都會看到...因為人類濫用這種神通才被收回....要修練才能成功!
作者: 殘S影    時間: 20-1-2009 17:02
無錯...其實有2本書是好值得看...「印加能量療法」及「印加靈魂復原法」。因為這2本書有詳細的說明,有多種方法訓練!就算靈性很低...不出一個星期也會看到一點點兒東西!我聽說一位大師說,2012年人類會復原這種神通, ...
滅絕仔 發表於 20-1-2009 14:37

真係唔敢相信 ..
作者: 滅絕仔    時間: 20-1-2009 17:54
真係唔敢相信 ..
殘S影 發表於 20-1-2009 17:02

但這個是合乎科學的!
作者: 小瀑﹏§    時間: 20-1-2009 19:41
一早知...成日玩@@
作者: 傑乂達_達    時間: 20-1-2009 20:41
但這個是合乎科學的!
滅絕仔 發表於 2009-1-20 05:54 PM

昨晚我因溫書溫得太久,而眼睛感到疲累,溫完了之後 就看看氣場
但是看不到.請問眼睛疲累是否有一定機會看不到嗎?
作者: 滅絕仔    時間: 21-1-2009 08:43
昨晚我因溫書溫得太久,而眼睛感到疲累,溫完了之後 就看看氣場
但是看不到.請問眼睛疲累是否有一定機會看不到嗎?
傑乂達_達 發表於 20-1-2009 20:41

因為累了...集中力不足!我昨晚也看了十分鐘...發覺手的氣場大了很多...粗了很多,而中間的線也粗了,深了很多...但頂輪我真得看到很少,很少!要在暗的地方看從會成功的,當久了在全黑的地方也看到...
作者: 98707934    時間: 23-1-2009 18:53
試左好耐 望到一層勁薄既藍色野包圍住指尖 係氣場定錯覺黎-_-?
作者: 滅絕仔    時間: 24-1-2009 09:52
試左好耐 望到一層勁薄既藍色野包圍住指尖 係氣場定錯覺黎-_-?
98707934 發表於 23-1-2009 18:53

剛開始你會以為是錯覺...但過久了你拿硬幣看一下...你會發覺...硬幣都有氣場!
作者: alvinkwok    時間: 24-1-2009 19:25
試左好多次都睇唔到><  係咪應該不停試落去呀= =
作者: 滅絕仔    時間: 24-1-2009 20:05
試左好多次都睇唔到><  係咪應該不停試落去呀= =
alvinkwok 發表於 24-1-2009 19:25

關於靈性高低...同集中力...所以要慢慢試...集中一些!
作者: lla032395    時間: 27-1-2009 22:26
我都睇到啦
睇完post之後即刻試
係中指指尖見到一d好奇怪既光
作者: 滅絕仔    時間: 28-1-2009 16:59
我都睇到啦
睇完post之後即刻試
係中指指尖見到一d好奇怪既光
lla032395 發表於 27-1-2009 22:26

我也要退休了...太多人慬!
作者: 傑乂達_達    時間: 29-1-2009 13:36
前幾晚我看到木製家具有少少綠色
我現在算不算在頂輪了!?
作者: 滅絕仔    時間: 29-1-2009 19:04
前幾晚我看到木製家具有少少綠色
我現在算不算在頂輪了!?
傑乂達_達 發表於 29-1-2009 13:36

很難說是不是氣場...但一定不是頂輪...因為頂輪是人才有...在人的頭頂!
作者: 迷名    時間: 30-1-2009 03:39
只要指尖對住指尖就可以?  手掌向下 合掌都冇問題????? 不過我唔識點開-.- 由咩指開始呀=.=

5隻指尖對住點隻手型已經唔係圖片果個啦-.-

仲有 我唔跳係咪錯覺 我關D左燈   之後指尖對住指尖 慢慢開  見到小小又黃又白-.- 唔知係唔係      

之後唔係好信-.- 坐係床包住自己 關左橙 之後又係指尖對住指尖 慢慢開  指尖同之間既空位 我見到黑色一條條連住-.-
作者: 迷名    時間: 30-1-2009 16:06
真係gag唔到你講野=.=??????????????????????????????????????? 應下我啦-.-
作者: 傑乂達_達    時間: 1-2-2009 10:57
真係gag唔到你講野=.=??????????????????????????????????????? 應下我啦-.-
迷名 發表於 2009-1-30 04:06 PM

只要尖指對指尖指 集中 之後慢慢放開 就可以了.
作者: mike2005546    時間: 3-2-2009 00:54
我也要退休了...太多人慬!
滅絕仔 發表於 28-1-2009 16:59

放心la~
我睇唔到
作者: 23658598    時間: 3-2-2009 05:35
試極都無既點解- -
作者: 迷名    時間: 4-2-2009 03:26
只要尖指對指尖指 集中 之後慢慢放開 就可以了.
傑乂達_達 發表於 1-2-2009 10:57

幾多隻指尖==? 5隻= =?
作者: 傑乂達_達    時間: 4-2-2009 23:00
幾多隻指尖==? 5隻= =?
迷名 發表於 2009-2-4 03:26 AM

我想多少都可以的 最好留意指尖(本人認為指尖是最容易看到)
作者: 滅絕仔    時間: 5-2-2009 08:38
哈哈!我又回來了!太多人重視手的位置等等,其實靈力高低才是主要,因為就算手在那裡都會有氣場,所以放在哪裡都會看到,我給大家的方法只是比較容易看到!
作者: 傑乂達_達    時間: 6-2-2009 19:34
哈哈!我又回來了!太多人重視手的位置等等,其實靈力高低才是主要,因為就算手在那裡都會有氣場,所以放在哪裡都會看到,我給大家的方法只是比較容易看到! ...
滅絕仔 發表於 2009-2-5 08:38 AM

我不想信我看到死物有氣場= ="
那是幻覺嗎.....?
作者: 滅絕仔    時間: 7-2-2009 08:47
我不想信我看到死物有氣場= ="
那是幻覺嗎.....?
傑乂達_達 發表於 6-2-2009 19:34

死物也有氣場不出奇啊!
作者: 傑乂達_達    時間: 21-2-2009 09:46
死物也有氣場不出奇啊!
滅絕仔 發表於 2009-2-7 08:47 AM

我想我的松果腺很活躍
因為晚上不用太準中都能看到手指和死物氣場
作者: 〔生〕靈|塗炭    時間: 28-2-2009 17:01
我試極都睇唔到
系唔系代表我悟性超低= =
作者: jason_qwert    時間: 14-4-2009 20:29
我好似你咁做 做左10min到   
我只係睇到手指尖有d黑色   
很小很小的黑色
作者: kailok    時間: 22-4-2009 08:46
如果一泥就睇到紫色甘代表d咩?=  =

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2