樂古Nakuz

標題: 不知大家發過最恐怕的夢是什麼? [打印本頁]

作者: Monkey.D.Luffy    時間: 1-10-2008 18:46
標題: 不知大家發過最恐怕的夢是什麼?
我的夢如下:
p.s.夢裹的時間與真實時間一樣
我發夢我起身柯夜尿,於是就緊係去洗手間
咁由於唔想整醒屋企人,所以冇開燈..亦冇關門
柯完洗手果陣 望落塊鏡到 見到道門好似關緊
於是我就推番道門 但係道門後面原來有d野
跟住見唔到係乜就嚇醒左...由於係夢,所以印象唔深
大約係一個全身黑色的物體

咁岩醒左果陣有d急尿  但太淆所以訓醒先放水

唔知大家最恐怖ge夢係咩呢?
作者: 邪風仔    時間: 1-10-2008 18:52
標題: 回復 樓主 的帖子
比鬼追
槍戰
作者: 月祭_+    時間: 2-10-2008 06:42
覺得最恐怖ge就係...如下
個夢1開始就聽到個女人係到叫 呀~~ (幾恐怖下
之後我想用手禁住耳仔 但係郁唔到
過左1陣就到電話聽 (舊式果種
果1刻勁有"午夜凶靈"feel
之後就zZzZ
1開始真係有d驚 e家就覺得無咩野
作者: ly0813    時間: 3-10-2008 20:47
我有一次發夢見到我鍾意的人跌左落"玄"崖
我當堂彈左起身
個心好痛
好彩佢冇事
作者: [H]TT    時間: 3-10-2008 21:46
原帖由 邪風仔 於 1-10-2008 18:52 發表
比鬼追
槍戰

槍戰=.=囧
我最怕都係比喪屍圍 ==
發過一次-.-
作者: harrychan    時間: 3-10-2008 22:28
比人圍嘔 好似比打扑左個頭一野
之後起身個頭菸左=  =
應該係撼左落牆度=  =
作者: Monkey.D.Luffy    時間: 3-10-2008 23:22
我仲試過一次好正

我果時同我阿哥ma鋪,
跟住我發夢比d唔知乜野追,之後我還擊打番佢一拳

訓醒之後我阿哥問:琴日訓教做咩打我一拳?
作者: 小風xd    時間: 4-10-2008 10:01
我都發過我條女背離左我然後趺左落街,個心勁勁痛,不過我事實上冇女[[bao_29]]
作者: 不留名^^    時間: 4-10-2008 11:06
恐夢好耐無發!我記得細細過最恐怖d夢都係係到行黎行去,比人足個d野!人唔係真人,好似比鬼上生個d呢!
作者: 邪風仔    時間: 4-10-2008 20:14
原帖由 [H]TT 於 3-10-2008 21:46 發表

槍戰=.=囧
發過一次-.-

普通槍戰 係唔需要驚

比人射中 同幾百人圍住來射 又會點==?
作者: 10293847    時間: 5-10-2008 10:21
我最恐怖果個夢都係比喪屍咬..仲要見到佢地d樣.(超嘔心)..仲要比佢地圍住黎咬..
作者: 得la呀爸    時間: 5-10-2008 12:30
j j cut
男人之痛[[yoyo_113]]
作者: bennylui    時間: 5-10-2008 23:34
-__-""訓醒比鬼切j..
比大量喪屍追..
同埋趺落街.仲要有時會有離心力 真係超驚-___-"
作者: 駿少    時間: 6-10-2008 23:06
唔知點解我一起身就唔記得哂D夢...
作者: Yee”    時間: 8-10-2008 00:59
我最恐怖個d夢..種類好多喔..
例如感情類的無中生有好怕現實會變成甘..
一系就比人追殺x口x...試過比槍殺啦
試過跌落回旋樓梯中間個d空位啦
試過答答下扶手電梯成間商場斜左
條電梯變左直線甘跌落去
然後呢d跌黎跌去既夢一定令到個身體震左震-﹏-"
作者: CKWKiller    時間: 8-10-2008 17:29
我好細個小學發過一個幾恐怖的夢,大個仔既夢就唔記得。

一個年級有 5 班,我係操場排隊既時候,突然一班一班消失…
之後聽見 d 鬼聲,我大叫話有人消失,但係無人聽見。
之後無端端轉到街市,街市一般有 3 層,唔知點解我地班就係最高個層…
係度落樓梯,無端端我最好既朋友流血死左,勁恐怖…
之後 d 人仲笑,但係逐一逐一個死左,最後就醒左…
作者: 鍾嘉欣粉絲    時間: 12-10-2008 14:13
我好細個發過一個好恐怖的夢,大個仔既夢就唔係好記得。
有次我唔知點解去左唐樓某一個單位.無啦啦見到四個女人(應該係姐妹)唔知點樣個身墝在一齊之後就X街.我就起在身
[[bao_29]] [[bao_29]]真的 好恐怖
作者: wongwing88    時間: 14-10-2008 16:52
比彊屍追算嗎...我覺恐怖..
作者: chanmanman    時間: 14-10-2008 20:42
最近一次發惡夢係
係夢中見到好多喪屍
見到自己去左機場坐飛機
點知係架飛機都有喪屍
之後就醒左
作者: shit    時間: 1-11-2008 23:02
我記得有一次發夢果陣,我係見到我祖先同我打招呼,仲叫我不斷走,之後我望下後面,原來有好多果d類似亡靈都物體追住我-_-"之後走走下就跌左落街,之後醒左lu~
作者: x-VITA    時間: 1-11-2008 23:45
見鬼之後見到
關二哥同隻鬼隻揪
之後
醒左

作者: @_@新手    時間: 4-11-2008 16:41
發夢自己跳樓.....好多離心力
重有一個夢好似靈魂出x咁 重要返唔到入身體果隻............
作者: ~kwokho~    時間: 6-11-2008 19:13
睇完死神來了1-3集之後發夢,,
d樹掉哂落黎,,跟住係咁走難,,
差d死果陣醒左-3-
作者: 浸水    時間: 12-11-2008 20:56
[[bao_39]]
原帖由 [H]TT 於 3-10-2008 21:46 發表

槍戰=.=囧
發過一次-.-
cs 咩 = =   metoo
作者: 最愛*羅    時間: 12-11-2008 22:25
坐大船遇難 沉左落海
一堆人躲在各個客艙中 但走廊已被水浸沒
一隻巨型深海怪物每隔幾日就會撞爆一個客艙找人吃 (好怪= =一日過得好快)
每次隻怪物一黎 就全部人都提心吊膽& silence
之後有次佢撞我隔離房 d震盪 尖叫 撕裂聲都好得人驚
然後又是一片寂靜

之後唔知點解 有事要出去 我就潛水swim出去
swim到一個上樓梯ge位 見到有幾具皮肉爛開見骨的人訓左起度
但竟然未死=_= 捉住我叫我救佢
然後過了一會我發現自己的皮肉也爛開了 (很神奇沒有血=_=)
之後訓低左 再swim唔到...
作者: yiiyk    時間: 19-11-2008 22:38
嗯=_=" 我的那個呢...

我在一個不知名的空間..給人殺了999次...

痛苦要受999次 不過第一下已經醒了-口-(要上學)
作者: 最愛*羅    時間: 20-11-2008 02:37
原帖由 yiiyk 於 19-11-2008 22:38 發表
嗯=_=" 我的那個呢...

我在一個不知名的空間..給人殺了999次...

痛苦要受999次 不過第一下已經醒了-口-(要上學)

你中了萬花筒寫輪眼吧
作者: mikilau    時間: 26-11-2008 18:35
比個殺人狂係咁追住我...
作者: ★艾力克斯☆    時間: 3-12-2008 19:59
恐怖=剌激
因為你唔會因為發佐某個夢而有後遺症(驚)<--個人認為
作者: *龍蝦小兵*    時間: 3-12-2008 21:03
我"事"過俾死神斬(我唔記得係唔係死神)
我職黑嚇醒左-_____-"
超驚-_﹏﹏﹏-
作者: 嘿嘿〞    時間: 3-12-2008 23:17
發夢啊...
我最怕應該是看到自己喜歡的人 跟別的男孩走了吧=_=!
作者: 血刃乂    時間: 7-12-2008 18:06
我夢見我係一個山崖個道,望後去,見到個人,跟住就趺左落去,好有離心力,跟住就醒左[[onion_42]]
作者: chantikki    時間: 7-12-2008 20:56
我有好多= =

比某某野追
同埋
緊張刺激既跳樓 (一連兩晚發同一個夢)
同埋 可怕既被人殺過程= =
作者: kelvinlam1111    時間: 7-12-2008 21:05
我比女仔吻係成班肥婆
作者: chantikki    時間: 7-12-2008 21:07
原帖由 kelvinlam1111 於 7-12-2008 21:05 發表
我比女仔吻係成班肥婆

你呢個應該係最可笑的夢= =
作者: dentistt    時間: 7-12-2008 21:41
夢好正~
跳樓~打仗比人殺~但係冇啦啦反生又比人插死....係錦死 但係真係有傷楚

ed唔 恐怖

最勁係~同真實一樣~~開眼~~起身~行行下 無啦啦~一閃閃 返去張床到~又起身
又行~又閃反張床到~最勁係醒唔到lo~~
作者: Leaf~A    時間: 8-12-2008 19:38
我試過發夢打仗,我d隊友係我面前炸到血肉橫飛= =
作者: lht031029    時間: 18-12-2008 18:21
我發過一個夢= =
個日玩完cs1.6某某開的zm場
又做晒hw
就去左訓
夢係有cs個mod(zm隻半身怪但係有d唔同ge係佢多左隻翼同大左勁多倍)
開頭係有舊大隕石由天飛左落一個湖到(唔知係咪玩得pm多.......發夢都見到有隻鯉魚龍囧.....)舊隕石係比條鯉魚龍守住.......之後我夢到都係返緊學= =之後隻半身怪係舊隕石到爆左出黎.....仲亂破壞= =
跟住我見到dmonkey係到打死d人....仲識用降落傘tim......囧
作者: 風追    時間: 18-12-2008 19:50
發夢最驚夢到食野.

我發夢發親都係食緊一樣好鍾意食既野.

但食食下o個樣野都會suddently change to 一d昆蟲- -

從此就咩昆蟲都驚...
作者: Devily02    時間: 30-7-2009 16:39
我有o,我發夢,同呀媽呀爸,等過x路,(係好大魚的),咁我地等時,見到一位男人沖出去,因為地面濕,岩岩有小x泥,我心諗,佢一定比車車死,真係,真係車到,死左....我不知為什麼有很人比車車死,仲恐怖的係,車,不知點x會有個人,拿住d抹野的野,去橙d屍體,我起左身,一諗起個個夢,我個心就係咁跳!!o~o"
2:比彊屍追,唔係好怕==
作者: hihicame    時間: 30-7-2009 23:00
有一次我比鬼追,,我比隻中指佢睇..咁就醒左
作者: 至少還有你    時間: 31-7-2009 15:12
我試過發夢自己係好高既地方跳落去
勁有離心力...嚇死
仲有次試過打薑屍
d薑屍追住我黎咬..
勁恐怖
作者: *龍蝦小兵*    時間: 4-8-2009 15:14
去鬼屋探險- -"
嚇醒左~
作者: kenken1995    時間: 5-8-2009 14:55
我唔知點解....
放親夢都唔驚...
因為自己可以將自己變做超人.....
作者: k266469    時間: 5-8-2009 16:51

我記得係我屋企人全部變埋喪屍@@

係屋企到wo~

之後佢地行到我張床到想咬我= =

重有我企在係個電梯到..........

由1樓慢慢升到124樓(好記得係124樓!)

1條電梯直上

之後唔知做咩跳左落黎= =

果到係我屋企所在既樓

但現實明明冇電梯~而且只有25層樓高...................

每格幾個月幾發一次同樣的夢
作者: changchunyin    時間: 5-8-2009 19:31
一樣係槍戰-.-
作者: vikemon    時間: 6-8-2009 11:05
我就係有一次我發夢,見到我同我一班同學搞party,
之後我就叫埋我隔離屋D朋友,點知佢地唔知點解變左做喪屍...
我驚得滯,想返去我朋友度個陣時,佢地又變左做喪屍,(比人咬左一下)
佢地就追住我,我情急之下,跑左落樓,發現我身處彌敦道(MK)
再走個陣時,D人都唔知我做咩事要走,但我轉角個陣時已經有一大群喪屍咬緊人
我又走返轉頭,見到又有個D野咬緊人,仲有幾隻係我後面追住我....
作者: 真政雖仁    時間: 11-8-2009 20:26
我夢過一個惡夢係咁既...

有一日我出街 , 諗住行後樓梯落街...
點知見到奪命狂呼個頭夾住左係後樓梯道門中間-.-
我係咁踢佢,打佢個頭 , 根住佢跌低左..
我就即刻跑落樓梯..
係咁跑,跑左30幾層
跑跑下突然之間跑到去維港(但我仲係到跑緊
再跑多陣發覺自己跑左上去個好高既地方
我唯有跳番落去 ,跌緊落去果陣見到格離有個人係到唱:see me fly~
根住跌到落去地下就醒左-.-

醒來後有小小氣喘的感覺
作者: ``$!Ux[R]YL    時間: 12-8-2009 15:35

我發夢最覺得恐怖就係.....我都唔識講(好難記返起....發燒先會發呢種夢   仲要唔係一次
大慨係好似身在地獄.....但係只有我一個.....仲有世界變得荒蕪

好似唔係咁岩呢個區=.=
作者: 罪孽之角    時間: 15-8-2009 02:17
比大量喪屍追殺

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2