樂古Nakuz

標題: 小弟發左一個好奇怪既夢~ [打印本頁]

作者: 戰§神    時間: 24-6-2008 17:32
標題: 小弟發左一個好奇怪既夢~
個夢係我係床到訓訓下覺起左身
睇到天上個太陽變到勁紅~之後爆炸
之後d片就飛晒落黎地球
仲有時係發發下夢我夢見自己跳樓
跳落去果陣既離心力真係好大~好似真既一樣
成日發d咁既夢-0-
作者: 守衛~朗    時間: 25-6-2008 14:48
訓教時有離心力係耳水唔平衡
發惡夢通常要看你的心情/壓力
作者: SunChicken    時間: 25-6-2008 20:18
發夢跳樓我都試過幾次
個種離心力如真既一樣..
不過又幾刺激...
又幾次都係夢見自己跳..
而唔係俾野推或者被逼跳..
跳完之後仲未醒繼續跳...
之後好似係由好高好高跳先醒=0=

作者: denny20011325    時間: 25-6-2008 22:20
原帖由 守衛~朗 於 25-6-2008 06:48 發表
訓教時有離心力係耳水唔平衡
發惡夢通常要看你的心情/壓力

我都成日發夢嫁la 不過冇豢咁恐怖 我是發菁見鬼-口-"..
作者: 戰§神    時間: 26-6-2008 21:45
又關隻耳咩事
我果野好似玩過山車一樣wo
作者: dogyui    時間: 27-6-2008 19:29
作者: 西蘭    時間: 28-6-2008 18:27
造夢中顏色是沒關係的
作者: 小畢    時間: 28-6-2008 18:51
我有日去左海x公園玩完過山車,夜晚發夢又玩多次,個離心力同真的一樣
我個身仲不自覺搖擺.差d撞到張床 = =
作者: SunChicken    時間: 28-6-2008 20:26
原帖由 dogyui 於 27-6-2008 19:29 發表
小心你個夢係清明夢!
清明夢的定義是神志清醒的夢,也就是不必等到醒來才知道是一場夢,在夢中就已知道。很神奇吧?

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7007040901368
上下呢個野,睇下咩叫清明夢

我做過呀^^
其實呢我次次發呢d夢都冇你個網咁
咩修改不愉快既事
次次我做呢d夢果個都係d唔多好既事= =
例如:個頭俾自己唔小心剪到k形,甩牙等等@v@
不過當自己知道自己發緊夢既時候..
我係夢入面會叫自己醒..
之後會不自然咁訓埋一份...
之後就會醒左= =
作者: pkmancc    時間: 30-6-2008 18:28
剛剛睇完一本書
佢廣到發夢銅個人既健康有關係
其中一點都廣到夢見跳樓就要小心心臟有問題
因為佢提到發夢既時間係反映左一種唔知叫咩時期
係反映左個人既身體毛病
作者: ||..RyaN×    時間: 30-6-2008 21:22
聽人講發夢果時見到自己訓訓下起身就係靈魂出
作者: 無無聊聊    時間: 12-7-2008 17:06
我都試過....
通常我發高燒戈陣先會有[[bao_37]]
作者: chch123    時間: 12-7-2008 19:27
原帖由 ||..RyaN× 於 30-6-2008 13:22 發表
聽人講發夢果時見到自己訓訓下起身就係靈魂出

我是個唔知幾多次= =
1.有幾次係因為個身體突然動唔到....但係自己意識清楚...跟住自己好辛苦先至動到...

2.有幾次係訓訓下個口勁口渴.....係咁想自己動但係動唔到....跟住冇耐睇到自己起身daink水...但係一樣咁口渴..
跟住冇耐自己真係起左身啦...不個真係勁口渴

3.仲有一次係個口中有淡....哇唔出來..係夢中睇到自己用好大的力量先至起到身來哇淡..
跟住冇耐...訓完教...個口中真係有淡....

同咪幾個月前開始我一出現1的情況...我就個諗上帝呀..佛呀...果d野.....不個諗果時個身好似係咁暈(全身都係咁)的感覺...
不個好快起返身....
(ps:我講真的)
作者: Anth0ny:)    時間: 12-7-2008 20:52
我都試過有一次係個就係有個好大個波(路)埋黎
我成個血淋淋
作者: 22459067    時間: 13-7-2008 16:49
唔知你講咩野[[m127]]  比人打
作者: 22459067    時間: 13-7-2008 16:50
唔知你講咩野[[m127]]  比人打
作者: ╭☆7x★╯    時間: 14-7-2008 07:06
跳樓夢個個人都發過掛-.- 我就唔係跳樓,只係冇啦啦跌左落地果種啦, 之後拎手腳頂一頂(自然反應) 就起左身
作者: kelever    時間: 14-7-2008 09:00
我都試過發夢果陣有離心力,不過唔係跳樓,係跳圓捱超好玩[[onion_57]]

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2